Baidu’nun Hayvan Seslerini Çeviren Yapay Zekâsı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

RüzgarGülü

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
12,265
Puanı
860
1747044322173.png

Son günlerde Baidu’nun geliştirdiği, hayvan seslerini insan diline çevirebilen yapay zekâ teknolojisi gündemde. Bu gerçekten büyüleyici bir gelişme! Hayvanlarla daha “anlamlı” bir iletişim kurma fikri beni hem heyecanlandırıyor hem de biraz ürkütüyor.

Misal @xemrexxx adlı üye arkadaşımızın kedisinn miyavlarını anlayabilecek olması kulağa harika geliyor ama aynı zamanda kedisinin sürekli ona ne düşündüğünü söylemesi tuhaf olurdu diye düşünüyorum. 😄 Bu teknoloji sayesinde hayvan haklarında da yeni bir döneme girer miyiz sizce? Yoksa bu sadece abartılan bir bilim kurgu hevesi mi?

Bana kalırsa, bu yapay zekâ hayvanlara olan bakış açımızı kökten değiştirebilir. Ama yine de bu seslerin ne kadar doğru "çevirildiği" konusunda şüphelerim var. Sonuçta bir köpeğin havlamasını “Ben dışarı çıkmak istiyorum” diye çevirmek, ne kadar nesnel olabilir?

Siz ne düşünüyorsunuz? Bu teknoloji gerçekten işe yararsa, hayatımızda neler değişir? Denemek ister miydiniz?

Bana kalırsa, bu yapay zekâ hayvanlara olan bakış açımızı kökten değiştirebilir. Ama yine de bu seslerin ne kadar doğru "çevirildiği" konusunda şüphelerim var. Sonuçta bir köpeğin havlamasını “Ben dışarı çıkmak istiyorum” diye çevirmek, ne kadar nesnel olabilir?
Yazıyı okurken aklıma bu gelmişti ve yazacaktım ki devam ettiğimde senin de söylediğini gördüm :)

Eğer gerçekleştirilebilirse harika bir teknoloji olur ancak bu teknolojinin bize %100 doğru çeviri yaptığından asla emin olamayız bence. Evde bakılan köpeğin, kedinin ya da kuşun çıkarttığı ses ile gerçekten o çevrilen cümleyi mi söylediğini nasıl teyit edeceğiz?

Emeğine sağlık @RüzgarGülü :) Heyecanlandıran bir teknolojiden bahsetmişsin.

• Harika
Reactions: RüzgarGülü
Yazıyı okurken aklıma bu gelmişti ve yazacaktım ki devam ettiğimde senin de söylediğini gördüm :)

Eğer gerçekleştirilebilirse harika bir teknoloji olur ancak bu teknolojinin bize %100 doğru çeviri yaptığından asla emin olamayız bence. Evde bakılan köpeğin, kedinin ya da kuşun çıkarttığı ses ile gerçekten o çevrilen cümleyi mi söylediğini nasıl teyit edeceğiz?

Emeğine sağlık @RüzgarGülü :) Heyecanlandıran bir teknolojiden bahsetmişsin.
Teşekürler. Bunun mümkün olmasını beklemiyorum ama ilerleyen günlerde teknoloji çok hızlı gelişiyor yapay zeka sayesinde. Kim bilir belki de gerçek olur :F

• Beğendim
Reactions: Royal_Highness
Teşekürler. Bunun mümkün olmasını beklemiyorum ama ilerleyen günlerde teknoloji çok hızlı gelişiyor yapay zeka sayesinde. Kim bilir belki de gerçek olur :F
Keşke gerçek olsa :bhr:
Teknoloji çeviriyi yapınca evcil hayvanlara "Bunu mu söyledin?" diye sorarız :F Çıkarttığı sesi yine çevirir, bu döngü böyle uzayıp gider :F

• Güldürdün
Keşke gerçek olsa :bhr:
Teknoloji çeviriyi yapınca evcil hayvanlara "Bunu mu söyledin?" diye sorarız :F Çıkarttığı sesi yine çevirir, bu döngü böyle uzayıp gider :F
Aklıma bankaların sesli yanıt sistemi gibi olur bunu demek istedin şunu mu demek istedin diye :F

Harry Potter filmindeki yılan çatal dili de mantıklı. Yılan besleriz öyle :D

• Güldürdün
Reactions: Royal_Highness
Bir deneyeyim umarım bnm şirretler saldırmaz bana :A
Deneyince bizimle de paylaş bakalım ne diyecekler. Kedi ne diyebilir ki diyor insan. Sürekli tuvalet oyun uyku yemek der herhalde ama senin kedilerin Survivor diyebilir :F

@serhatt senin köpeğin yok mu?

Heyecanlandıran bir gelişme ama hayvanların bazı hal hareketleri yaptıktan sonra bile anlamdıramadığımız durumlar oluyor basit şeyler için işe yarayabilir ama onun ötesinde henüz sanmıyorum

• Beğendim