Beren Saat Eskiye Uzak.

Ezel ile İntikam nasil ayni kefede onu anlamadim biraz acabilirmisin?

Aşk-ı Memnu'da çok iyiydi zaten Beren Saat. Zaten patlama noktası o dizi Emre.

Beren'in o özelliği olduğunu inkar etmedim ki ben. "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisini de izledim ama ilk sezonun belli bir yerine kadar. Çünkü senaryo yoktu dizide. Bölümler birbirlerine bakarak geçiyordu neredeyse. Bana bir heyecanlı bölüm göster, yok!

İkisinin konusu da İntikam üzerine olduğu için öyle dedi ve ikiside bir uyarlama olduğu için.

bildiğin senaryo birebir aynı paylkaştım önceki mesajda gerne paylaşayım bunun jonusunu da açtı mzaten ezel de intikam da monte cristodan esinlenme inkar etmiyor senaristler

ezel e harika diyip intikama laf edene şaşarım
ikisi de monte cristodan uyarlama
ikisinde de intikamın temel nedeni suçsuz yere hapse düşme
ikisinde de ana karakter düşmanalrının zayıf yönüne saldırıyor yağmur emre ile ezel bahar ile
ikisinde de her şeyin kaynağı akıl hocası var ezel de ramiz dayı intikamda igor
ikisinde de kimlik değişimi var
ikisinde de ilk en masum olan ölüyor ezel de bahar intikamda derin
ikisinde de 2.sezonalrı göstermelik aşklar var ama ikisinin de temeldeki aşkı değişmiyor ezelde ezel-eyşan intikamda yağmur-rüzgar
ikisinin de karakterlerin geçmişi yavaş yava ş işleniyor ve bol soruı işareti var

Bakin burada ilk ve son kez yazacagim. Tubaciyiz veya Kenanciyiz diye Beren dusmani falan degilim. Bereni sevecegim diye bir zorunluluk da yok.

Beren Saat Ask-i Memnuda iyi oynadi. Ama bana göre daha sonra oyunculuguna katki yapamadi. Reytingler isin obur tarafi. Ben bir oyuncuyu Reyting ile olcmem. Bir dizi kotudur ama iyi oyunculuklari barindirir. Bunu reytinglere bakmayan birisi gorebilir sadece.

Fatmagul konusu ile gundeme oturdu ve izlendi. Beren Saat iyi oynadi diye degil. Keza İntikamda İntikam oldugu icin izleniyor. Turk Milletinin İntikam icerikli dizileri sevdigi asikar.

Mesaj veren veya dram icerikli diziler karisik olmadigi surece izlenir.

Uc farkli sistemin reytingi karsilastirilmaz, ama Berenin oyunculugunda bir dusus soz konusu. Bu İntikam ile degil, FGSN ile basladi.

Tuba ile durmadan karsilastirmak dogru degil. Hele ki bu sezon. Tuba daha isin basinda kendini yapima vermeyecegini aciklamis birisi. Bu İlker Aksumun on planda olmasiyla bariz belli. Dizi ayrica reytinge bakmayan bir yapim.

Beren ise Dizinin kaderi.

Herseye tamam. Hersey ayni olsa bile dizilerin isleyis tarzi, cekimi farkli. Ayrica evet Oyuncu onemlidir. Bir dizi secerken ben oyuncuya ve konusuna bakarak secerim. Kenan dedin mi Turkiyenin jonu var. Tuncel Kurtiz var. Cansu Dere var. Kenan bile yeter diyemeyecegimiz bir yapim. Ramiz Dayisiz Ezel olur mu? Olmaz. Ama Nejat İslersiz bir İntikam olur. Veya Mert Firatsiz. Fark bu.

düşüş kime göre düşüş 3 şirkette de iş yapabilen sayılı isimlerden beren
berenin de bir sevgilsii var evlilik hazırlıkları var onun da mazareti olur kendimi işe veremiyorum diye.bir oyuncu her dizide farklı rolde oynayıp beğenildiyse oyunculuğunda gelişme vardır reyting anlamında demiyorum bunu bu konuda ders veren pek çok hoca da der aldığı ödüller zaten ortada hem fan oylalamarında hem jüri ödüllerinde çok önde beren
Türk milleti 20 dk deki o hapishane sahnelerine de bayılır son bölümlerdeki ali karısını aldattı mı oalyına da bayılır zaten kimse halktan tamamen kopuk bir senaryo yazamaz

- - - Ekleme - - -

oyuncudan mı bahsettik arkadaş konuda intikama soğuk demiş ama aynı senaryoyu ezelde bayıulka bayıla izleyip de intikama laf edemez senaryo açısından kimse

Beren genel olarak akillara hep Zengin bir kadin olarak gelir. Ben sahsen Ask-i Memnu ve İntikami benzetiyor ve farklilik goremiyorum. FGSN ayri. Ve FGSN bana gore Berenin trendinin dustugu dizidir. İntikamla yakalar mi? Yakalayabilir.

Oduller fanlara ve yandas medya kuruluslarina bakan bir kavram genele baktigimizda. Burada daha cok Ay Yapimin basarisi diyebiliriz. Beren Ask-i Memnu ile yildizlasti fikrimce. Keza Tuba Asi ile. Tuba Ay Yapim ile basarili olamadi, uymadi simdiye kadar. Ama 20D ile karsilastirma yapmayi zaten dogru bulmuyorum. Hapishane vs bunlar yonetmen ve senariste bakar.

