Beşiktaş - Fenerbahçe Maçı Nasıl Sonuçlanır ?

Derbide Gülen Kim Olur ?

• Beşiktaş kazanır.

Oy: 4 23.5%
  • Fenerbahçe kazanır.

Oy: 9 52.9%
  • Berabere biter.

Oy: 4 23.5%

• Kullanılan toplam oy
    17
Gönlüm Beşiktaştan yana oyumu takımımdan yana kullandım.Çok zorlu maç olacaktır, hatasız oynamak şart kazanmak istiyorsak artık ta kazanalım.

En büyük eksiğimiz Diego'ydu aslında, yani kilit oyuncu eksiği yaşıyorduk. Sakatlığı geçti ve bu çok iyi bir haber. Kendi ekseni etrafında sürekli dönüyor ama en azından topu oraya buraya dağıtarak oyunu iyi kuruyordu. Sahalara yeniden dönecek olması takım adına sevindirici bir olay.

Bizim açımızdanda Oğuzhan çok kritik Quaresmanın maçı olacak.

Diego bildiğimiz Diego değil defansa baya baya yardıma geliyor Nani de öyle sıkıntı yaşamayız. Topal zaten stoper gibi adam yanında da Meireles gününde olursa sıkıntı yok.
Fernandao'yu kadroya yazmadın o zaman. Neyse, temennim bugünkü Aziz Yıldırım'ın açıklamalarında olduğu gibi açık futboldan yana. Beşiktaş ve Fenerbahçe maçları her zaman zevkli geçmiştir zaten. Fenerbahçe ve Galatasaray maçları gibi değil yani. O maçlar da futboldan çok kavgalar ön plana çıkıyor. Son olarak hakem hataları ön plana çıkmasın geçen yıl olduğu gibi ve iyi oynayan taraf 3 puanın sahibi olsun.

Bizim açımızdanda Oğuzhan çok kritik Quaresmanın maçı olacak.
Ne Quaresma'sı ya.. Quaresma her bahsine varım yedek kulübesinde başlayacak maça. Sürekli ergen taraftar gibi Quaresma diyip durmayın. İşi gücü futbol oynamak değil adamın, birkaç trivela deniyor kendi başına takıma bir faydası yok. Şu adamı savunup durmayın yeter vallahi bıktım.

Yerinde oynmıyorki etkili olsun kanatta oynasın o zaman görelim oyununu.

Portekizlilerin düellosu olacak. Bir tarafta Luis Nani, diğer tarafta Ricarda Quaresma. Bol bol çalım izleyeceğiz maçta, kaliteler konuşacak.
Duello falan yok Quaresma gelmiş 32 yaşına. Tamam Beşiktaş'a ilk geldiğinde Nani'nin yaşındaydı. O zamanlar daha güçlüydü ve çalım da atabiliyordu, şimdi Quaresma bitmiş maalesef. Bu yüzden Nani 32 yaşına gelince ne olacak bilmiyoruz, ikisini de bu yüzden kıyaslamak yersiz.

Kıyaslama derken, ikisi de Portekizli, ikisi de yetenekli oyuncu, o açıdan "kıyaslama" dedim. Quaresma yaşlı olmasına yaşlı ama vuruşları falan çok iyi. Nani ile kıyaslanılmaz tabi ama dediğim gibi, o açılardan dedim sadece.

İnşallah iyi oynar da kendisini gösterir nerde o 28 yaşındaki Q7 Tel Aviv karşısındaki golünü unutamıyoruz.

Yerinde oynmıyorki etkili olsun kanatta oynasın o zaman görelim oyununu.
Futbol da temel bilgiler var. Eğer sağ bek hücüma çıkıyorsa, sol bek karşı atağa karşı kademeye girmek için defansta kalır. Yani senin sağ açığın Gökhan Töre iken, ki sürekli ilerde oynayan adam, bir de Quaresma ile oynayamazsın. Takım defansına kim katkı yapacak peki? Quaresma hiç geri gelmiyor ve eli belinde dolaşıyor. İlerde de asit ve gol yapamıyor. Atiba da 32 yaşında artık eski hızı yok, kaç kişinin yerine koşacak. Adam 90 dakikanın sonunda dili dışarıda dolanıyor. Veli olsa tamam derim ama bu kadro da yok olmaz.

Ama çok istiyor ama olmayınca kendine kzıyıoe Veli ve Tolgay biran önce gelsin Veliye kaldık Olcayın yerine Kerime oynasın gerçekten çok etkili olur Fener sahasında.

Hangi vuruşu iyi abi. Youtube'a birkaç sezon önceki maçlarından görüntüler koyuyorlar. İzlerken vay müthiş adam diyorsun. O zaman Olcay Şahan'ın ligdeki 30 golünü koyalım Youtube'a (hepsi birbirinden güzel goller), satalım o zaman kendisini 20 milyon Euro'ya. Aha şuraya yazıyorum 3 milyon Euro veren çıkmaz.

Bu çok iyi.

Vuruş derken, hani ayağının dışıyla iyi vuruşlar çıkartabiliyor, onu kastediyorum. Disiplinsiz tavırları olmasa Quaresma'nın şu anda Beşiktaş'tan hiç gitmezdi, daha devam ederdi, Beşiktaş'ı iyi yerlere sürüklerdi.

O tavırları olmasa Barçada efsane olurdu.Ama değişmemiş aynı Ts maçında sattı takımı.