Benim İçin Üzülmeyi Sabah Yazarları Çok Beğenmiş. İlk Bölüme 800bin Harcanmış FF Özel

köylü arabexxçiler basit dil kulanır entel arabexçi sezen aksu daha agır dil kulanır sonuçta amaç duyguları abartmaktır ortak noktaları bu sonuç değişmez ..

muhabirle yaptığı röportajda hangi sanatçı hangi dili kullanır umrumda değil.. bizi ilgilendiren halkın beğenisine sunulan yapımların halktan kopukmu halkla içiçemi olduğu onu değerlendirmek, sezen aksu dizi çekseydi mahsunla karşılaştırabilirdik dizilerini şimdiki benzetme güme gitmiş beyazsoy

sezen aksunun şarkılarından bahsediyorsan şarkıları halkın genelinin anlayacağı türden olması arabeskleştiğini değil halktan kopmadığının göstergesi .. ama sezen aksu şarkısında bir kedim bile yok diyeceğine ''bir kedinin sorunsalı düzeyinde bakış atıyorum dünyaya'' deseydi yine benzetirdik, yani ordada bir benzeşme yok

arabex olması duyguyu kanırtmadadir. bunu hertürlü yapmasın ister ağdalı bir şekilde ister basit bir dille sonuçta ikiside arabex olur. bizim toplumda arabex olmayan bişey zor bulun
)))

Bir postta demiştim Mahsun bu diziye yine 2 saati aşan süre ayırır diye.İlk gösterimi reklamsız olacaği için gerçekten sinema tadında olacak.Çekimler (özellikle atlı sahneler) çok merak ediyorum.Gittkçe düşeceğini için diziye pek parlak bakmıyorum(HDE geçmişimiz var elimizde zaten) Ama ilk bölümün kalitesinden şaşmalı.

Şu DİZİTV'yi yine verselr yada izlebileceğim bi yer varsa link verin merak ettim
Akşam olsa bi an

arabex olması duyguyu kanırtmadadir. bunu hertürlü yapmasın ister ağdalı bir şekilde ister basit bir dille sonuçta ikiside arabex olur. bizim toplumda arabex olmayan bişey zor bulun
)))

şurdan çık tabi şurdan derken istanbuldan bahsediyorum ..
çık bir tekirdağa malkaraya keşana edirneye uzan ordaki köylülerle sohbet et konuş ne kadar candan ve içten.. hiç arabeskte değil çok doğal bir hanenin içine gir espride yapıyorlar dalğada geçiyorlar yani kimsenin gözü devamlı yaşlı değil
halk sanatçılardan daha çok dünyayı yaşıyor ve anlıyor.. hayat dizisini ve benzerlerini izleyince gözyaşlarından oluşan nehirlerde boğulmamak için ekrandan uzaklaşmak zorunda klıyorum
köylülün kullandığı basit dili arabeskleştirmeyede gerek yok sadece doğal hayatı önümüze getirsinler onlardan sanat adına zırnık bişey istiyorsam adam değilim
)

Diziyi izlemeyeceğim. Hde gibi de dikkat çeken bir konusu yok. 3-5 reytingle başlar sonra düşer bence

link yok bende

o bahsettiğin atlılar sahneside yoktu dizi tv de fragmanlarda gösterilenler eşliğinde dizinin kısaca özetini geçtiler ..

dizide yaşanan iki aşk var bir karadenizli oğlanla karslı kızın hikayesi alt başlıktada patronunun karısına aşık olan oğlanla patronun karısı arasındaki aşk varmış konuda..

görsel açıdan muhteşem olur sinema tadında olur abartı bol olur dizinin devamından bende şüpheliyim girişi iyi yapacaktır ..

not: kasaba dizisindeki mavi gözlü bodur kız burda sanırım patronun genç karısı rolünde ..
daha öncede nuride oynamıştı bir ara fettan bodur kız

arabex acılarda ortaya çıkar mutlu eglenceli oldugumuzda değil. birde o insanların acılarını nasıl yaşadıgına bak ozaman dediğim anlma bulur.. köylülerin basit dilini ekrana taşıyınca klasik ege dizileri oluyor kimsede izlemiyor. dram yapacaksan acılar üzürinde yürüyecen çagresi yok. bak sultan tam senin istediğin gibiydi oda tutmadı işte
))) sen bilem begenmedin

olayı anlamadın sanırım anlatmak istediğimi anlamadın.... bir ailenin bir çok derdi olabilir ama aynı ailenin sevinçleri ortak paylaşımları yanyana otururken esprileri hatta acıdan bile espri çıkaracak cinsten sohbetleride bulunur .. olayı anlatırken ekranı gözyaşlarıyla yüzme havuzuna çevirmektense herşey dozunda olsun diyorum diziyi izlerken o doğallığı o gerçekliği yakalayalım diyorum ..

