AYAĞA KALK SAKARYA 7.BÖLÜM
1.Sahne / Sakarya Timi Karargahı
Sakarya Timi patlama sesiyle birlikte karargaha geri dönmüştür. Araçtan indiklerinde gördükleri manzara karşısında şok olurlar.
Flashbacke geçeriz.
(Kendisini şehit annesi olarak tanıtan kadın yavaşça generalin yanına yaklaşmıştır)
Kadın - Komutan, komutan... Oğlumu şehit verdim ben, onun kanı yerde mi kalacak cevap ver bana
General - Merak etme anam, oğlunun kanı yerde kalmayacak
Kadın bir anda üstündeki montu açar ve üstündeki bombalar gözükür.
Kadın - Şehit olma sırası sizde!
(Kadın, kumandayı çıkarır. Tam düğmeye basacakken, nöbetçilerden biri kadının kolunu tutar ve onu dışarı sürüklemeye başlar)
Nöbetçi - Generalim uzaklaşın burdan uzaklaşın
General, karargahın içine doğru uzaklaşmaya başlar, nöbetçi ise kadını dışarı sürüklemiştir ama elinden kumandayı almayı başaramamıştır...Kadına ayağıyla bir tekme atar ve kumanda yere düşer. İkiside kumandaya atlar...Nöbetçi, kadını engelleyemez ve ikiside havaya uçar.
Flashback sonu
Tim yerdeki kanları ve dört bir yana savrulmuş kol ve bacakları görür.
Abdullah - Aman Allah'ım!
Ömer - Abi ne olmuş burda böyle?
(General, dışarıya çıkar. Üzgün bir şekilde konuşmaya başlar)
General - Birkan bizi korumak için kendini feda etti
2.Sahne / Alışveriş Merkezi
Tim, bu kez de başka bomba patlayan bir yere (alışveriş merkezine) gelmiştir. Araçtan indiklerinde yine bir dehşetle karşılaşırlar. Her bir tarafa savrulmuş, cesetleri ve yerde yardıma muhtaç yaralıları görürler, yardımlarına koşarlar. Ambulans sesleri duyulur...Abdullah, yerde baygın bir şekilde yatan Selin'i fark eder.
Abdullah - Selinn!
Abdullah,sağ taraftan Selin'e doğru koşarken, sol taraftan Necati'nin koşarak geldiğini görürüz.
Abdullah, Necati'yi fark eder.
Abdullah (içses) - Lan bu şerefsiz o depo da ki adam değil mi?
Necati'de, Abdullah'ı görür.
Necati (içses) - Bu da nerden çıktı şimdi be
Necati yönünü değiştirir ve arkadaya doğru koşmaya başlar.
Abdullah - Lan durr!
Abdullah, Necati'nin peşinden bir yere kadar takip eder ancak bir yerden sonra onu kaybeder, etrafını tekrar bir tarar.
Abdullah - Nereye kayboldu bu?
(Abdullah, Necati'yi bulmayınca tekrar alışveriş merkezine döner. Ama şüphelidir)
Abdullah - Bu şerefsiz buralarda dolaştığına göre, bu işte onun parmağı var...
Abdullah, karargahı arar.
Abdullah - Hemen alışveriş merkezinin etrafındaki mobeselerden, az önce takip ettiğim kişiyi bulun ve son adresini bildirin bana
3.Sahne / Macit'in Mekanı
Macit ve Cengiz, eve yerleştirilen kameralarla Elif'in hareketlerini izlemek için hazırlanırlar.
Macit - Bakalım, işlerimizin iyi gitmeyişinin sebebi bu kadın mı?
(Macit, Enter'a basar ve görüntüler açılır, Elif'in yüzü kameraya gözüktüğünde Macit direk ayağa fırlar)
Macit - Lan lan lan, bu kadınla mı evlendin lan sen!
Macit, Cengiz'e bir şeyler söyler ve Cengiz odadan çıkar. Daha sonra Macit telefondan karısı Sultan'ı arar.
Macit - Sultanım artık getir şu Sinan'ı bana
Sultan - Daha konuşmaya bile vaktimiz olmadı, sürekli görevi çıkıyor...Biraz daha sabret
4.Sahne / Sakarya Timi Aracı
Sakarya Timi, Necati'yi bulmuştur ve araçla takip etmektedir.
