Böyle Buyurdu Zerdüşt

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
21
Puanı
259
Friedrich Nietzsche'nin Tanrı'nın öldüğünü iddia ettiği ve "Şimdi nereye gidiyoruz? Bütün güneşlerden uzağa mı? Durmadan düşmüyor muyuz? Öne, arkaya, sağa, sola, her yere düşmüyor muyuz? Hâlâ bir yüksek ve alçak kavramı var mı? Sonsuz bir hiçlik içinde aylak aylak dolaşmıyor muyuz? Yüzümüzde boşluğun nefesine duyumsamıyor muyuz? Hava şimdi daha soğuk değil mi? Geceler gittikçe daha fazla karanlıklaşmıyor mu? Tanrı öldü! Tanrı öldü! Onu öldüren biziz!" dediği kitaptır.

Okumayı çok istediğim kitap geçenlerde kütüphanemi karıştırırken elimde olduğunu farkettim en kısa sürede okumaya başlayacağım

Hayatta okumam dediğim kitaplardan biri. Hele ki bu söylenenleri duyduktan sonra. Gece rüyama girer benim. :D

Farklı görüşleri okumaktan bu kadar korkmamalı onu okuyosunuz diye dinden çıkmazsınız :D

Ben dinden çıkacağım için değil hayat görüşüme çok ters olduğu için okumaktan vazgeçtim zaten. Aksine inanmadığımız fikirleri anlamak, inancımızı perçinler bana göre. Ayrıca Tanrı öldü, lafının hristiyanlığın tanrısının öldüğünü kastettiği yani bağnaz hristiyanlara bir tepki olarak çıkışı İslam'a yakınlığı olarak da yorumlanır zaman zaman. Fakat bence öyle değil. Ateizmin babasıdır kendisi. Fikirlerini de okumadığım gibi okumayacağım @emreemreu haklı :D

Kendi ters olan görüşleri okumak bence kendi görüşünü güçlendirir. Ondaki eksiklikleri sana göre yanlışları farketmen kendi içinde senin düşünceni güçlendirir.Bunları bu kitap için söylemiyorum herşeyde bu geçerli

Tamam ateist kitapları okuma ama bari kendi kitabını adam gibi oku da şu bağnazlıktan kurtul.

Okumayı çok istediğim kitap geçenlerde kütüphanemi karıştırırken elimde olduğunu farkettim en kısa sürede okumaya başlayacağım

niçenin bence asıl kitabı insan pek insancadır. böyle buyurdu zerdüş daha çok hiikaye kitabı gibi kalır. zaten niçenin bir çok aforizması insanca pek insancadan alınmadır.

- - - Ekleme - - -

Tamam ateist kitapları okuma ama bari kendi kitabını adam gibi oku da şu bağnazlıktan kurtul.

niçenin tam ateist oldu şüpeli. niçhe asıl eleştirisi bulundugu toplumun dinene yapar yani şuan ki hiristiyanlıga karşıdır. herkes niçenin deccal sahte isa ( külliyat yayınları) kitabını okusun. ancak bir islam bilgini hiristiyanlıgı( değiştirilmiş) bu kadar iyi eleştiribilir.