Bir Ülkede Daha Türk Dizileri Yasaklandı!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,492
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Tacikistan, ülkede son derece popüler olan Türk yapımı televizyon dizilireni yasakladı. Tajikistan'da dizilerin yasaklanma nedeni olarak dizilerdeki şiddetin izleyenleri kötü etkileyeceği gösterildi.

Devlet film ve video ajansı Başkanı Davlat Safarov, bugün yaptığı açıklamada dizileri 'terörizm ve ekstremizm öğeleriyle dolu' olarak tanımladı.

Son iki yıldır Türk dizilerin ve şovların Tacikistan'da oldukça popüler olduğu ve Tacik oyuncular tarafından da uyarlandığı biliniyor.


kuzey-guney-fatmagulun-su-180434F792.jpg
 
bence doğru karar bizim toplumun ahlakını bozuyolar bari onlara zarar vermesin.hepsi değil ama çoğu aynı
 
tacikler haklı ama hepsini değilde sadece vadi gibi toplumu şiddete yönelten gereksiz dizileri yasaklaması yeterliydi
 
Eğer kaldırılma nedeni gerçekten "izleyicileri kötü yönde etkilemesi" ise kesinlikle saçma buluyorum böyle şeyleri.

Ne yani dizilerde filmlerde herkes mutlu mesut yaşasın, her şeye iyimser baksın, topluca polyannacılık oynayalım sonunda herkes teletabi olsun.:D Bu mudur yani?

Madem insanlar dizilerdeki şiddet vb. şeyleri olumsuz olarak görüyorlar da neden böyle diziler reyting rekorları kırıyor da sitcomlar tutmuyor? Böyle bir talep var ki yapımcılar da karşılıyor.

Ayrıca herkese oturun bu programları, dizileri izleyin demiyorlar ki. Tv'de gayet yararlı programlar da var. Herkes özgür iradeye sahip isterse yararlı şeyleri de izleyebilir.

"Böyle kısıtlamalar ülkelerdeki şiddeti azaltacağına tam tersi arttırır!"
 
Biz diziler izlemiyoruz, aynaya bakiyoruz. Bir çok dizi gerçekleri anlatiyor; siddet, taciz, ask bunlar hayatimizda olan seyler. Dizilerde bu tip mevzulari ekrana tasiyor..