2021 Aykut Enişte 2 - Film Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
85,537
Reaksiyon puanı
64,321
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
3276303.jpg


Aykut Enişte 2 (2021)

Tür:
Komedi | Süre: 119 dk
Yönetmen: Onur Bilgetay
Senaryo: Cem Gelinoğlu, Giray Altınok & Muammer Tali

Oyuncular:
Cem Gelinoğlu
Hakan Yılmaz
Melis Babadağ

Konu:
Aykut Enişte 2, sevdiği kadınla evlilik arifesindeyken kendisini türlü olayların içinde bulan Aykut'un hikayesini konu ediyor. Aykut ile Gülşah evlilik hazırlığındadır. Gülşah'ı elinden kaçırmamaya kararlı olan Aykut, sevdiği kadınla evlenip, Atabeyoğlu Ailesi’nin damadı olacağı için oldukça heyecanlıdır. Ancak beklenmedik bir durum tüm planların alt üst olmasına neden olur. Ailenin eski eniştesi olan Talat'ın düğünden birkaç gün önce ortaya çıkması, tüm işleri karıştırır. İyi niyeti ve saflığı nedeniyle başına açılan belalardan kurtulmaya çalışan Aykut, Gülşah ile evlenmeyi başarabilecek midir?​

Fragman:
 
Tutan bir yapımsa, genelde ikincisi de çıkıyor ve Aykut Enişte de böyle oldu. Bu film de tutarsa, muhtemelen üçüncü film de gelir. Birinci filmi beğenmiştim, eğlenceli bir filmdi. İkinci filmler genelde hayal kırıklığına uğratıyor ama konusu ve fragmanına göre eğlenceli bir film olacak gibi görünüyor. Umarım eğlenceli bir film olur, hayal kırıklığına uğratmaz.
 
İlk film için çok önyargılıydım ama sonradan olumlu yorumlar görüp gitme kararı almıştım ve iyi ki de izlemişim dediğim filmlerden olmuştu. O yüzden ikinci film için de büyük beklentilerim vardı. Klasik devam filmi sendromuna yakalanmış ve ilkine tam ulaşamamış olsa da alışılan tadı bozmayan, izlemesi keyifli bir işti. Giriş kısmının uzun sürmesi nedeniyle o beklediğimiz komedi sahnelerini hemen alamıyoruz ama ilk yarının sonları ve özellikle ikinci yarıdan sonra iyi açılıyor diyebilirim. Filmin sadece komik sahneler silsilesinden ibaret bir şey olmaması, arkaya Aykut'un kimsesizliği ve yeni ailesini bulması hikayesinin eklenmeye çalışılması vs. güzel ama aralardaki ciddi sahneler maalesef aşırı yüksek olmayan tempoyu iyice düşürüyor. Aslında sorun ciddi değil gereğinden uzun olmaları zira senaristler yazmaya, kurgucu da atmaya kıyamamış gibiydi. Bir de ilk filmde herkes komediye üç aşağı beş yukarı katkı verirken burada tüm yük Aykut-Talat-Mithat-Selbi dörtlüsüne verilmiş ve diğer karakterler figüran gibi kalmış.

İlk filmden tanıdığımız tüm oyuncular yine gayet iyiydi ama özellikle Cem Gelinoğlu'yla güzel ikili oluşturan Hakan Yılmaz ve tatlışlar tatlışı Nezaket Erden'in (kadının katkısı çok büyük ama niyeyse afişte yok) varlığı filmi yukarı taşımış. Sonuç olarak tüm kusurlarına rağmen eğlenceli bir filmdi hele ki pandemi döneminde böyle iddialı bir komediyi sinemalarda izleme imkanı bulmak güzel. Umarım gişede de hakkı olanı alır. Cem Gelinoğlu 3. filmi yapmak istemiyormuş ki hikaye de güzel bitmişken en isabetlisi olur. Vine dönemlerini falan bilmediğim için kendisiyle tanışmam bu filmlere nasip oldu yeni projelerini merakla bekliyorum.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: mesmeso and Araf
İlkini artık ezbere bildiğim filmin devamına şimdi gidebilmek beni biraz üzdü. Keşke ilk çıktığı gün gitseymişim. Harika anlar yaşadım. İlk filmdeki tadı tamamen aldım. Hakan Yılmaz eklemesiyle daha da çok sevdim. 3. film için fazla beklemeyiz inşallah.

Film başlarda durgun geçiyor ama ara vermeden kısa bir süre önce açılmaya başlıyor. Aradan sonra zaten dur durak bilmeden güldürüyor. Bir ara gülmekten koltuktan düşecek gibi oldum. Her karakteri özlemişim ama Atabeyoğlu ailesi biraz arka planda kalmış gibiydi.

İlk filmdeki gibi dram bölümü çok güzel yere koyulmuş. Komedi sahneleri için diyecek bir şeyim yok. Cem Gelinoğlu ve Mekin Sezer gibi iki doğal komik adamın yanına Hakan Yılmaz eklenince bambaşka bir tat olmuş. Nezaket Erden'in performansı da beni çok şaşırttı. Aşırı tatlı ve eğlenceli bir karakteri vardı.

İlk filmin bana göre yıldızı olan Sude'nin babasıyla biraz daha fazla sahnesi olmasını beklerdim. Dilşah ve Talat'ın hikayesi de merak uyandırıcıydı. Bunlar biraz hızlı geçilmiş gibi oldu.

Devam filmi umarım gelir. Devamı olursa bebeğin doğumu veya Dilşah&Talat çiftinin barışması gibi bir konu görebiliriz. Malzeme geliştirilmeye çok elverişli.

Ayrıca ben artık Giray Altınok'u bu seride ekranda da görmek istiyorum. Kaleminin güzelliğinin yanı sıra oyunculuğu ile de çok şey katar.

9/10
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat

Forum İstatistikleri

Konular
171,729
Mesajlar
3,719,263
Üyeler
8,459
Son Üye
Yunusemresahin94