Bekle Beni İstanbul!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DR

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
10,019
Puanı
1,061
Merhaba arkadaşlar. Yazın hayalini kurduğum İstanbul'a nihayet geliyorum. Aslında yazın gelecektim ama fırsat olmadı.

Arkadaşımla geliyoruz, biletlerimiz hazır, otel rezervasyonumuz yapıldı, Allah izin verirse 19 ocak gecesi uçuyoruz ve 19 ocak günü sabah 6'da İnşallah İstanbuldayız. Otelimiz tam Sultan Ahmetin yanında. 7 gün İstanbul turu yapacağız.

Bu nedenle İstanbulda gezilmesi yerler neresi? Nerelere gitmeliyiz, Tavsiye ettiğiniz mekanlar neresi? Nelere dikkat etmeliyiz? İşte bu ve bu gibi konularda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Yardımlarınızı bekliyorum.

@OzaN @Fks14 @takas @xdragxx @xemrexxx @BesaleT @darksaal @emreemreu @Polat Şaşmaz @xBUGRAx @cevaa @destere @Μαнoni @HeisenBerg @Arslan Bey @denizz19 @Yakamoz-Asi @WesTxCoasT @KK|Batman @Prncss.. @XanTier @berkann @BuraK @Forumdash @Billy Kane @S.G.A.T. @hayret bi şey @dizi kolik @mrt-06 @yakup09 @RüzgarGülü @mhmt53 @Onur_35 @primavera @legolas9900 @HachiKo @Ulvi Ç. @yatutarsa @Almila @*Dream* @Dr.Who @Reytinger @Yasin93 @hızlı gonzales @ABAY_06 @vhp @34rcp44 @gundix123 @KayıpSehir @Kubi-Lay @Bully @sokak sanati @ozgur2113 @berenist @rengarenk @nberkayozer @Pasham @Yiğitt @aserat54

Senin için sevindim. Hayırlı olsun @RevaN. Bence Sultanahmet, Süleymaniye, Ayasofya, Kapalıçarşı gibi tarihi yerlerden başlayabilirsin gezmeye...

Son düzenleme:
Hoşgeldin şimdiden Ülkemize

Sultan Ahmet Camisi
Süleymaniye Camisi
Eyüp Sultan Camisi
Fatih Camisi
Ortaköy Camisi
Rüstem Paşa Camisi
Beyazıt Camisi
Şehzade Camiisi
Kalendarhane Camisi
Sokullu Mehmet Paşa Camisi
Yere Batan Sarnıcı
Topkapı Sarayı

Bunlar da internetten
Miniatürk Park
Galata Kulesi
Mısır Çarşısı
Yıldız Sarayı
Çinili Köşk
Ayasofya Müzesi
Panorama 1453
Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi
İstanbul Oyuncak Müzesi
İstanbul Mesire Yerleri Ve Parkları
Göktürk Göleti
Mimar Sinan Kent Ormanı
Aydos Göleti
Aydos Ormanı:
Polonezköy Tabiat Parkı
Saklı Göl – Şile
Atatürk Arboretumu
Emirgan Korusu
Yıldız Parkı Korusu
Ulus Parkı
Gülhane Parkı
Çamlıca Tepesi
Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi
Fatih Korusu
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
ParkAda
Bakırköy Botanik Park
RönePark Yeşilköy

Bütün camileri gezdirmişsin maşallah.

İki gun Sultanahmetti(Ayasofya, Sultanahmet beyazıt camiileri sultan ahmet meydani ayairini, sarnis, Topkapı sarayı). bir gün boğaz turuyla dolma bahce sarayi, yildiz parki ve sarayi.ve besiktasi falan gezersiniz, bir gün İstanbul tepeleri (çamlıca, piyerloti) bir gün taksimi(kliseleri tarihi ufak tefek mekanlar) bir gün eminönü Galata kulesi vs . iki günde dinleme uçak hazırlıkları

Gezilecek dolu yer var.

Üniversite hayatım burada geçti ve cok güzel hatıralar kaldı. Gelmişken bence en önemli yer tarihi camileri ziyaret etmen. Sultan Ahmet Cami ve Süleymaniye Camisi aklımda olanlar. Gezi Parkı'na gitmelisin mutlaka. Taksimi gezin.

Aklıma yer gelmedi.

Bağcılar, esenler yazısını gördüğün yerlere girme başına bela alırsın.

Lüks mü oralar? 😱

Gidip görürüm harcamam para falan.

Bu arada sizde otobüs nasıl? Kaça gidiyorsu otobüs ile? Akpil nerden alınıyor? Öğrenci adamız taksiyle takılmayalım.
Öncelikle adı akbil
lüks yani oralar genelde zenginlerin takıldığı yerler. Cihangir, Bebek, Nişantaşı ya da adı var bilemiyorum.
Akbil sanırım 1,5 olması lazım bilmiyorum epeydir kullanmadım ben de Kırklareli'ne geldiğimden.

Ordan neyle geliyorsun ki?
Vapur kaça?