Çok dizileri var ama çoğu kış sezonunda tutunamayacak diziler. Muhteşem Yüzyıl harici dizilerin kısalması güzel olur elbette ama pek sanmıyorum kısalacağını. Belki ATV'nin 1-2 yıl önce yaptığı gibi iki tane üst üste özetsiz dizi koyabilirler.
Muhteşem Yüzyıl, Babalar ve Oğulları, Pazar Sineması Kuşağı, Popstar büyük ihtimal PT1'de yer alırlar.
Kalan üç gün için deneme yanılma yöntemi ile hareket edilir gibi. Evlerden Biri var ama ben tutacağını sanmıyorum. Hayatımın Rolü PT1'de yer alabilir ciddi düşüş yaşamazsa. Sudan Bıkmış Balıklar yer alabilir bir de.
PT2'de yer alacaklar veya yer alma ihtimali yüksek olanlar: Behzat Ç, Bir Erkek Bir Kadın, İffet, Bir Çocuk Sevdim, Eyvah Düşüyorum, İşler Güçler. Yükselişe geçerse İbreti Ailem de eklenebilir ama şimdilik çok zor gözüküyor.
Star'da gerçekten büyük bir program zenginliği var dizi sürelerini kısaltabilecek imkana sahip ama bir anda tüm dizileri kısaltmalarını pek mümkün görmüyorum...
Çok büyük bir artış olmaz belki ama yine de 60 dakika senaryo yazmakla 90 dakika senaryo yazmak farklı. Senaristin işini kolaylaştırır daha rahat hareket eder. Süre geçirme uğraşı azalır. Özellikle komedilerde espri kalitesi artar. En önemli artısı ise seyirciye bence. 2 saat bir diziye takılı kalmak vakit alıyor 1 tane 2 tane dizi izleyen kişiler için sorun değil belki ama her akşam bir dizi izleyen kişiler için ciddi bir zaman kaybı oluşturuyor diziler. Ne kadar kısa o kadar iyi şeklinde bakımalı ama nedense çoğu kişi ne kadar uzun o kadar iyi gözüyle bakıyor.