Bir Çiçek Soldu - Ön Gösterim

lowetolowe

Yeni Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
6
Puanı
4
Saygıdeğer Fav.10.net üyeleri,

Öncelikle herkese merhaba 2 aya yakın süredir senaryo kısmından takip ettiğim foruma birkaç gün öncesinde üye olmaya ve senaryomu yayınlamaya karar vermiş bulunmaktayım.

Senaryonun ön gösterimini yayınlamamın sebebi ise birçok insan tarafından alacağım tepkilerin minimuma indirilip herkesin kendi işine bakmasını sağlamaktadır.

Konu : Rojin 18 yaşında ve eşcinsel bir çocuktur. Çocuk yaşta annesini kaybetmiş ablası Zelal her ne kadar annesinin yerini doldurmaya çalışsada Rojin içine kapanık büyümüştür. Asıl hikaye Rojin'İn eşcinsel olmasını anlaması ile değil İstanbulda Üniversite kazanmasıyla ve babası, abisi tarafından gönderilmeyeceğini öğrenen ablasının Rojin'i alıp İstanbula kaçmasıyla başlamaktadır.

Neden böyle bir senaryo yazma gereği duydum ?

-Son günlerde ülkemizin ''gerici zihniyet'' adı verilen topluluğu biz eşcinsellere karşı baskılarını oldukça arttırmış bulunmaktadır. Eşcinselliği bir sapkınlık olarak gören ve empati yapmaktan her an kaçınan zavallı zihniyetin bir umut fikir yapısını değiştirmeye yönelmeye çalışıyoruz. Belkide Eşcinsellerin yaşadıklarının %90'ını yansıtamayacağız ama bunun genel olarak bir tercih olmadığını Tanrı/Allah tarafından verildiğini senaryomuz ile anlatmaya çalışacağız. Eşcinseller lezbiyen,gay, trans olsun herkese sulanan zavallı varlıklar değildir.

Eşcinsel kollektifi LGBTİ bu konuda en büyük yardımcımızın sosyal medya olduğunu mümkün mertebe vurgulamaktadır.

Bu konuda eminim aramızda benim gibi eşcinsel veya insanlara İNSAN olduğu için değer veren arkadaşlar vardır. Onlardan destek bekliyorum.

Teşekkürler

Karakterler :

*Rojin Çiçek (Rüzgar ERKOÇLAR) : 18 yaşında naif, kırılgan bir çocuk. Annesini 8 sene önce kaybetmiş ve ablası tarafından büyütülmüş. Bu sene üniversitede Hukuk kazanarak en büyük hayali olan avukatlığı gerçekleştirmeye yaklaşmış ancak bu hayalini gerçekleştirmek Rojin için o kadar kolay olmayacak.

*Doktor Samet Aydın (Cem ADRİAN) : Rojin'in İstanbulda ablası tarafından tedavi için götürüldüğü doktor.

*Zelal Çiçek (Nesrin CAVADZADE) : Rojin’ın ablası. 15 yaşında babası zorla zengin ve yaşlı bir adam ile evlenmiş ancak adam ölünce adamın ilk karısı tarafından dışarı atılmış babasının evine gelmiş. Kadere her zaman isyan etmiş asi, zeki. Tek hayali kardeşinin iyi bir yere gelmesi.

*Şehmuz Çiçek (Metin ÇEKMEZ) : Rojin’ın, Zelal’in ve Mustafa'nın babası. Hayatta en çok sevdiği şey para ve gün ayar aymaz Mustafa ile gidip içmek. Kendinden başka kimseyi sevmez hayatta ‘’Şeref ve Namus’’ kavramlarını ağzından düşürmez.

* Mustafa Çiçek (Ferit Kaya) : Rojin ve Zelal'in belalı abisi. Babasının kopyası, para ve namus için yapmayacağı şey yoktur.

BİR ÇİÇEK SOLDU İLK BÖLÜM SENARYOSU İLE 8 TEMMUZ CUMA FAV10.NET 'TE !

Başına bela olabilir gezi olayı senaryolarımı vurdu

3 yıl önce

Başarılar dilerim. Bayram üzeri forumdaki yoğunluğun az bir zamanda başlığı açtığından fazla ilginin olmamış olması normal, yanıltıcı olmasın.

Başarılar dilerim. Bayram üzeri forumdaki yoğunluğun az bir zamanda başlığı açtığından fazla ilginin olmamış olması normal, yanıltıcı olmasın.
Saygıdeğer admin, değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Forumunuz misafirlerin konuları okumasına açık olduğundan kendi çevrem ve arkadaşlarım misafir olarak senaryomu takip edeceklerdir. Forumdaki arkadaşlardan da ilgi görebileceğimi umuyorum, iyi akşamlar

farklı bir proje olmuş bekliyoruz bakalım destek oluruz tabikide

Bekliyoruz bakalım. Böyle toplumsal sorunlara parmak basılması önemli.

Yanlış anlama ama eşcinsellik sapkınlıktır bence. Evet bazı psikolojik sorunlar ile ortaya çıkabiliyor ama bu durum tedavi edilebilir. Eskiden bir arkadaş vardı ve önceden tedavi olup kurtulduğunu söylemişti. Yani bu sapkınlık demesek bile hastalık diyebiliriz. Yani tedavi edilebilir.

Merak ediyorum nasıl yansıtacağını, bekliyorum projeni.

Bu arada sen de escinsel misin, ismin nedir onları da söyleseydin.

sen bir bakarmısın akasya durağına

Elbette fikrinize saygı duyuyorum ancak yanılıyorsunuz. Sapkınlık ve eşcinsellik arasında hiçbir alaka yoktur. Çünkü eşcinsellik doğuştandır ve asla tedavi edilemez sadece belli bir süre bastırılabilir ancak daha sonra çok daha ağır neticeler çıkarabilir. Hastalık hiç değildir. Çünkü hastalık dediğiniz şey ilaçlar veya terapiler ile iyileştirilebilir. Bunu senaryom ilerledikçe daha iyi anlatabileceğimi umuyorum.

Evet bende eşcinselim ve ismim Talha, ilk bölümde kısaca bahsedeceğim tekrar teşekkür ederim

Türk sinemasında ve dizi sektöründe defalarca kulanılmış bir hikaye Mahsunda güneşi gördümde denedi.. Daha orijinal hikayeler bulunanı beklerdim.

Escinselik mevzuna gelirsek insan doğasında "sapma"dir.. Sapık tatbiki kötü çağrışım yapıyor ama dogalina ters her şey sapma yada anormaldir. Bunun sapma olduğunu bu yola girmiş ünlü escinsellerin tekrar anayola girmesiyle çok yakinan gorebiliriz..

Bu teze karşı escinsellik sapma değil tercih diyeceğini bilyorum.. Ama unutma bizim tercih dediğimiz şeyler bize coccukken dayatılan yada maruz birakikildigimiz durumların sonucu hiç kimse verdiği kararının kendisinin tamamen özgür iradesi sonucunda olduğunu iddia edemez.. Tıbbın da kafası bu konuda karışık psikoloji bilimi zaten durmuş kendini tekrar eder durumda

Sinema sektöründe de dizi sektöründe de bu durum hiçbir zaman net olarak yansıtılmamıştır. Eğer doğru yansıtılmışını izlemek isterseniz size birçok dalda ödül almış küçük bütçesiyle trans ve travestilerimizin yaşadığı kötü hayatı bir nebze de olsun gözler önüne seren Teslimiyet filmini önerebilirim.

Bir çok ünlü daha ölmeden toplumun tepkisinden çekindiği için bunu gizlediklerini ve kurtulduklarını söylediklerini açıklamıştır.

