Ayağa Kalk Sakarya 2.Bölüm

Samanyolu24

Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
586
Puanı
115
1.Sahne / Karargah-Toplantı Odası

Sakarya Timi karargahta toplantı odasında üzgün bir şekilde generali beklemektedir. Erman'ın telefonu çalar,arayan Abdullah'tır.
Erman - Apo oğlum nerdesin lan sen! Kaç kere aradım niye açmıyorsun telefonu
Abdullah - Sen boşver beni,Yavuz abimle ilgili bir şeye ulaşabildiniz mi?
Erman - Maalesef Yavuz abimi kaybettik
Abdullah - Nasıl kaybettik Erman ne diyorsun sen?
Erman - Hepimiz perişan haldeyiz,sen de nerdeysen hemen karargaha gel toplantı var
Abdullah telefonu kapatır.
Yağız Ali - Kim Erman abi?
Erman - Abdullah
Yağız Ali - Nereye gitmiş abi bir şey dedi mi?
Erman - Hayır,buraya geliyor geldiğinde sorarız bakalım Yavuz abiden daha önemli işi neymiş

2.Sahne / Hastane

Abdullah,Selin'in odasının önünde telefonla konuştuktan sonra tekrar odaya girer.Selin'in yatağının yanındaki sandalyeye oturur.
Abdullah - Bizimkileri aradım,hemen karargaha gitmem lazım Selin...Yavuz abimi kaybetmişiz
Selin - Çok üzüldüm başınız sağolsun Abdullah, sen git aklında bende kalmasın, ben iyiyim
Abdullah - Tamam Selin,zaten görevliler ailene ulaşmış birazdan onlarda burada olurlar
(Abdullah,Selin'in elini tutar.)
Abdullah - Kendine dikkat et Selin
Abdullah odadan ayrılır.

3.Sahne / Hastane-Çıkış Kapısı

(Bu sahneyi ağır çekimde izleriz.)
Abdullah hastanenin çıkış kapısına geldiğinde,aynı zamanda Selin'in anne ve babası (Tülay ve Necati) hastaneye girmek için sağ taraftan gelmektedir. Necati ve Tülay tam içeri girmişken,Abdullah sol çıkıştan geçer ve karşılaşmazlar. Necati ve Tülay kızları Selin'in odasına, Abdullah ise aracına gider.

4.Sahne / Karargah - Toplantı Odası

Sakarya Timi toplantı odasında perişan halde beklemeye devam etmektedir.
Sinan - Abimin kanını yerde bırakmayalım arkadaşlar..
Erman - Bundan şüphen olmasın Sinan
Ömer - Ne zaman aramızdan birinin kanını yerde bıraktık ki kardeşim,sen rahat ol
(Elif sinirli bir şekilde atılır.)
Elif - Yavuz'un intikamını almak için hala niye bekliyoruz!
Erman - Arkadaşlar şu durumda hepimizin çok sakin olması lazım,Elif sevdiğin adamı kaybettin ama üzülme ki Yavuz abi rahat uyusun yerinde...Onun için dik durup,ona bunu yapanların cezasını vermek için yaşa
Abdullahta içeriye girer.
Yağız Ali - Ooo Abdullah bey hiç gelmeyeceksiniz sandık
Abdullah - Arkadaşlar kusura bakmayın,çok önemli bir işim çıktı
(General içeriye girer,Abdullah lafı toparlar.)
Abdullah - Öğrenince siz de bana hak vereceksiniz
Tim ayağa kalkar.
General - Oturun arkadaşlar...Kaybımız büyük,moralleriniz de düşük ama yeni bir görevimiz var. Bu görev aynı zamanda Yavuz'u öldüren öz babası ve aylardır ulaşamadığımız Macit'e de ulaşmak için bir fırsat...
(General,bilgisayarda bir adamın resmini gösterir.)
General - Bu adam Cengiz,Macit'e çalışan bir kadın tüccarı...Türkiye'de bir çok genç kız,bunun yüzünden ailelerinden uzak kalıyor. Kendi kadınlarını kullanarak ise devlet adamlarına şantaj yapıyorlar, yani anlayacağınız büyük bir çete...
Sinan - Generalim,madem bu adam sayesinde Macit'e ulaşacağız; Niye gidip boğazına çökmüyoruz
General - Sinan,görevimizin asıl amaçı bu çeteyi çökeltmek ve bu da o kadar kolay değil...Önce bir işimizi bitirelim sonra örgütün en üstüne de çıkarız

