2022 Barbarian (2022) - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
47,948
Puanı
1,060

Barbarian

Tür:
Korku, Gerilim
Süre: 102 dakika

Yönetmen: Zach Cregger
Senaryo: Zach Cregger

Oyuncular:
Georgina Campbell
Bill Skarsgård
Justin Long

IMDb Linki

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

Tam yorum: https://izleryazar.com/barbarian-2022/

Sade bu yılın değil tüm zamanların en iyilerine alabileceğim türden bir korku filmiydi. Konu çok iyi. Mekan tasarımı muhteşem. Ana karakter ve filmin giriş kısmı epey iyi yazılmış.

Evet ufak tefek hataları, mantık hataları var ama onlar olmadan film olmuyor.

8.5/10

Reactions: mrt-06
Sakin başlayıp son derece hareketli devam eden ve öyle de biten bir film oldu. Açıkçası başlamadan önce bu kadar beğeneceğimi hiç tahmin etmiyordum. Konusuna falan hiç bakmadan açıp izlediğim için kızın başına geleceklerin sebebini Keithy olarak tahmin etmiştim fakat tamamen ters köşeye uğradım ve zavallı Keithy bu hikayenin mağduru olacakmış, bilmiyordum...

Başlangıcı itibariyle bu filmin altından böylesi çirkin bir hikayenin çıkacağını asla tahmin etmezdim. Barbar şahsın yaşadıkları da yaşattıkları da son derece korkunçtu. Filmin ortasında ev sahibi karakterin hikayesine geçilince bambaşka bir hikayeye evrilir gibi olduğu için oralarda biraz kopukluk yaşadım ama neyse ki bu çok sürmedi ve film keyfim kaldığı yerden devam edebildi.

8/10

Reactions: mrt-06 and bazinga

Korku filmlerini seven birisi değilim ve çok beğendiğim bir film olmadı. Filmin içinde fazlaca saçmalık vardı. Elinde ışıkla gelip kadını görmeden ateş etmesi, polislerin umursamaması, alışveriş yapan adamın neden böyle bir şey yaptığını görmememiz, yaratığın neden böyle olduğu ve su deposundan düşen kadının ölmemesi aşırı saçmaydı. Böyle saçmalıklar olunca da insan filmi ciddiye alamıyor.

Çekimleri beğendim. Gerilim havasını iyi yansıtmışlar. Evin altına inene kadar iyi giden ama sonradan saçmalayan bir film olmuş.

4/10

Farklı bir gerilim filmiydi. Gerçekten insanı germeyi başarıyor bunu yok sayamayız. Özellikle karanlık sahnelerdeki çılgınlıklar ve Barbarian karakterinin kendisi insanın sinirini bozuyor. Bir gerilim veya korku filminde asla korkmam ama ara sıra gerilebilirim. Bu filmde de ağır ağır ilerleyen o karanlık sahnelerde müziklke birlikte gerildiğimi söyleyebilirim...

Filmin senaryosu ise biraz fantastiğimsi olduğu için beni pek yakalayamadı. Özellilke final kısımları biraz kuru aksiyona dönünce ağızdaki kaliteli gerilim tadını ekşileştirdi diyebilirim. Çok güzel bir fikir üzerinden çıkılmış olsa da, rahatsız edici sahnelerle bu durum destekleniyor. Lakin bu orjinal fikir değişik yönlere gidiyor. Aslında bu tercihler de cesur tercihler ve bir altyapısı da var bu hikayenin, film bunu işlemeyi başarıyor. Sadece finaldeki kuru aksiyon filmden aldığım tadın azalmasını sağlıyor. Daha başka şekilde işlenebilirdi oralar... Yine de fikre ve gerilimin kalitesine saygı duyduğum için filmi o kadar gömemiyorum.. İzlemeye değer, değişik ve ilgi çekici bir filmdi...

7/10

Reactions: bazinga