Tam olarak yapmak istediğim sizin gibi kulaktan doğma bilgiler ile konu hakkında bilgi sahibi olduğunu sanan insanlara bunun aslında bir tercih olmadığını ve doğuştan kazandırılan bir durum olduğunu göstermektir. Sizin Allah/Tanrı olarak nitelendirdiğiniz yaratıcının bile bu durumu insanlar için bir imtihan olarak nitelendirmesi bile durumun doğuştan geldiği tezini destekler. Elbette bunu tercih olarak seçen yada herhangi bir bunalım sonucu oluşması da mümkündür ancak büyük çoğunluk bunu doğuştan kazanmıştır.

Teşekkürler,

Kulaktan dolma bilgilerle hiç bir zaman konuşmadım.. Ben escinsel bir bebek bilmiyorum tanımadın duymadim. Nasıl ddoğuştan geliyor)) Tabi bensesel olarak doğuştan bazı durumlar var tabi ama onlarin Escinsellikle alakası yok. Onlar cif cinsetli kişiler. Yada hormonal bozukluklarda zaten Islam iki cinseiyetten birini seçme hakkı veriyor. Onlar tartışma konusu degil.

Ben doğuştan insanlar escinsel olur tezini ilk kez duyuyorum.. Pskiyatride bazı uzmanlar bunu tercih olduğu hastalık olmadığı yönünde görüş bildirseler de bazı uzmanlar bunu normalden sapma olarak goruyor.. Dünyadaki bilimsel tartışmalar bu yönde ister kabul et ister etme. Psikoloji ile ilgilenen biri olarak bu durumun çocukluk anıtari da saklı olduğunu dusuncesindeyim.. Her kişinin kendi özel öyküsü var genelleme yapmamınin bu durumda pek mümkün gozukmuyor

Daha basit anlatayım escinsel insanların nesli devam etmiyor yanı doğuştan gelen dna aktarımı mümkün değil.. Bi ihtimal Tıbbi olarak çekinik gen olarak sunulsa bu gen nesil devami olmadı için çoktan gen korelirdi.

Kısaca escinselik psikolojik tercih diyebiliriz.. Yanı Normalden sapmadir..

Ünlüler min bir kısmı kişiliğini elbet gizliyor benim dediğim örnek escinseligin lider kişilerin yanı escinsel iyi savunan kişilerin tercihlerini değiştirmesi..

Konuya gelirsek senin hikayen işlendi ana hatlarıyla üstelik defalarca.
ha sen sadece daha fazla ayrıntı katabilirsin.. Ama dediğin gibi escinsel baş kahraman çok az filimde kulanıldı onlarda geniş kitlelere ulaşmadi doğal olarak (çünkü hikaye anlatmak yerine lgbt propogandasi yaptilar) bu filimler için ana konu es cinsellik olmasada çekmeceler iyi film sayılır

Ben her daim insanın başka bir insana veya canlıya veya çevreye zarar vermediği müddetçe sınırsız özgür olduğunu savunurum. Eşcinsellik de kendi kararları vb. olduğuna göre bunlara müdahale edecek değiliz hiçbir türlü.

Fakat aynı özgürlük bana yorum yapma hakkı da tanır, kim ne derse desin eşcinsellik sapkınlıktır ve hastalıktır. Hastalık olması günümüz şartlarında tedavi edilebilir olmasındandır ve evrimsel açıdan soyun tükenmesiine yol açmasındandır. Doğuştan gelse bile hastalık hastalıktır, doğuştan pedofili, zoofili olanlar da hastadır, kanser vb. olanlar da. Adam doğuştan kalp yetmezliği taşıdığı için bu durumu bağrına basacak değil, tedavi ettirmek dururken.

Ayrıca doğuştan gelen şey eşcinsellik değil hormon bozukluğudur. Küçük yaşta yapılan tedavi ve ameliyatlarla nasıl önüne geçilmesin ki? Büyüdükten sonra ne kadar etkili olur onu bilemem tabi.

Sapkınlık olması ise tercih meselesinden gelir. Bir erkeğin başka erkekle dışkı yoluyla ilişkiye girmesi sapkınlık değilse damacana ile ilişkiye girmek yahut swinger ilişki de sapkınlık diyemeyiz fakat durum öyle değil, kendi tercihleri olsa bile sapkınlık sapkınlıktır. Bu toplumsal bir kavram olmakla birlikte bu tanımı reddedenler de olabilir.

