Ay Yapım'dan YALAN Haberlere Açıklama

*Dream*

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
5,517
Puanı
710
Ay Yapım bugün bir internet sitesinde yapılan Kara Para Aşk ve Ezel dizilerinin Şili'de izlenmediği ve Kara Para Aşk'ın yurt dışı satışlarının çok fazla olmadığı yönünde çıkan 'YALAN ve ASILSIZ' haberlere karşı basın açıklaması yapıldı.İşte o açıklama

“Sitenizde yer alan ‘Kara Para Aşk‘ ve ‘Ezel’ dizilerinin Şili yayınıyla ilgili haber hiç bir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Şili’nin önde gelen kanalı Mega Tv’de yayınlanan Kara Para Aşk ve Ezel dizileri, yayınlandıkları ilk günden itibaren yüksek ratingleriyle ilk sıralarda yer almaktadır. Şili’de televizyonların en çok izlendiği saat diliminde yayınlanan Kara Para Aşk ve Ezel dizileri ortalama %25 share ile (KPA: % 26,2, Ezel : %24,1) en çok izlenen programlar arasındadır. Son olarak Cupa America maçları nedeniyle haftada 3 akşam yayınlanan diziler; kupa maçlarının sona ermesinin ardından hafta içi 5 akşam yayınlanmaya devam edecektir.

Buna ek olarak, yine sitenizde yer alan Kara Para Aşk’ın yurtdışı satışlarıyla ilgili habere istinaden; dizinin yurtdışı satışları resmi makamlarca kolaylıkla doğrulanabilir. Dizi geçtiğimiz Ekim ayında Mipcom’da yapılan yurtdışı satış lansmanından sonra kısa bir sürede aşağıdaki ülkelere satılmıştır:

• ABD (İspanyolca)
  • Afganistan
  • Arnavutluk
  • Costa Rica
  • Dominik Cumhuriyeti
  • El Salvador
  • Guatemala
  • Gürcistan
  • Honduras
  • Hırvatistan
  • Kazakistan
  • Nicaragua
  • Ortadoğu (Arapça 24 ülke)
  • Ortadoğu (Farsça 24 ülke)
  • Pakistan
  • Peru
  • Şili
  • Uruguay
  • Yunanistan
Ortadoğu’da 24 ülkede (Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Batı Şeria, Çad, Cezayir, Fas, Filistin, Irak, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Moritanya, Oman, Somali, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün, Yemen ) yayın yapan OSN’de yayınlanmış, rating ölçümü yapılan Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’da tüm rakiplerini geride bırakarak en çok izlenen program olmuş Kara Para Aşk’ın Brezilya, Paraguay, Arjantin, Ekvator, Karadağ, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Bosna, Ukrayna, Rusya ve Polonya ile satış görüşmeleri sürmektedir.
2014 yılında Türkiye’nin en çok yurtdışı satış hasılatı elde eden dizilerinden biri olan Kara Para Aşk, bugüne kadar bölüm başına en yüksek yurtdışı satış hasılatı yapan dizi ünvanına sahip olup son olarak Haziran ayında TİM Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ödüllendirilmiştir. Nisan ayında da Türkiye Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından da ihracat başarısı dolayısıyla 2.lik ödülüne layık görülen dizinin yapımcısı Ay Yapım da 2014 yılı içinde ihracat tutarlarına göre yapılan sıralamada, Kuzey Güney ve Kara Para Aşk dizileriyle ilk 3 dizi arasında yer aldığı için İhracatın Yıldızları ödüllerini almıştır. “

Çok yerinde bir açıklama olmuş her önüne gelene haber yaptırırlarsa ay yapımda kapağı yapar
Kara Para Aşk antileri bundan sonra yalan ve keyfi haber yaparken iki kez düşünsün

Fena ayar vermisler sitelere helal olsun.

iyi demişler böylelikle haberler çıkmaz

yine iyi sallamışlar
ezel 25 ten 15e kpa 26 dan 13 e ka düştü reytinglerde şilide

zaten 75 ülke safsatasına yapılmıştır o haberler herke güldüğü gibi

Ay yapım Emre'ye ayar vermiş.
ne bana ayar verecek kendileri kabul etmişler 75 ülke diyollardı 41 ülke anca çıkmış
neyse artık yalan haber yapan uyduruk blog yazarları olmaz
YALAN yere 75 diyenlere ay yapım gereken cevabı vermiş bence resmi açıklama yok diyen o malum sitenin yazarı resmi açıklamayla istediğini almış

ay bu arada yazıda bir sürü dizi (7-8 dizi) ve 5 farklı başarısızlık nedeni varımiş sadece 1ini cevap verebilmişler yazıyı yazanın eline sağlık
@Çiğdem- [USER=88532]@EFE UYSAL[/USER]