diziyi izlerken kamera nereye dönerse acı ve ıstırap çeken insanların inlemesinden bıktık diyorum... hayat zaten zor birde sayın yönetmenler sizde sıvamayın diyorum
) zorluğu atlakmakta basit hayatlarda gördüğümüz direnci sizde gösterin diyorum bardağın hep boş kısmına değil dolu tarafınada bakın diyorum ;

destereciğim bende diyorum ki sana bunun için farklı diziler var komedi yada soft diziler var. her dizinin konspetti farklı. dram dizileri aglak olur sanki türkiyey yeni gelmiş gibi konuşuyon
)) mesela erler filmin yaptıgı diziler böyledir ne kadar dramda olsa aglakta olsa içinde espiri vardır. sultan dizisi öyleydi ikinci bahar öyleydi. sen böyle diziler istemek istiyonsan dizilerini değiştirmelisin
))))))

bir dizide doğal espriler o diziyi komedi yapmaz dram içinde komik yerlerde vardır mesela öbgz deki bir çok sahnede bunu görüyoruz ama bu öbgz yi erler filmin yaptığı dandik dizilere benzetmz .. fatmagülde de bu vardı dramın için çok komik sahneler vardı ne softundan yumuşağından bahsediyorsun anlamadım
) erler filmin yaptığı dizilerin benim anlattığım dizilerle hiçbir alakası yok sen yine olayı anlamadın zaten bu gidişlede umudu kestim anlaman imkansız gibi geldi bu son mesajından sonra
) ya da bende anlatacak kapasite yok

sultan dizisi başarılı bir dram değilki içindeki komik sahnelerden bahsedelim dram önce bir bütün olarak herşeyiyle bir başarı yakalayacakki aradaki komik sahnelerin kalitesinden bahsedelim???

dramlar ın ağlaklıklada bir alakası yoktur .. önce bir dram türü dizilerin ne olduğunu tam çözmemiz lazım seninle sonra mahsuna dalarız birlikte
)

sultan başarılı drama yoktu ama adamlar drama yaptıklarını iddia ediyorlardı
))

öbzg de arabexin babası vardır
)) araya komedi koysan ne olur
))) bu örnek arabex istemeyen birine yakışmadı
)))) asıl benim örnek verdiğim ikinci bahardı. ikinci bahar senin istediğin tarzın babasıdır. sanırım onu izlemedin. ondan sonra çemberimde gül oya bu tarzın lokomotifi olmuştur. ayrıca erler filmin dramalarda hafifta olsa espirili bölümler olur ama dramda olur sen akasya duragıyla cennet mahalesiylesini kastetmiyorum

ikinci baharın tekrarlarını izlemişimdir süper dizidir benim dediğim dramda kalitede odur işte
)

içinde doğal esprilerde vardır ve dizi ağlama duvarına dönmemiştir onun kalitesini yakalasınlar yeterlidir .. ikinci baharı örnek verdiğine göre ne dediğimi anlamışsın sen sana haksızlık yapmışım
)

öbgz de arabesk ağırmı kaçar hafifmi bilemem ama ordada bir anne ile çocukları arasındaki hane içindeki diyaloğlar gerçeğin tıpkısı aynısı espride var şakalaşmada.. arabesk unsurlarda var ama bu bizim dizinin iyi taraflarını görmemezlikten gelmemizi sağlamaz..

esra erol da diziyi tanıtıyor şuan
)))) dizitivi değil kendisi tanıtıyor

- - - Ekleme - - -

öbzg deki aile içi espiriler bişey demiyoprum ben dizinin konusu ve hikayesindeki arabexçiliğe sözüm. madem bu kadar aglamaktan hoşlanmıyorsun neden sürekli kadın dizilerini izliyon onu hiç anlamıyorum işte
))))

şundan dolayı olabilir erkek dizisi nasıl olur kadın dizisi nasıl olur işi çözemediğimden olabilir ..
) dizilerde dram komedi diye ayrıma gideceklerine erkek ve dişi diziler diye ayırsaydılar belki karıştırma ihtimalim düşük olurdu.. yada kadın dizileri pembe noktalı erkek dizileri mavi noktalı yayınlanmalıydı başka türlü karıştırıyorum
)