Behzat Ç.'nin gecen Cuma gecesi yayınlanan 80.Bölümünde KCK olayına değinildi ve dizide kürt,türk,alevi tartışması hakimdi.''Anadilde eğitimi savunmak haktır.'' sloganıyla başlayan bölümde bir takım kürt grup pankart açarlar.Bunu gören Türk gruplar ise pankart açanlara saldırırlar ve bunun üzerine pankart açanlardan biri öldürülür ve Behzat Ç. Ekibi bu cinayet için kolları sıvar.
Twitter'da ise kürt vatandaşlar buna tepkili.Senarist insan ayrımı yapıyor şeklinde bir takım tweetler atıldı.
Behzat Ç. bölüm sonuna doğru ise şöyle bir diyalog geçti;
Katil'in babası :Kızım benim.Onca sene büyüttüm.Gitti bi alevi kürde varmak istedi.
Emre: Eee bende kürdüm
Katil'in babası:Senin kürde benzer bi tarafın yok
Emre:Beyaz kürdüm ben
Katil'in babası:Sen benle dalgamı geçiyorsun?
Emre: Eee senlede bu kafayla anca ..... geçilir.
İşte o twittlerden bir kaçı:
Mert İLKUTLUĞ @haytaninbiri
"Ben de Beyaz Kürdüm" lafı ile Behzat Ç. zirve yapmıştır
Rasih Yılmaz @rasihyilmaz
Ahanda Karadenizli bir aileye kızlarına talip olan hem Kürt hem Alevi bir genci de öldürtüp altın vuruşu yaptı Behzat Ç senaristleri!
Uğur Güney @kfnkrrmkpk
Behzat Ç. de bir ülkenin kalbini yani dilini bölmeye çalışanlar mazlum ülkesini sevenler faşist.. sende mi kolpa çıktın be amirim..
Av. Yegâne Güley @YeganeG
Anadilde savunma, sanıkların delileri karartma şüphesi, kaçma şüphesi sebebiyle tutululuğun devamına = Behzat Ç bugün = Bir TC Belgeseli!
Çağdaş @cgderens
Behzat Ç den iki muthiş mesaj . 1 - Ha öğrenci ha terörist , aynı şey diyen polis zihniyeti. 2 - Tavuktan döner olmaz... zevkle izliyoruz !
Soner Sert @sonersertt
'onlar ogrenci değil terörist' iste gunümüz kolluk kuvvetlerinin bakış açısı. Behzat C
Nihat Genç @nihadagenc
Behzat Ç.'yi beğeniyorum
Taylan Özgür @stereger
M.Yüzyıl'ın kurgu olması gibi Behzat Ç'nin de kurgu olduğunu biliyoruz. Onu izleyip Osmanlı'yı sevmedik, bunu izleyip polisi sevecek değiliz
Gica @Gicabaser
Muhteşem Yüzyıl'ın üzerindeki bütün tepkileri bu haftadan itibarenBehzat Ç. üzerine aldı. Salı günü başbakan Behzat Ç.'ye çatarsa şaşırmam.
Yasin Balcı @yasinbalci
Behzat Ç Türk Kürt meselesini çok güzel ele aldı ama yine de dokundu biraz
Emre Süngüoğlu @emrsun
Behzat.Ç Kürt-Alevi meselesine çok iyi değinmiş bu hafta, diyaloglar zaten her zaman ki gibi efsane.
Son düzenleme: