Ay Yapımdan Film Geliyor

King08

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
31 Ağustos 2008
Mesajlar
1,605
Reaksiyon puanı
0
Puanı
157
Yaş
31
Konum
Yanıma mı gelcen ???
Menekşe ile Halil, Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu, Ezel ve Fatmagül'ün Suçu Ne gibi televizyonların en çok izlenen dizilerini yapan Ay Yapım şansını bir de sinemada deneyecek.

Kerem Çatay, Alev Alatlı'nın 1985 yılında yazdığı ve büyük yankı uyandıran "Yaseminler Tüter mi Hala?" adlı romanını beyaz perdeye uyarlayacak. Filmin çekimlerine önümüzdeki yaz başlanıyor. Senaryo ise Melek Gençoğlu ve Ece Yörenç tarafından kaleme alınacak. Filmin yönetmen koltuğu için de Ferzan Özpetek'le görüşülmüş. Özpetek ismi henüz kesinleşmemiş.

Bloomberg'te "İkonoskop" programına konuk olan genç yapımcı Kerem Çatay, sinemaya adım atacaklarını söylerken, Çalıkuşu'nu dizi olarak hazırlayacakları iddialarına da son noktayı koydu. Çalıkuşu'nun diziye uyarlanacağı ve başrolde de Fahriye Evcen'in yer alacağı haberleri üzerine Çatay, Çalıkuşu'nun günümüze uyarlanamayacağını, günümüzde Feride'nin Kamuran’dan saklanamayacağını söyledi. Kitabın telif haklarını aldıklarını doğrulayan ancak şimdilik projeyi gündeme almadıklarını söyleyen ünlü yapımcı, Ay Yapım'ın bu sezon yeni bir dizi yapmayacağını da açıkladı.