Benim İçin Üzülmeyi Sabah Yazarları Çok Beğenmiş. İlk Bölüme 800bin Harcanmış FF Özel

beyazsoy

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
13,174
Puanı
1,059
Atvde bugün başlayacak ; Mahsun Kırmızıgülün tvdeki son projesi olacak "Benim İçin Üzülmey"nin ön gösterimi atv nin kardeş kuruluşu sabah gazetesi yazarlarına yapılmış. Özelikle Yüksel Aytug Diziyi çok begenmiş. Mevlüt tezel ise diziden çok etkilenmiş. mahsun kırmızıgül dizi için şunları söylemiş : "Dizi, gittikçe yükselecek.
İlk bölümde yüzde 70, ikincisinde yüzde 80, üçüncü bölümde yüzde 150 kapasiteye çıkıyoruz."

İşte yazarların diziyle ilgili paylaşatıgı tüyolar :

Yüksel
izinin ilk bölümü tam 138 dakika sürüyor. Eni konu bir sinema filmi gibi... Zaten eğer Kurban Bayramı'na yetişebilseymiş, ilk bölümü film olarak sinemalarda vizyona girecek, daha sonra diziye dönüşecekmiş.

Tezel:'Benim İçin Üzülme'nin ilk bölümü de, rahatlıkla sinemalarda gösterilebilir.

Yüksel: Helikopter çekimleri müthiş. Staticam'ler, phanter kameralar ile dizi teknik açıdan mükemmele yakın bir çizgi yakalamış.Dizi değil, sanki bir resim sergisi... Her kare, Doğa'nın tuvaline Mahsun ve ekibinin attığı fırça darbeleri ile bezenmiş. Karadeniz'in yeşilinin her tonu, dizinin içinde.Özellikle kadınların bahçelerde çalıştığı görüntülere doyamayacaksınız.
Hele bir liman var; sanki minyatür...
Duyduğuma göre ilk bölümler için Mahsun 800 bin liraya yakın masraf yapmış.

Tezel:Görüntüler harika. Kırmızıgül, para harcamaktan hiç kaçınmamış! Hopa'nın çay bahçeleri, Karadeniz'in hırçın suları ve Kars'ın bozkırları 'flycam' kamerayla çekilmiş. Kartpostal estetiğinde müthiş kareler sizleri bekliyor.

Yüksel: . Dizide "Eh işte" diyebileceğim bir tek oyunculuk yok. Hepsi rollerini kılıf gibi üzerlerine geçirmiş ama 'Şiar' karakterini oynayan Uğur Güneş'in ismini şimdiden bir yerlere not edin!
tezel :. 'Benim İçin Üzülme'de usta ya da çaylak her oyuncu, rolüne tam oturmuş.

Rüçhan Çalışkur, Necmettin Çobanoğlu ve Ünal Silver gibi usta oyuncuların yanı sıra Tansel Öngel, Çağlar Ertuğrul ve Fulya Zenginer gibi genç oyuncular da rollerinin hakkını vermiş İlk bölümün sürprizi ise bence Uğur Güneş... Bu genç oyuncuyu yakında çok konuşacağız.

Obgzk'ye bunun 100 misli harcaniyo bu da para mi ?
her yerde bu dizinin reklami yapildi, oranlari nasil olacak bakalim bu kadar reklama..

atv dizinin tanıtımı için dizitvyi 10 dakikalık bölümü ekrana sürdü
)) benim için üzülmeyi tanıttı

biraz önce atv de dizi tv ekstra çıktı benim için üzülmeyi tanıtmak için epeyde bir reklam yaptı işin aslı şu mahsunun tüm filmlerinde ve dizilerinde paradan kaçınmadığı herşeyin mükemmelini yapmaya çalıştığı doğrudur .. sadece dizi setindeki evlerin çevre ortamın yaratılması için 2 milyon harcanmış gösrsellikte zaten karadeniz doğası muhteşem bir avantaj sağlıyor buna mahsun filmlerindeki görüntü kalityeside eklenirse dizi çok avantajlı bir başlangıç yapıyor mahsunun elinde..

bu dizinin nasılki avantajı mahsunsa dezavantajıda mahsundur!!

senaryoyu kurarken ve işlerken çok aşırı düzeyde abartıya kaçıyor dram tavana vuruyor iki insan arasındaki doğal bir sohbete öyle bir hava katıyorki bir duygu fırtınasına dönüştürmeye çalışıyor sonuçta herşeyin fazlası zarar olduğu gibi bununda cıvığını çıkarıyor hayat devam ediyordaki yüzyüze bağırıp çağırarak konuşan insan görüntüleride bu dizide bolca var .. hayatı olduğu gibi anlatmak varken olagan dışı bir anlatımla seyirciye ulaştırmak bir başarı değil tam tersi doğruları anlatırken gerçek dünyanın dışına çıkmış oluyorsun .. sıradan insanların kullandığı kelimeler normal hayatta rastlayamadığımız türden ..

şekspirin dili mahsunun beynine yerleşmiş ha şekspirden bir sahne izlemişsin ha mahsundan bir anadolu köylüsü
edebiyattaki klasizm akımının romantizmle buluştuğu noktada mahsun.. ama realizmden uzaklaşmış bu şekliyle
)

Hayat Devam Ediyorunda ilk bölümü 140 dakika sürmüştü ve bu dizide öyle oldu bence çok iyi gidecek

bu dizi zirvede yer almali

Görücez Yakup bence çok iyi gider

bende çok iyi gitmesini isterim mahsunun dizilerini kaliteli yapımlara göre değerlendirrip eksiklerini söylüyoruz ama aynı mahsunun dizileri şu an ekranlardaki en kaliteli 10 yapımdan biri arasına rahat girer umarım başarılı olur ..

duyguları abartması aşırıya gitmesinin sebebi arabexci olmasından kaynaklanıyor. malum arabexte bir kız adamı terkeder adam derbeder olur intihara kadar. insan yıllaraca bu kültürden gelince bu alışkanlık kendisini hep takip eder
))) bunu seven kişlerde yok değil ama çok sahte bulan insanda var.

Dizilerin süresi kısalacağına daha da uzuyor 138 dakika izleyici nasıl dayanacak merak ediyorum , kesin reklamsız yayınlanır.

arabeskleştirmişte .. arabeskte daha basit bir dil vardır burda entelleşmiş köylüler görüyoruz kurdukları düzgün cümleler üniversite mezunlarına taklalar attıracak cinsten daha mükemmel ..

şekspirin arabesk şarkı söylemeyi başarmış hali mahsununki

Dizilerin süresi kısalacağına daha da uzuyor 138 dakika izleyici nasıl dayanacak merak ediyorum , kesin reklamsız yayınlanır.
Mahsunun dizilerini ilk bölümleri zaten öyle oluyo Hayat Devam Ediyorda 142dk. mı nekadar sürmüştü ilk bölümü sonra yine 100dk. falan indi

Buu kadar reklamlara ve reklamsiz yayina nazaran bakalim ne yapacak...

köylü arabexxçiler basit dil kulanır entel arabexçi sezen aksu daha agır dil kulanır sonuçta amaç duyguları abartmaktır ortak noktaları bu sonuç değişmez ..