BAFTA Adayları Açıklandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
DrUutmyfVoej3C7f3bKZN4T1.jpg

İngiliz Akademisi'nin verdiği BAFTA Ödülleri'nin adayları açıklandı. 2013 yapımı filmlerin yarışacağı ödüllerde en çok adaylığı; 11 adaylıkla Gravity aldı. Onu onar adaylıklarla 12 Years a Slave ve American Hustle takip etti.

- Dallas Buyers Club oyuncularının her ikisi de adaylık kazanamadı.
- American Hustle filminin dört oyuncusu da adaylık kazandı.
- Leonardo DiCaprio adaylık alabildi.

FİLM
12 Years a Slave
American Hustle
Captain Phillips
Gravity
Philomena

İNGİLİZ FİLMİ
Gravity
Mandela: Long Walk to FreedomPhilomena
Rush
Saving Mr. Banks
The Selfish Giant

YÖNETMEN
Alfonso Cuaron | Gravity
Paul Greengrass | Captain Phillips
Steve McQueen | 12 Years a Slave
David O. Russell | American Hustle
Martin Scorsese | The Wolf of Wall Street

ERKEK OYUNCU
Christian Bale | American Hustle
Bruce Dern | Nebraska
Leonardo DiCaprio | The Wolf of Wall Street
Chiwetel Ejiofor | 12 Years a Slave
Tom Hanks | Captain Phillips

KADIN OYUNCU
Amy Adams | American Hustle
Cate Blanchett | Blue Jasmine
Sandra Bullock | Gravity
Judi Dench | Philomena
Emma Thompson | Saving Mr. Banks

YARDIMCI ERKEK OYUNCU
Barkhad Abdi | Captain Phillips
Daniel Brühl | Rush
Bradley Cooper | American Hustle
Matt Damon | Behind the Candelabra
Michael Fassbender | 12 Years a Slave

YARDIMCI KADIN OYUNCU
Sally Hawkins | Blue Jasmine
Jennifer Lawrence | American Hustle
Lupita Nyong’o | 12 Years a Slave
Julia Roberts | August: Osage County
Oprah Winfrey | Lee Daniels’ The Butler

cHZVPSIP0S4RT75nhkRmhS6l.jpg

ÖZGÜN SENARYO
American Hustle | David O. Russell ve Eric Singer
Blue Jasmine | Woody Allen
Gravity | Alfonso & Jonas Cuaron
Inside Llewyn Davis | Joel & Ethan Coen
Nebraska | Bob Nelson

UYARLAMA SENARYO
12 Years a Slave | John Ridley
Behind the Candelabra | Richard LaGravenese
Captain Phillips | Billy Ray
Philomena | Steve Coogan ve John Pope
The Wolf of Wall Street | Terence Winter

DEBUT
For Those in Peril | Paul Wright (yönetmen/senarist) ve Polly Stokes (yapımcı)
Good Vibrations | Colin Carberry (senarist) ve Glenn Patterson (senarist)
Kelly + Victor | Kieran Evans (yönetmen/senarist)
Saving Mr. Banks | Kelly Marcel (senarist)
Shell | Scott Graham (yönetmen/senarist)

KURGU
12 Years a Slave | Joe Walker
Captain Phillips | Christopher Rouse
Gravity | Joe Walker
Rush | Daniel P. Henley ve Mike Hill
The Wolf of Wall Street | Thelma Schoonmaker

GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ
12 Years a Slave | Sean Bobbitt
Captain Phillips | Barry Ackroyd
Gravity | Emmanuel Lubezki
Inside Llewyn Davis | Bruno Delbonnel
Nebraska | Phedon Papamichael

PRODÜKSİYON TASARIMI
12 Years a Slave | Adam Stochausen ve Alice Baker
American Hustle | Judy Becker ve Heather Loeffler
Behind the Candelabra | Howard Cummings
Gravity | Andy Nicholson ve Rosie Goodwin
The Great Gatsby | Catherine Martin ve Beverly Dunn

KOSTÜM TASARIMI
American Hustle | Michael Wilkinson
Behind the Candelabra | Ellen Mirojnick
The Great Gatsby | Catherine Martin
The Invisible Woman | Michael O’Connor
Saving Mr. Banks | Daniel Orlandi

kCl9vv0IzkGhdpSALVoJf8m8.jpg

ÖZGÜN MÜZİK
12 Years a Slave | Hans Zimmer
The Book Thief | John Williams
Captain Phillips | Henry Jackman
Gravity | Steven Price
Saving Mr. Banks | Thomas Newman

MAKYAJ & SAÇ
American Hustle
Behind the Candelabra
The Great Gatsby
The Hobbit: The Desolation of Smaug
Lee Daniels’ The Butler

SES
All Is Lost
Captain Phillips
Gravity
Inside Llewyn Davis
Rush

GÖRSEL EFEKT
Gravity
The Hobbit: The Desolation of Smaug
Iron Man 3
Pacific Rim
Star Trek Into Darkness

YABANCI FİLM
The Act of Killing
Blue Is the Warmest Color
The Great Beauty
Metro Manila
Wadjda

BELGESEL
The Act of Killing
The Armstrong Lie
Blackfish
Tim’s Vermeer
We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks

ANİMASYON
Despicable Me 2
Frozen
Monsters University

YÜKSELEN YILDIZ
Dane DeHaan
George Mackay
Lupita Nyong’o
Will Poulter
Lea Seydoux

KISA ANİMASYON
Everything I Can See From Here
I Am Tom Moody
Sleeping with the Fishes

KISA FİLM
Island Queen
Keeping Up with the Joneses
Orbit Ever After
Room 8
Sea View​

Sezonun prestijli ödüllerinden bir diğerinin daha adayları açıklanmış oldu. Pek çok sürpriz var. Dikkatimi çeken başlıca noktaları sıralayım hemen. :)

• Philomena, en iyi filmde ilk 5 içerisine girmeyi başarmış. Fakat bu çok da fazla bir şey ifade etmiyor. Çünkü İngilizler kendi filmlerine bu tip torpilleri çok sık geçiyorlar. Geçen yıl da yanılmıyorsam Skyfall en iyi film adayları arasındaydı.
  • The Wolf of Wall Street, en iyi film adaylarına girememiş ama yönetmen ve erkek oyuncu kategorilerine aday sokmayı başarmış. Aslında tam aksi beklenebilir Oscar için ama BAFTA'da en iyi film adaylarının sayısının azlığından ötürü böyle bir durum ortaya çıkmış olması normal karşılanabilir.
  • Gravity'nin adaylık sayısında önplana çıkması normal. Çok fazla teknik kategori varmış. Oscar'da da benzer bir tablo görebiliriz Gravity açısından. Yalnız senaryo adaylığı hoşuma gitmedi.
  • Captain Phillips'i de çok sevmiş BAFTA. 9 adaylık almayı başarıp artık üç büyükler diyebileceğimiz filmleri takip etmiş. Paul Greengrass ve Tom Hanks'in arka arkaya önemli adaylıklar alması yerlerini sağlamlaştırıyor gibi. Fakat BAFTA'nın Paul Greengrass'ı epey sevdiğini biliyoruz. Yani buradaki başarısı çok fazla bir şey ifade etmeyebilir Oscar açısından.
  • Yönetmen beşlisi dünkü DGA beşlisiyle aynı. Fakat ben bu beşlinin Oscar'da da karşımıza çıkacağını pek sanmıyorum. Mutlaka en az bir fire olacaktır bu beşliden. Greengrass ve Scorsese en yüksek ihtimaller olsa da Russell bile saf dışı kalabilir.
  • Dallas Buyers Club'ı dışlamamaları gerçekten çok ilginç. Aynı şekilde Her de dışlanmış. Son günlerin en çok dışlananı Inside Llewyn Davis ise üç adaylıkla pek dışlanmamış. (Fakat en büyük kategorilerde yok.)
  • American Hustle'ı fazlaca sevmişler. Oyuncuların dörtte dört yapması oldukça ilginç. Fakat Oscar'da böyle bir durum olma ihtimali daha düşük. Çünkü Dallas Buyers Club oyuncuları da yarışın içinde olacak. Fakat Amy Adams'ın Meryl Streep'i yarış dışı bırakması durumu Oscar'da da olabilir. Ya da Amy Adams başka birini saf dışı bırakabilir. Beşlinin bozulmayacağını düşünüyordum ama son gelişmelerle Amy Adams'ın da adaylık şansı malum beşliye yakın bir şekilde.
  • Behind the Candelabra'nın BAFTA'da film olarak değerlendirildiğini bilmiyordum. Prodüksiyon kategorisindeki adaylığı çok doğru. Matt Damon, Michael Douglas'ın yanında sönüktü aslında ama yine de adaylık almış. Keşke Michael Douglas da aday olsaydı diyeceğim ama adaylara bakınca çıkaracak kimse yok. :)
  • İngiliz filmi olarak değerlendirilmesi nedeniyle Saving Mr. Banks'in BAFTA'da parlayabileceğini düşünüyordum ama pek parladığı söylenemez. Favori olduğu kategorilerde adaylık alabilmiş sadece. Tom Hanks'in Saving Mr. Banks ile Oscar şansının tamamen bittiğini söyleyebiliriz sanırım. Muhtemelen Akademi üyeleri de kendisini Captain Phillips için değerlendirmiştir.

film:american hustle
yönetmen:alfonso cuaron
erkek oyuncu:leanardo dicaprio
kadın oyuncu:sandra bullock
yardımcı erkek oyuncu:bradley cooper
yardımcı kadın oyuncu:jenniferlawrence
animasyon:despicable me 2
:love1::love1::love1::love1::love1::love1:

nebraska niye ortalarda yok? bir özgün senaryoda adaymış başkada yok sanırım?

nebraska niye ortalarda yok? bir özgün senaryoda adaymış başkada yok sanırım?
Görüntü yönetmenliği ve erkek oyuncuda da aday. En iyi filmde sayı barajına takıldı muhtemelen. June Squibb'i aday yapmamaları ise ilginç olmuş gerçekten. Oscar'da tahminen bu ikisini de ekler ve beş adaylık alır. :):)

DBC oyuncularının daylık alamamasına şaşırdım. Ancak Oscar'da böyle olmayacağını düşünüyorum. Hem McConaughey hem de Leto adaylık alır.

Leonardo Di Caprio son zamanlarda yükselişe geçti. Oscar'da da adaylık alabilir. Belki de artık Oscar alma zamanı gelmiştir bu büyük oyuncunun. Bunun dışında Bale'in adaylığı beni sevindirdi. Oscar'a aday olması biraz zor gibi. Ancak filme dışarıdan bakınca her oyuncunun adaylık kazanma şansının yüksek olduğunu düşünüyorum.

Yönetmen adaylarından şaşırdığım bir aday yok. Oscar'da da büyük ihtimalle böyle olacaktır. Ancak bir fire olursa bu 5'liden Scorsese'in çıkacağını düşünüyorum. Yarış ise Cuaron (favorim) ve McQueen arasında geçecektir.

Kadın oyuncuda Streep adaylık kazanamamış. Onun yerine Amy Adams aday olmuş. Açıkçası ödüllerde August: Osage County'inin adının hiç ya da çok az geçmesi beni düşündürmüyor değil. Zaten inanılmaz çok adaylığı ve 2 ödülü(?) ,birini yakın zamanda almış olması, gibi durumlarından dolayı Oscar'a da aday olmayabilir. Tabi emin değilim. Ancak bana diğer 4 adayın yeri daha sağlammış gibi geliyor.

Yabancı Film'de The Hunt ve The Past ,:(, eksik. Blue is Warmest Colour'un Oscar'da yarışmasını isterdim.

DBC oyuncularının daylık alamamasına şaşırdım. Ancak Oscar'da böyle olmayacağını düşünüyorum. Hem McConaughey hem de Leto adaylık alır.

Leonardo Di Caprio son zamanlarda yükselişe geçti. Oscar'da da adaylık alabilir. Belki de artık Oscar alma zamanı gelmiştir bu büyük oyuncunun. Bunun dışında Bale'in adaylığı beni sevindirdi. Oscar'a aday olması biraz zor gibi. Ancak filme dışarıdan bakınca her oyuncunun adaylık kazanma şansının yüksek olduğunu düşünüyorum.

Yönetmen adaylarından şaşırdığım bir aday yok. Oscar'da da büyük ihtimalle böyle olacaktır. Ancak bir fire olursa bu 5'liden Scorsese'in çıkacağını düşünüyorum. Yarış ise Cuaron (favorim) ve McQueen arasında geçecektir.

Kadın oyuncuda Streep adaylık kazanamamış. Onun yerine Amy Adams aday olmuş. Açıkçası ödüllerde August: Osage County'inin adının hiç ya da çok az geçmesi beni düşündürmüyor değil. Zaten inanılmaz çok adaylığı ve 2 ödülü(?) ,birini yakın zamanda almış olması, gibi durumlarından dolayı Oscar'a da aday olmayabilir. Tabi emin değilim. Ancak bana diğer 4 adayın yeri daha sağlammış gibi geliyor.

Yabancı Film'de The Hunt ve The Past ,:(, eksik. Blue is Warmest Colour'un Oscar'da yarışmasını isterdim.
Blue is the Warmest Color'ın Oscar durumuyla ilgili bir düzeltme yapayım. Belki sen de doğrusunu öğrenmişsindir de yarışmama sebebi kendi istekleriymiş. Fransa başka filmi göndermiş. Onun yerine gönderilen film de iddialı bir film olsaydı neyse de bu şekilde boşu boşuna filmi Oscar'dan etmiş oldular. Aday olsaydı yüksek ihtimalle kazanacaktı...

Blue is the Warmest Color'ın Oscar durumuyla ilgili bir düzeltme yapayım. Belki sen de doğrusunu öğrenmişsindir de yarışmama sebebi kendi istekleriymiş. Fransa başka filmi göndermiş. Onun yerine gönderilen film de iddialı bir film olsaydı neyse de bu şekilde boşu boşuna filmi Oscar'dan etmiş oldular. Aday olsaydı yüksek ihtimalle kazanacaktı...

Yok, bilmiyordum.Kötü olmuş. Neden öyle bir istekte bulunmuşlar acaba? :(
Muhtemelen kazanırlardı.