Son düzenleme:
Kim olursa olsun yani neden bu tarz yalan haberler yapıyorlar anlamıyorum. Sadece Ay Yapım ve dizileri için demiyorum her dizi için, sonuçta yurt dışında yayınlanan bizim dizilerimiz. Hangi dizi olursa olsun yani izlemiyor olabiliriz ama Türk dizilerinin yurt dışında birçok ülkede yayınlanmasından gurur duymamız gerekir. Yani o dizilerin reytingi düşse dahi bundan mutluluk duyamayız, en azından benim görüşüm bu. Yani ben yurt dışında bir ülkede yayınlanan dizinin başka bir ülkede yayına başlaması ve orada reytinglerinin az olmasını haber yapan bir olaya şahit olmadım. Ya da yayından kaldırılmasını? Kendi kendilerini çekemeyen bir durumdayız, ne kadar üzücü...

başarısız diziler olmazsa neye başarılı dicez

ayrıca öbgz ve karagül o ülkede yayından kaldırılmış yani iyi diziler de kötü sonuç alabiliyor her dizi her yerde başarılı olacak diye bir kaide yok

not: ben latin amerikada reytingte başarısız olan dizileri başarısız olarak görmüyorum diğer yerlere 6-7 yılda satıln diziler oraya 1 yılda gitti (sıla-aşkı memnu vb.) aynı anda 10-15 türk dizisi yayınlanırsa bunların yarısı da prime timeda olursa başarılı diziler bile kaldırılır

Son düzenleme:
İyi de ben sadece Ay Yapım ve dizileri için demedim. Türk dizileri olarak genelledim durumu, Kanal 7'deki Elif'in bile yurt dışında yayınlandığı ülkelerde reytingleri düşse veya yayından kaldırılsa bizim bundan dolayı mutlu olmamamız gerekir ya da haberini yapmamamız gerekir. Sonuçta bu dizilerin ülke kalkınmasına etkisi büyük her şeyden önce. Ama bizim forumdaki üyeler başta olmak üzere yurt dışında yayınlanan Türk dizilerinin yayından kaldırılmasını veya reytinglerinin düşmesini büyük bir mutlulukla haberini yayınlayıp gurur duyuyor. Sanırım bu şekilde kendi dizilerini kötüleyen daha doğrusu karalayan tek millet ve ülke olmalıyız.

o dizilerin saygısız izleyicileri yüzünden olabilir mi bu durum kendi senaristine oyuncusuna hakaret eden izleyiciyle diğer izleyicilerin iyi geçinmesini beklemiyorsun herhalde

ayrıca elif-küçük gelin vb. reyting anlamında vitrindeki dizileriden çok daha önde küçümsememek lazım izleyiciye iyi dizi verirsen izler mbc de en çok izlenen dizi öyle bir geçer zaman kiyken 2.dizi hayat devam ediyordu yani izleyici iyi iş neyse onu izler
bir dizi tükiyede başarısızsa diğer ülkelerde de başarısız genelde bunatek istisna gümüş dizisi çıktı şu ana kadar o yüzden yalan bilgilerle insanları kandırmanın alemi yok

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz
Ay yapım Emre'ye ayar vermiş.
@Çiğdem- yeni bir uyarı aldı!

iyi demişler böylelikle haberler çıkmaz
insanlara salak zannediyorlar bildiğin ilk bölüm reytinglerine (iki dizinin de en yüksek reytingleri şilide ilk bölümlere ait) ortalama reyting diyip basın açıklaması olarak sunuyorlar
neyse ki sosyla medya diye bir şey var hiçbir şey gizli kalmıyor 26.2 reyting dedikleri kpa nın ortalaması 19; ezel de 19-20 bir şeydir üstelik bu rakamlar haziranın 24üne kadarki reytingler ezel de kpa da 15 reytingin altına düşmüş birkaç kez o sıralarda copa america maçları yüzünden neyse anca sosyal medyadaki birkaç ergeni kandırırlar
@Çiğdem- @EFE UYSAL @cookies @gizem ak @Mr.At

Sende herşeyi buluyon panpa sen ispanyolca mı biliyon.
Engin Akyürekin sayfasını nerden buldun.

Sende herşeyi buluyon panpa sen ispanyolca mı biliyon.
Engin Akyürekin sayfasını nerden buldun.
enginle meryemin fan sayfaları en büyük fan sayfalarıydı meryemin sayfası kapandı maesef
engin akyürek in bu fan sayfası fanfinikon sayfaları içerisinde saygın bir sayfadır takip ederim çemkiren fanlar yoktur pe

Ben bilmiyom kpa yurtdışında başarılı mı.

Ben bilmiyom kpa yurtdışında başarılı mı.
valla 41 ülkeye satılmış RESMİ açıklama öyler diyor okuduğun gibi bu rakam geçen sene başlayan küçük gelin ve kurt seyitin gerisinde
reyting anlamında 8-9 ülkenin reyting haberi çıktı birinde başarılı kararı sen ver artık
no comment

Dediğine göre başarısız reytinglerde Küçük Gelin nasıl o kadar satılmış.😱😱

Dediğine göre başarısız reytinglerde Küçük Gelin nasıl o kadar satılmış.😱😱
koskoca 22 ülkede yayın yapan mbc kanalının en başarılı dizisi oldu reytingte öbgz final yaptıktan sonra reytingte başarı varsa hızlı satılır yoksa artık isimlerin pek önemi kalmadı senin diriliş napcak bakalım