'Benim Dünyam' Olmuş Mu? - Olmamış Mı?

Yakamoz-Asi

Emekli
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
49,218
Reaksiyon puanı
29,167
Puanı
1,061
"En son hangi filmi izlediniz" basliginda yazdiklarimi @hayret bi şey 'in yazdiklarina ek olarak eklemek istiyorum.


Tesadüf üzeri bugün bir kiz arkadasimla sinemaya gittik. Öncesinde ne hangi filme gittigimizi bilmiyordum. "Bugün benimle ol yeter" anlayisi ile sinemaya gittik.
Malumunuz bir Tuba'ci olarak bu filme hic gitmek istemiyordum. Neyse..

Ela'nin cocuklugunu canlandiran cocuk gercekten olaganüstü bir performans sergilemis. Film'in basi bence pek iddiali sayilmaz, yani zevk almadim diyebilirim, ama o kücük cocugun oyunculugu gercekten muazzam. Itinayla üstüne gidilmeli bu cocugun.

Beren Saat'in oyunculugunu son sahne haric vasat buldum diyebilirim. Yani oha dedirtecek bir hareket yoktu. Film'in kalitesi Ugur Yücel olmus. Mahir Hoca karakteriyle hem cok sert, hemde cok iyi birini candirdi. Oyunculuk budur dedirtti. Ayca Bingöl'ün özellikle son sahne performansi cok iyiydi.

Birkac kac kez aglamaya yakindim, malum yanimizda kiz arkadas olunca insan tutmaya calisiyor kendini. Ama son sahne, yani mezuniyet ve Mahir Hoca'ya kepi ile gitmesi olan sahneler, ne yapsaniz tutamiyorsunuz iste. Hele cok duygusal biri yaninizda durmadan aglarsa imkansiz. Gerci Mahir Hoca 'imkansiz' diye birsey olmadigini ögretti bize bu filmde.

Film'den iki sey bana ders gibi oldu. Birincisi, hayatta 'imkansiz' diye birsey yok. Üstüne gitmedigin sürece kaybedersin.
Ikincisi ise "Hayat dondurma gibidir; erimeden tadini cikarmak gerek" sözüydü. Cok anlamli bir söz bence.

Genel olarak begendim diyebilirim. Hayata dair bircok ders veren, icten ve samimi bir film yapilmis. Izleyici kitlesi bir derbi aksami %98 olarak kadinlardan olusuyordu. Tavsiye ederim ama herkese.