2021 Being the Ricardos - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,952
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com

Being-the-Ricardos-arrives-in-theaters-December-10-and-on-Prime-Video-December-21.jpeg

Being the Ricardos

Tür:
Biyografi, Dram
Süre: 125 dakika

Yönetmen: Aaron Sorkin
Senaryo: Aaron Sorkin

Oyuncular:
Javier Bardem
Nicole Kidman
Jake Lacy

IMDb Linki

Puanlar:

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Tam yorum: Being the Ricardos

Yılın ciddi hayal kırıklıklarından. Aaron Sorkin yeteneklerini inkar etmenin zor olduğu bir senarist. Fakat bugüne kadarki en zayıf işi olmuş. Hikayenin pek bir albenisi yok, çoğu zaman sıkıcılaşan ve izleyiciye sunduğu önemli bir şey olmayan bir yapım. I Love Lucy ile ilgili bir belgesel izlesem daha çok keyif alır ve daha kaliteli vakit geçirirdim muhtemelen.

J.K. Simmons kısa süresine rağmen çok başarılıydı. Gerçekten yetenekli bir aktör. Oscar adayı olsa itirazım olmaz. Nicole Kidman ise umarım bu filmle aday olmaz. Bu yıl çok daha fazla hak edenler var...

4/10

Film, hem hayat arkadaşı hem de rol arkadaşı olan Lucille ve Desi Ricardo'nun hikayesini konu alıyor. Konu ne kadar basitse film o kadar anlaşılması zor bir proje olmuş. Aşırı derece karmaşık başladı ve son 10 dakika kalana kadar da öyle gitti. Olaylar fazlasıyla karmaşık aktarılmış, bir olay örgüsü yoktu. İzlerken hiç keyif alamadım, olayları anlamaya çalışırken kafam fazlasıyla karıştı. Son sahnesi dokunaklıydı Luci adına üzüldüm, hak etmediği şeyler yaşadı.

3/10

Büyük oyunculara ve bu oyuncuların büyük performanslarına rağmen vasat bir filmdi maalesef…

Aaron Sorkin çok başarılı bulduğum bir senarist, son yıllarda da iyice yönetmenliğe yoğunlaşmış durumda. Geçtiğimiz yıl yayınlanan The Trial of the Chicago 7'la bana kalırsa bu alanda da başarılı olabileceğini göstermişti fakat Being the Ricardos gerçekten vasat bulduğum bir film oldu. Aaron Sorkin’in halihazırda zaten çok başarılı olduğu senaristlik açısından da, son yıllarda yoğunlaştığı yönetmenlik açısından da başarısız performanslar ortaya koyduğu bir film…

Filmin ne anlatmak istediği, zaman çizgisi dolayısı ile kurgusu, olay bütünlüğü asla net değil. Kaldı ki film zaten en başından kaybediyor çünkü işlediği konu hiç ilgi çekici değil. Karışık olmayan bir zaman çizgisi ve olay örgüsü ile, film yerine belgesel yapılsa ortaya çok daha başarılı bir eser çıkardı muhtemelen.

Filmin tek artısı oyunculuk performansları sanırım. Javier Bardem başta olmak üzere oyunculuk performanslarını oldukça başarılı buldum. J. K. Simmons’ın ekran süresi oldukça az olmasına rağmen dikkat çekmeyi başarmış. Nicole Kidman da iyiydi ancak ödüllük bir performans gördüğümü de söyleyemem.

• Beğendim
Reactions: mesmeso and bazinga
Filme başlarken Aaron Sorkin'den geçen seneki The Trial of the Chicago 7'dan sonra umudum fazlaydı ama bu film beni üzdü. Çok iyi bir kadro toplayıp vasat denilebilecek bir film yapmasını beklemiyordum. Nicole Kidman gibi duru bir güzelliği olan kadının suratına o kadar fazla makyaj yapılmış ki kadının mimikleri yok gibiydi.

I Love Lucy hakkında bir şey bilmediğim için normal bir film gibi izledim. Oyunculukları çok beğendim. Javier Bardem ve J.K. Simmons adaylık alırsa şaşırmam. Prodüksiyon olarak da çok iyi bir yapımdı. Kostümler ve dekor beni etkiledi.

5/10

• Beğendim
Reactions: bazinga
Tammy Faye ile ilgili yorumumun benzerini buraya da yapacağım çünkü üç aşağı beş yukarı aynı tornadan çıkmış Oscar avcısı işler. Yine bir TV projesinin kamera arkasını ele alması bakımından ilgi çekiciydi ama onun dışında yine çok düz şekilde ele alınmış bir hikayeydi. En büyük dezavantajı evrensel değil yerel bir iş olması yani ABD izleyici dışında pek seveni çıkmaz ki sanırım orada bile fazla çıkmamış. Nicole Kidman ve Javier Bardem başta olmak üzere tüm oyunculardan iyi performanslar görüyoruz ve filmi çekilir kılan da onlar oluyor zaten. Ama genel hatlarıyla bakıldığında izlemesem de olurmuş dedirtiyor.

Bu arada bilmeyenler için: I Love Lucy dizisi zamanında Türkmax'a Sen Harikasın adıyla uyarlanmıştı ve başrolünde Demet Akbağ vardı. Eski Digiturk izleyicisi olduğum zamanlarda ara sıra denk gelip severek izlediğimi hatırlıyorum yani bu film sayesinde tekrar aklıma gelmiş olmasına sevindim. :A

MV5BNGVmNGI4ZmQtN2FmOC00YTZjLWI5ODgtMDVhZDM5YTVjN2JlXkEyXkFqcGdeQXVyNDg4MjkzNDk@._V1_.jpg

6/10

• Beğendim
Konuya yabancı olmamama rağmen pek sevemediğim ve vasat bulduğum bir film oldu. Sıkıcıydı, seyirciyi filmin içine çekecek hiçbir unsur yoktu. Dümdüz bir şekilde ilerleyip bitti film.

Nicole Kidman ve Javier Bardem sevdiğim oyuncular fakat onların da Oscar adaylığı alacak bir performans gösterdiklerini düşünmüyorum.

5.5/10

• Beğendim