Baraj Altı Kalan Siyam İkizlerinin Üniversiteye Yerleştirilmesi İçin Başvuru Yapıldı!

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,513
Reaksiyon puanı
59,792
Puanı
1,061
Konum
Ankara
70447


Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) aldıkları puanla baraj altında kalan siyam ikizleri Sema ve Ayşe Tanrıkulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın girişimiyle siyam ikizlerinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne (KSÜ) yerleştirilmesi için Yüksek Öğretim Kurulu'na başvuru yapıldı!

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, YKS sonrası siyam ikizleri Sema ve Ayşe'yi 3 kez ziyaret ettiklerini belirterek, ikizlerin üniversite okumak isteklerinin kendilerini de heyecanlandırdığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, "Eğer Yüksek Öğretim Kurulu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yerleştirir, ya da ön lisansa yerleştirir ve ilahiyattan ders alması talep edilirse biz üniversite olarak çocuklarımız için her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ!
Sosyal medyada bu talebi doğru bulanlar da var ancak yanlış bulanlar da söz konusu. Siyam ikizlerinin baraj altında kalmasına karşın üniversiteye yerleştirilmesi "haksızlık" olarak yorumlayanlar oldu, bazı tweetlerde ise bu kararın oldukça mutluluk verici olduğu dile getirildi.

HAYALLERİ İLAHİYAT OKUMAK

70448
 

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,891
Reaksiyon puanı
2,856
Puanı
360
Yaş
24
Torpil ile biryere getirdikleri için böyle tipleri milyonlarca kişinin hakkını yiyorlar. Başımızdakiler de dinciyiz, müslümanız derler sonra da. Valla dine en çok zarar verenler kendileridir . ! .
 
  • Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Konu tartışmaya açık bir konu değil, ikiye bölünecek bir şey yok yani ortada. Açık ve net bir şekilde kul hakkı. Engelli bireylere özel sınavlar, KPSS türü ve daha birçok şey halihazırda yapılıyor zaten. Ancak hiçbiri “CB’nin Eşi referansı”yla bir üniversiteye öğrenci olarak atanmıyor. Eğer onlar bu kadar kolay bir şekilde atanabiliyorsa barajı geçemeyen diğer bütün engelli bireyler de istediği bölüme istediği üniversiteye atanmalı o halde. Dahası bu en azından masum bir kural ihlali, ancak bu bile olabiliyorsa bizim haberimizin olmadığı kim bilir ne öğrenci atamaları oluyordur el altından...
 
  • Olmamış
Reactions: mrt-06

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,262
Reaksiyon puanı
132,079
Puanı
1,061
Konum
İstanbul