ödüller yandaşalra baksa ay yapım ödülelrden geri çekilmezdi
yadaşlık olsa kanal d ye de atv tye de en iyi işleri veren ay yapım her ödül töreninide aday olur toplardı ödülleri
aşk ı memnu ile intikam arasında temleden fark var birinde annesine kızıp yaşlı bir admla evbleniyor sonra yasak aşk intikamda babasının intikamını alıyor ve zaten daha oalyların gidişatı belli dğeilken birbirine benzetmek saçma oluyor daha ne oalcağını bilmiyoruz intikamda

Kisiye gore degisir 'sogukluk'. Birisi senaryoyu begensede Beren var diye soguk bulabilir. Saygi duymak gerek. Ben Nejati severim, ama oynadigi rol beni tatmin etmez izlemem mesela. Soguk bulurum. Buda olabilir.

Ben daha cok Bereni kast ettim. Zengin ve intikam ruhunu tasiyan roller ikiside.

Ben daha cok Bereni kast ettim. Zengin ve intikam ruhunu tasiyan roller ikiside.

berenle ödülelr arasında da bağ yok beren antalya daha ödül alamadı aşk ı memnu ile bile
aşk ı memnudaki intikam olayı adnanı elde edince bitiyor sonrası yasak aşk zaten yasak aşk lı kısım daha çok ilgi çekti intikamlı değil.ayrıca intikam daha 20 bölüm olmadı aşk ı memnu ile de bihüter ille de en büyük farkı şu:bihter aşk ı memnuda acımasız aşkı için her şeyi bırakıp gitme derdinde ve partneri var behlül intikamda yağmur diğerlerini düşündüğü için eli kolu bağlı ve en önemlisi belli bir partneri yopk

Yorumuna saygı duyarım ama bence tam aksi.Aşkı memnu Berenin patlama noktası oldu ama bunu sadece bir diziye yüklememek lazım.
Bu karakterin üzerine oturmayışından olabilir ama Bence Beren en zor ve en doğru karakterleri seçti şuana kadar.
Zaten onu mesleğinin zirvesine taşıyanda bu.Her rolünde farklı bir karakteri canlandırması.İlk sizisi Aşka sürgünü açta bir bak,bir de intikama bak.O zaman arada ki farkı görmüş olursun bence.Sadece aşkı memnudan bakmak yalnış.
O dizi berenin patladığı dizi olabilir ama oyunculuğa başladığı ilk diziden bakmak lazım esas değişimi görebilmek için.
Oyunculuk reytingle ölçülmez tabi ki de.Ama oyunculuk iyi olmazsa ortaya çıkan işin inandırıcılığı kalmaz.Oyuncu üzgünse bunu yansıta bilmeli yansıtamazsa olmaz.ve doğal olarak reytinglerde düşer.Kaliteli bir iş ve oyunculuk önemlidir bir dizinin tutması için.
Tubaya benimde bir garezim yok,zaten ikiside aralarında bir rekabet olmadığını söylüyorlar ama biz fanlar fitili ateşliyoruz biraz.
Tuba iyi oyuncudur ama ya şanssız yada iyi bir iş seçemedi.Bu yüzden kaybetti.

Beren Saat Fatmagül'le, Tuba Büyüküstün Gönülçelen'le, Hazal Kaya'da Son Yaz'la düştü. Bunların nedeni onların sergilediği oyunculuklar değil tamamen senaryodan dolayı tüm oyuncular düşüş gösterdi maalesef. Yeni şirketinde reytingleri SBT ve AGB'ye göre çok çok düşük. AGB'de 10 alan TNS'de 7, SBT'de 8-9 alıyor. Bunlarıda göz önünde bulundurmamız lazım...

Kışkırtmak için yazılmış bi konudan öteye gidemez bu yazı.

Aşk-ı Memnudan sonra gözle görülür bir düşüş var Beren'de.

-Güncelleme-

Revenge bu seneki 2 saatlik sezon finaliyle sadece "1.6 rating" alarak kanalı ABC'ye hayal kırıklığı yaşattı.

İntikam net 2 saat 10 dakikalık sezon finaliyle "5.92 rating" alarak beklenenin çok altında kaldı. (a/b: 7,58 rating)

Rakibi Kurtlar Vadisi ise net 2 saat 5 dakikalık sezon finaliyle "12.01 rating" alarak sezonu iki grupta da zirvede bitirdi. (a/b: 8,94 rating)

Reytingler artık senaryoyada bağlı Beren'in bir kitlesi var bu görmezden gelinemiycek bir gerçek ama bir gerçek daha varki oda Beren'in Aşkı Memnuda ki Bihter etkisini diğer dizilerinde yakalayamamış olması Fatmagülde oyunculuğu hakkında eleştiriler çıkmış çok soğuk aşkı memnudaki Beren değil denmişti aynı şekilde İntikam'dada Beren oyunculuğu hakkında eleştiriler aldı.Yani artık iş senaryoda bitiyor senaryo iyise oynadığınız karakter güçlüyse iyi oyuncusunuz buna bağlı olarakta reytingler yüksek gelir.Yani tüm suçu oyuncuların üstüne atmak yanlış

belki çok tekrar ettim ama ay yapım diyorum başka da bişey demiyorum