'Aydınlıkevler' Oyununun Galasına Yıldız Yağmuru!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,585
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
6250079586b2440e3c6c77f0.jpg


Yılmaz Erdoğan'ın 15 yıl sonra sahneye koyduğu ilk tiyatro oyunu Aydınlıkevler'in galası yapıldı.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Maximum UNIQ Hall'da ilk kez izleyicilerle buluşan BKM yapımı oyun için dün akşam (7 Nisan), yine aynı mekanda birbirinden ünlü konukların davet edildiği özel bir temsil gerçekleştirildi. Başrolleri Salih Bademci, Sinem Ünsal ve Burak Dakak'la paylaşan usta oyuncu Demet Akbağ, 15 yıl sonra sahnelere dönmesini sağlayan oyun ile ilgili şunları söyledi:
"15 yıl aradan sonra sahnede olmak çok güzel. Aslında bu işe iki sene önce niyetlendik, malum pandemi girdi. 'İnsanların dışarıya çıkmaya tereddüt ettiği bir zamanda oyunu çıkarmayalım, biraz daha bekleyelim' dedik. Kısmet 2022 oldu. Hepimiz çok verimli ve eğlenerek çalıştık. Artık gecemiz gündüzümüz karıştı. Çok heyecanlıydık. Seyircimiz çok güzeldi, çok özel misafirlerimiz vardı. Şimdi daha fazla oyun oynayarak hedefimiz turnelere çıkmak."

Öte yandan gecenin ünlü konukları arasında Metin Akpınar, Cem Yılmaz, Ata Demirer, Şahan Gökbakar, Fatih-Fulya Terim, Oktay Kaynarca, Nevra Serezli, Feyyaz Yiğit, Esra Erol, Gökçe Bahadır, Emir Ersoy, Burcu Özberk, Belçim Bilgin, Mert Yazıcıoğlu, Afra Saraçoğlu, İbrahim Selim, Doğu Demirkol, Eda-Metin Özülkü, Emel Müftüoğlu, Emre Kınay, Eser-Berfu Yenenler, Ercan Saatçi, Enis Arıkan, Doğa Rutkay, Kerimcan Kamal, Cengiz Bozkurt, Boran Kuzum, Hande Doğandemir, Serdar Orçin, Ali Sunal, Gonca Vuslateri, Behzat-Çiğdem Uygur, Sedef Avcı, Reyhan Karaca, Gülenay Kalkan, Hatice Aslan, Berk Cankat, Ekin Türkmen, Arda Türkmen, Yonca Evcimik ve Ertuğrul Özkök gibi pek çok ünlü isim yer aldı.

Demet Akbağ'ın boynunda, 2019'da vefat eden eşi Zafer Çika'nın baş harfinin yer aldığı kolyenin olması da dikkatleden kaçmazken "Zafer çok uzun zamandır istiyordu. 'Neden beraber bir oyun oynamıyorsunuz? [Yılmaz'a] Sen oynamıyorsan yaz kardeşim, karım oynasın' derdi. Bu da ona gitsin." demesi, Erdoğan'ın da oyunu Çika'ya armağan etmesi gecede duygusal anların yaşanmasına neden oldu.


FP2KdG9WUAMHigM
 

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,301
Reaksiyon puanı
31,218
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Pandemi döneminde kültür-sanat çok ciddi sekteye uğradı..
Özellikle tiyatro ve oyuncuları..
Bu açıdan bu kadar ilginin görülmesi, sanatlarına sahip çıkmaları bence çok güzel bir tablo.