Ayrıca sosyolojik- toplumsal sorunları da inkar edilemez. Ailecek çıktığınız bir gezide yolda öpüşen adamlar görmek veya kız ve erkek kardeşin öpüştüğünü görmek arasında pek bir fark yok, günümüz dünya toplumu yapısına göre aykırı davranışlardır ve çoğunluğa göre uygun değildir ama yine de özgürlüktür?

İkinci büyük sorun ise eşcinsel evlilik. Çocuk evlat edinme olayına yol açtığı için kesinlikle karşıyım. Kim anne ve babasının erkek olduğu bir evlatlık olmak ister ki? O küçük çocuğun öyle bir ortamda yetişmek istediğini kim bilebilir? Bu kesinlikle kul hakkı ve suçtur. Her çocuk kadının anneliği ve erkeğin babalığı adı altında sevgiyle büyümeli, rolleri değişmenin lüzumu yok.

Velhasıl eşcinselliğin tedavi edilmesi gereken bir hastalık ve toplumsal düzende bir sapkınlık olarak nitelemekle birlikte tüm bunlara rağmen doğuştan böyle geldiği için her şeye rest çekip işine bakanların özgürlüğüne de saygı duyduğumu belirtirim. Ayrıca doğuştan gelen hormon bozukluğu diyelim ki birkaç on yıldır tedavi ediliyor, asırlardır tedavisi yoktu. Bu durumda dinsel olarak madem bozuk hormon düzeniyle yaratılmış, o halde ne kadar sorumlu olabilir ki günaha sevaba? O yüzden dini meseleye hiç girmeye bile gerek yok, adam derse o halde böyle yaratılmasaydım, kim ne diyebilir ki?

Elbette bebeğin eşcinsel olarak doğması doğduğunda anlaşılacak değil. Ben ''gen'' kavramından bahsetmiyorum zaten, demek istediğim bunun doğuştan kazanılıp daha sonra anlaşıldığıdır.

Dediğiniz gibi çift cinsiyet apayrı bir şey, birde eşcinselliğin hormonlar ile alakası yoktur, hormonlar sadece masculine yada feminine kavramların oluşmasında etkilidir.

Psikiyatride durum 3 şekildedir daha önceki mesajda belirttiğim gibi elbette tamamı doğuştan değildir ama birçoğu doğuştandır çünkü inanın birçok insan toplum baskısından dolayı durumundan kurtulmak istiyor ve bunu doğal olarak başaramıyor bununla ilgili hazırlanmış tezleri istediğiniz zaman size de sunabilirim.

Yapılan filmlerin ilgi görmemesinin sebebi çok az salonda yayınlanmasıdır. Kaldı ki yurtdışın da ki filmler oldukça başarılıydı. Türkiyenin de bu konuda gururu ''Teslimiyet''tir.

Yazınızın büyük kısmına katılmadığım gibi birkaç noktaya katılıyorum. Yazdıklarımı tekrar tekrar yazmak istemediğimden üstte yazdığım yorum cevap niteliğinde olacaktır diye umuyorum sadece Dinsel olarak olay tamamen bir ütopyadır. O yüzden bende dinsel olarak yorum yapmaktan genelde kaçınırım.

Ayet açık

'' Hani Lut'da Kavmi'ne şöyle demişti: ' Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz ? Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere mi yaklaşıyorsunuz ? Doğrusu siz ölçüyü aşan bir kavimsiniz. Kavimlerinin cevabı: ' Yurdunuzdan sürüp çıkarın bunları, çünkü bunlar çokça temizlenen insanlarmış ? ' demekten başka olmadı. (A'raf Suresi,80-82)

Dizimedya ne yazıpta banlandı maşallah ceza baya abartılı olmuş 2 yıl nedir o gün sinirine geldi her halde

Kendi ağzınız ile konuştuğunuz zaman cevap alacaksınız