5.Sahne / Hastane

Necati ve Tülay kızlarının başındadır. Doktorda,Selin hakkında ailesini bilgilendirmektedir.
Doktor - Durumu iyi,kazayı ucuz atlatmış..Ama bugünlükte burda kalıp dinlenmesi faydasına olur, yarın taburcu ederiz inşallah
Necati - Tamam doktor bey
Doktor odadan çıkar.
(Necati,Selin'in yanıbaşına çöker,başını okşamaya başlar.)
Necati - Kızım bizi çok korkuttun, çok seviyorum seni
Selin - Bana pek öyle gelmedi baba,eğer beni gerçekten de sevseydin ben bu durumda olmazdım
Necati - Böyle bir şeyi nerden çıkardın Selin
(Selin konuşmadan,Necati'nin telefonu çalar.)
Necati odadan çıkar. Arayan Macit'tir.
Macit - Necati, iş tamam mı?
Necati - Tamam Macit bey,Sakarya Timi kasete ulaştı
Macit - Aferin,şimdi de Sultanımıza haber verelim
Necati - Nasıl efendim, anlamadım ?
Macit - Anlama zaten gerek yok Necati

6.Sahne / Karargah-Toplantı Odası

General,operasyon hakkında bilgileri time aktarmaktadır.
General - Arkadaşlar, bu operasyon için aranızdan seçtiğimiz biri var...Kendisi görev için timden bağını koparacak,tüm geçmiş bilgileri silinecek ve yeni bir hayata başlayacak...Bu görev için aranızdan seçtiğimiz kişi Elif
Elif - Görevim ne olacak komutanım?
General - Cengiz'le evleneceksin!
Elif'in duydukları karşısında yüzünde değişik bir ifade oluşur...Kamera,Elif'in yüzünü çeker ve ekran donar.

BÖLÜM SONU

Bir iki konu var sadece çok uzun olmuş. Daha fazla olay olmali

m1 note cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bölüm çok iyiydi ben beğendim
olaylar arasındaki bağlantı ve konu bütünlüğü gerçekten çok iyi, eline sağlık aga
bu arada rolüm de çok iyi

Aslında aga haftada iki bölüm yayınlasan daha iyi olmaz mı?

Bir iki konu var sadece çok uzun olmuş. Daha fazla olay olmali

m1 note cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aga neresi uzun olmuş

Konuya göre uzun olmuş

Konudan ziyade konuşma ve diyolog bölümü hakim buda senaryoyu olumsuz yönde etkileyen faktörlerden biri olmuş. Bence olaylar daha fazla yer tutabilirdi. Konuşmalar var yeriz ve boşcasına,Lakin bu kadar yazıp emek vermişsisn emeğine sağlık. Ama konuya önem vermeni öneririm

Okudum okudum . 1.bölümden daha kısa olmuş beğendim
yeni bölümü ne zaman yayınlarsın ?
bu hafta içinde yayınlayacağım

sağol aga beğendiğine sevindim
asıl dizi 3.bölümde başlayacak,daha sürekleyici akıcı bölümler sizlerle olacak

bunlar geçiş bölümleri dizi asıl 3.bölümde başlayacak yeni bir konu başlayacak,aksiyon yavaş yavaş artacak
7-8 bölüm sonra,bölümlük konular işleyeceğim

Son düzenleme:
Bekliyorum diğer bölümleri o zaman

Kısa ve öz bir bölüm olmuş.Yani diğerinden daha iyi.Umarım diziden sıkılıp bitirmezsin