Aynada Farklı Fotoğrafta Farklı Görünmek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xdragxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xdragxx

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
28,418
Puanı
1,060
Bayadır kafamı kurcalıyordu. Aynaya bi bakıyorum kendime aslında yakışıklısın biraz daha özen göster kendine diyorum, bi de fotoğrafta bakıyorum uff ne tipsizim triplerine giriyorum.

Araştırdım sadece ben de mi var diye çoğu kişide aynı şey var.
Sizde de aynı durum var mı?

Malesef fotoğraflarda görünülen "Gerçek" iken, aynada gördüğümüz ilüzyondur ve gerçek görüntü ile alakası yoktur. Bu bilimsel bir gerçek.

Benzer şekilde duyduğumuz sesimiz de gerçekteki sesimiz değil. Telefona sesinizi kaydedip dinleyin, işte o gerçek Sesiniz ve insanlar sizi öyle duyuyor.

O gerçek ses muhabbetini biliyorum hatta forumda konusunu açmıştım.

@Tolstoyevskli nasıl yani aynadaki ilüzyon.

Ayna zaten ters gösterir bunu biliyorsunuzdur mesela kağıda bir yazı yazın ve aynaya tutun veya kitabı. Yazılar tamamen ters gözükecektir doğal olarak. Yazıların ters gözükmesi bir ilüzyondur ve yazıların ters gözükmesini doğal karşılıyorsanız, kendinizi niye doğal karşılamıyor ve şaşırıyorsunuz?
Sonuçta aynanın yazılara bir garezi yok. Yazıları olduğu kadar insanları ve tüm her şeyi de gerçekte olduğundan farklı gösteriyor. @xdragxx

Acı gerçekle yüzleşmek lazım o zaman.

Tabi fotoğraftaki görüntüye gerçek demişim ama doğrusu "Gerçeğe en yakın" olacaktı. Zira insan gözünün teknolojisi ile günümüzdeki en iyi fotoğraf makinesinin teknolojisi arasında dağlar var.

Bir de sorulması gereken soru şu. Gerçek gerçek diye konuşuyoruz da, "Gerçek" denilen şey nedir? İnsanın gözü kördür, kulağı sağırdır. Her şey beyne iletilen elektrik sinyallerinden ibarettir. Beynin içindeki çok küçük bir hücrede yaşıyoruz aslında. Şuanda makinelere bağlı bir şekilde rüyada olmadığını bile kanıtlayamazsın. O halde gerçek denilen şeye çok fazla aldırmamak lazım zira kimse gerçeğin ne olduğundan %100 emin değil.

Herşey beyne ilen elektrik sinyallerinden ibaret teoremi bana karışık geliyor. Yani şimdi bana göre "a" harfinin şekli budur ve ben "a" harfini böyle görüyorum sen farklı bir şekilde görüyor olabilir misin gibi mi?
@Tolstoyevski umarım anlatabilmişimdir.

Aynadaki görütüye daha çok güvenin derim.

Sene bilmem kaçta bulunmuş yüzdürme(adını bilmiyorum anlamışsınızdır) Suya batırıp çıkardıkları resim bile şuanki piksellerden daha iyiyse, insan gözünün kalitesinin kapsamını siz düşünün.

O yüzden yansımayı gözümüzle gördüğümüz aynaya gerçek demeyi tercih ederim.

bende ayna da çok yakışıklı gözüküyorum ama fotolarda biraz alt seviyede kalıyor

aynaya bakarım ben fotoğraflarda belli olmuyo nasıl çıktığın

Fotoğraflarda genelde herkes kötü çıktığını düşünür, çünkü zaten aslında gerçek halimiz değildir. İnsan aynada kendisiyle yüzleşiyor, kendisinin gerçekteki halini görüyor. Aynada nasıl görünüyorsan, başkaları da dışarıdan seni o halinle görüyor. Bir de fotoğraf çektirirken poz vereceğiz diye binbir şekle giriyoruz, zaten o an gerçeklikten kopuyoruz bence. 😛

Aynadaki ilizyon ise fotografdakide Gercege en yakin halimiz ise, Aynaya bakip fotograf makinesi ile fotografimizi cekersek ne oluyor peki ?

Haydaaa aynadaki nasıl ilizyon yahu ayna bu ters de olsa gösteriyor.

İlginç bir konu. Ben hiç düşünmemiştim.
Gerçi çok da büyük fark yok ya bence fotojenik olmayla da alakalı bir konu.

Şimdi telde programıda vardır yada yoktur indirirsin android vs ayna diye birşey var tıkla daha iyi görüneceksin )))