2020 Bilmemek - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,587
Reaksiyon puanı
62,904
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
0804468.jpg



Bilmemek


Tür:
Dram
Süre: 95 dakika

Yönetmen: Leyla Yılmaz
Senaryo: Leyla Yılmaz

Oyuncular:
Emir Özden
Senan Kara
Yurdaer Okur
Levent Üzümcü

IMDb Linki


Puanlar:

Filmin Fragmanı:




Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.​
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,587
Reaksiyon puanı
62,904
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
26 Temmuz 2020 tarihli yorumum:

Bu filmi izlemek aslında planlarım arasında yoktu ama beğenildiğini görünce bilet aldım. Ve yine haksız çıkmadığıma çok sevindim hala ufak bir gurur var içimde. :A

Bu film de ucundan kıyısından LGBT'ye dokunan bir iş aslında. Su topu takımındaki Emir için bir gün gay olduğu dedikodusu çıkıyor ve hiçbir şey eskisi gibi olmuyor diye özetleyebilirim. Tabii bu arada Emir'in anne ve babası da özel hayatlarında başka sorunlar yaşıyor.

Senaryosunda biraz eksikler olduğunu ve diyalog yazımı olarak biraz daha iyisinin yapılabileceğini düşünsem de izlenmesi gereken bir film olmuş. Herkesin kendisine açıklama getirmeye, birilerine beğendirmeye veya olmadığı birileri gibi olmaya çalıştığı bir dünyada Emir'in dik duruşu hoşuma gitti ama sanırım aynı duruma düşsem bu kadar güçlü olamazdım. Hikaye de akran zorbaşıiının nasıl basıl vahim sonuçlara yol açabileceğini etkili bir şekilde anlatıyor ve adının da etkisiyle bazı kısımları izleyicinin yorumuna bırakıyor.

Başroldeki Emir Özden çok iyi oynamış. Daha önce Poyraz Karayel'de de vardı eğer böyle filmlerle devam ederse yeni bir yıldız kazanabiliriz. Senan Kara zaten çok beğendiğim bir oyuncu ve burada da doğal ve etkili bir performans çıkarmış. Yurdaer Okur'u kötü adam dışında bir karakterle görebilmek, muhafliği yüzünden ekran sürgünü yiyen Levent Üzümcü'yü de Avrupa Yakası'ndan sonra görebilmek iyiydi.

Sanki anne-babanın evliliğindeki sorunlar yeterince işlenememiş gibiydi. Bir sahnede babanın yıllardır psikolojik şiddet uyguladığından bahsediliyor ama filmde bunu tam anlamıyla göremiyoruz gibi geldi. 1-2 tartışma sahnesi yetmemişti sanki. Son sahnede Emir'in akıbetinin belirsiz bırakılması da filmin pozitif taraflarından. Benim aklım yine klişe düşündüğü için öğreneceğimizden yanaydı. :A

Sonuç olarak bu iki yapım da Türk sinemasının yüz aklarından olarak uzun süre konuşulacağa benziyor. Muhtemelen gelecek sene olmaz ama keşke İstanbul Film Festivali'ne gidemeyenler için böyle online gösterimler devam etse. Yıl 2020 ve kaliteli içeriklere ulaşmak artık daha kolay olmalı. Umarım görülen ilgiden memnunlardır da böyle işleri kolayca izlemeye devam edebiliriz.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,059
Reaksiyon puanı
49,717
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorumum: bilmemek-2020

Karakterlerini çok iyi aktaran, onlara derinlik kazandıran ve sürükleyici bir şekilde derdini iyi anlatan bir filmdi. Finalini de çok sevdim.

Adından yola çıkarak eşcinsel olup olmadığını bilmeyeceğimizi tahmin ediyordum ama bulunan çocuğun o olup olmadığını bile öğrenmemiş olmamız sürpriz oldu.

Eşcinsel olup olmamasının bir önemi yoktu gerçekten. Bulunup bulunmamasını bizim bilmemizin de bir önemi yoktu.

7 ile 7.5 arasında çok git-gel yaptım ama şimdilik son kararım sınırdan:

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat