Mecnun Çınar ile Polat Alemdar
Polat Alemdar bir gün hava almak için Kireçburnu Sahili’ne gider. Mecnun o esnada denize bakmaktaydı. Etrafında sesler duyar ve o esnada İsmail Abi’sinin geldiğini düşünür ve seslenir.
Mecnun: - İsmail Abi
Polat: - Sen kimsin?
Mecnun: Asıl sen kimsin?
Polat: - Bak benim sinirimi bozma. (El kol hareketleriyle)
Mecnun: - El kol hareketleri yapma bana.
Polat: - Yaparsam ne olacak.
Polat, Mecnun’a doğru ilerlemeye başlar. O sırada Polat, Mecnun’a silahını gösterir.
Mecnun: - Çok özür dilerim abi, çok özür dilerim. İstemeden kırdım seni, çok özür dilerim.
Polat: - Bak bana bu benim kimliğim. Ben sana kimliğimi gösterdim, gücümü değil. Gücümü göstermiş olsam, şu an sen burada olamazsın.
Mecnun: - Nerede olurum?
O esnada Polat, Mecnun’u bir anda tuttuğu gibi uzağa fırlatır. Bunu gören Mecnun neye uğradığını şaşırır.
Polat: - İşte burada olursun. Eğer ki burası az geldiye, buranın altı da var. Benim kim olduğumu bilsen, böyle konuşmaya cürret edemezdin.
Mecnun: - Tanıyamadım abi, sen kimsin?
Polat: - Ben Polat Alemdar.
Mecnun: - Şimdi tanıdım.
Polat: - Sen Kimsin?
Mecnun: - Ben Mecnun Çınar. Ben bu oyunu bozarım.
Polat: - Çok fazla Tatar Ramazan izleme evlat.
Mecnun: - Ne bileyim abi, çok iyi film, etkisinde kalmamak elde değil ki.
Polat: - Sen hep böyle cıvık mısın?
Mecnun: - Ne cıvığı abi, ben cıvık falan değilim.
Polat: - Çok dayak yersin, çok.
Mecnun: - Eee ne demişler, donunu düşüren kahraman olamaz.
Polat: - Ne dedin sen, ne dedin?
Mecnun: - Çok özür dilerim abi, kalıp olarak ağzımdan çıkıverdi.
Polat: - Ağzına sahip çık, yoksa kimliğimi kullanmak zorunda kalacağım.
Mecnun: - Çok özür dilerim abi.
Polat: - Sen bana niye “İsmail Abi” diye seslendin?
Mecnun: - Burada öz abimden ayırt edemeyeceğim birisi var da, orası sık sık buralara gelir ve gemilere el sallar. Onu gördüğümü sandım da, o yüzden o şekilde seslendim.
Polat: - Şimdi böyle bir kişiliği başka kişilere anlatacağım, olmayacak. Ben bunu sır niyetine tutarım içimde.
Mecnun: - İki kişinin bindiği tır değildir.
Polat: - Yürü git be adam.
Mecnun: (Mırıldanarak) - Dedim mi ben bunu harbiden.
Polat Alemdar’a telefon gelir arayan kişi Abdülhey’dir ve Polat’ın gelmesi gerektiğini söyler. Polat, Mecnun’a “cıvık adam” diyerek yola koyulur. Mecnun’un eli başında “ben ne saçmaladım öyle” dercesine bir hâl ile kalır ve sonradan İsmail Abi’si gelir ve koyu muhabet başlar.
3. Bölüm Sonu