Abdullah - Ömer dikkat et, takip ettiğimizi fark ettirme
Ömer - Tamam abi, bu şerefsiz avucumuzun içinde artık
BÖLÜM SONU
1.Sahne / Sakarya Timi Karargahı
Sakarya Timi patlama sesiyle birlikte karargaha geri dönmüştür. Araçtan indiklerinde gördükleri manzara karşısında şok olurlar.
Flashbacke geçeriz.
(Kendisini şehit annesi olarak tanıtan kadın yavaşça generalin yanına yaklaşmıştır)
Kadın - Komutan, komutan... Oğlumu şehit verdim ben, onun kanı yerde mi kalacak cevap ver bana
General - Merak etme anam, oğlunun kanı yerde kalmayacak
Kadın bir anda üstündeki montu açar ve üstündeki bombalar gözükür.
Kadın - Şehit olma sırası sizde!
(Kadın, kumandayı çıkarır. Tam düğmeye basacakken, nöbetçilerden biri kadının kolunu tutar ve onu dışarı sürüklemeye başlar)
Nöbetçi - Generalim uzaklaşın burdan uzaklaşın
General, karargahın içine doğru uzaklaşmaya başlar, nöbetçi ise kadını dışarı sürüklemiştir ama elinden kumandayı almayı başaramamıştır...Kadına ayağıyla bir tekme atar ve kumanda yere düşer. İkiside kumandaya atlar...Nöbetçi, kadını engelleyemez ve ikiside havaya uçar.
Flashback sonu
Tim yerdeki kanları ve dört bir yana savrulmuş kol ve bacakları görür.
Abdullah - Aman Allah'ım!
Ömer - Abi ne olmuş burda böyle?
(General, dışarıya çıkar. Üzgün bir şekilde konuşmaya başlar)
General - Birkan bizi korumak için kendini feda etti
2.Sahne / Alışveriş Merkezi
Tim, bu kez de başka bomba patlayan bir yere (alışveriş merkezine) gelmiştir. Araçtan indiklerinde yine bir dehşetle karşılaşırlar. Her bir tarafa savrulmuş, cesetleri ve yerde yardıma muhtaç yaralıları görürler, yardımlarına koşarlar. Ambulans sesleri duyulur...Abdullah, yerde baygın bir şekilde yatan Selin'i fark eder.
Abdullah - Selinn!
Abdullah,sağ taraftan Selin'e doğru koşarken, sol taraftan Necati'nin koşarak geldiğini görürüz.
Abdullah, Necati'yi fark eder.
Abdullah (içses) - Lan bu şerefsiz o depo da ki adam değil mi?
Necati'de, Abdullah'ı görür.
Necati (içses) - Bu da nerden çıktı şimdi be
Necati yönünü değiştirir ve arkadaya doğru koşmaya başlar.
Abdullah - Lan durr!
Abdullah, Necati'nin peşinden bir yere kadar takip eder ancak bir yerden sonra onu kaybeder, etrafını tekrar bir tarar.
Abdullah - Nereye kayboldu bu?
(Abdullah, Necati'yi bulmayınca tekrar alışveriş merkezine döner. Ama şüphelidir)
Abdullah - Bu şerefsiz buralarda dolaştığına göre, bu işte onun parmağı var...
Abdullah, karargahı arar.
Abdullah - Hemen alışveriş merkezinin etrafındaki mobeselerden, az önce takip ettiğim kişiyi bulun ve son adresini bildirin bana
3.Sahne / Macit'in Mekanı
Macit ve Cengiz, eve yerleştirilen kameralarla Elif'in hareketlerini izlemek için hazırlanırlar.
Macit - Bakalım, işlerimizin iyi gitmeyişinin sebebi bu kadın mı?
(Macit, Enter'a basar ve görüntüler açılır, Elif'in yüzü kameraya gözüktüğünde Macit direk ayağa fırlar)
Macit - Lan lan lan, bu kadınla mı evlendin lan sen!
Macit, Cengiz'e bir şeyler söyler ve Cengiz odadan çıkar. Daha sonra Macit telefondan karısı Sultan'ı arar.
Macit - Sultanım artık getir şu Sinan'ı bana
Sultan - Daha konuşmaya bile vaktimiz olmadı, sürekli görevi çıkıyor...Biraz daha sabret
4.Sahne / Sakarya Timi Aracı
Sakarya Timi, Necati'yi bulmuştur ve araçla takip etmektedir.
Abdullah - Ömer dikkat et, takip ettiğimizi fark ettirme
Ömer - Tamam abi, bu şerefsiz avucumuzun içinde artık
BÖLÜM SONU