Avrupa Yakası Son 5 Bölüm Reytingleri

takas

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
51,236
Puanı
1,059
Yayınladığı dönemin en ünlü komedi dizisi olan Avrupa Yakası'nın son 5 bölüm reytinglerini inceleyeceğiz.

Dizi 11 şubat 2004 yılında Atv'de yayın hayatına başladı. Sinan Çetin'in yapımcılığını ve Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği komedi dizisi 2009 yılına kadar sürdü.

5 yıl ve tam 190 bölüm süren dizi birçok fenomen karakter ortaya çıkardı.

Saklambaç adlı bir araştırma şirketinini 2008 yılında yaptığı araştırmalar sonucu Avrupa Yakası dizisinin maliyeti bölüm başı 400 bin tl olduğu belirlendi.
Dizi, Kurtlar Vadisi'nden sonra en yüksek bütçeli ikinci televizyon yapımı oldu. Avrupa Yakası, ilk beş sezon sonunda 40 milyon YTL'lik ciro yaptı. Yapımcısı olan Sinan Çetin, diziden 4 milyon dolar kazandı.

İşte tam 5 yıl süren dizinin finale doğru son 5 bölüm reytingleri;

TOTAL

5AVRUPA YAKASIATV5,22%13,33%

AB

5AVRUPA YAKASIATV7,40%20,06%
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL

5AVRUPA YAKASIATV4,23%10,75%

AB

4AVRUPA YAKASIATV7,57%19,09%
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TOTAL

7AVRUPA YAKASIATV4,27%11,24%

AB

5AVRUPA YAKASIATV8,40%21,06%
TOTAL

3AVRUPA YAKASIATV3,89%12,55%

AB

3AVRUPA YAKASI
ATV6,87%22,52%
FİNAL

TOTAL

1AVRUPA YAKASI
ATV6,06%21,67%

AB

1AVRUPA YAKASIATV9,62%33,65%

-Dizi ilk başladığında yüksek reytingler alırken özellikle son zamanlarına doğru büyük düşüş yaşadı.
-Bu reyting düşününü en önemli sebepleri verdiği aralar ve yaprak dökümü dizisinin başlamasıydı.
-Yaprak dökümü ilk başladığında bu diziyi rahat bi şekilde geçmesine rağmen bi süre sonra rekabete devam edemedi ve çok büyük farklar yemeye başladı.Ancak iyi oranlar alarak yoluna devam etti.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Son bölümleri düşüktü bunun ana sebebi Gazanfer Özcan ustanın vefatıydı. Vefatından önce de hasta olduğu dönemde dizinin çekimleri epey yavaşlamıştı.

Reytinglerde karşısında dönemin en güçlü dizisi olan Yaprak Dökümü olmasına rağmen hep üst sıraları kovaladı. Son bölümleri yine de A/B'de 7 reytingin üstünde devam etmiş hep.

son 2-3 sezon reytingi düşse de fenomen karakterler yaratmayıı bildi

uzun süre av.yakası gibi başarıya ulaşan komedi dizisi gelmez gibi

tam 1 saattir uğraşıyom çok ara vermiş 1 hafta var 2 hafta yok yaprak dökümünü ilk aylarda geçmiş hep ama sonra baya fark yemiş

Finalde zirveyi kapmış.Finalden önce de hep üst sıralarda yer almayı bilmiş.

Gerçekten başarılı bir komedi dizisiydi.

Eline sağlık aga.
Diziyi izlemedim ama son zamanlarda düşüş göstermiş. Komedi dizisini çok uzatmayacaksın. Efsane bir komedi dizisi olmasına rağmen kapanış reytingleri yakışmamış bence diziye.

Bully post: 1414379' Alıntı:
Eline sağlık aga.
Diziyi izlemedim ama son zamanlarda düşüş göstermiş. Komedi dizisini çok uzatmayacaksın. Efsane bir komedi dizisi olmasına rağmen kapanış reytingleri yakışmamış bence diziye.

aga çok düşmüş baya ara da vermiş gibi gözüküyo biraz inceledim bende tek bir bölümünü bile izlemedim

- - - Ekleme - - -

Reytinger post: 1414370' Alıntı:
Finalde zirveyi kapmış.Finalden önce de hep üst sıralarda yer almayı bilmiş.

Gerçekten başarılı bir komedi dizisiydi.

yaprak dökümü yokmuş o hafta yoksa zirve hayal olurdu gene

takas post: 1414393' Alıntı:
aga çok düşmüş baya ara da vermiş gibi gözüküyo biraz inceledim bende tek bir bölümünü bile izlemedim

- - - Ekleme - - -

yaprak dökümü yokmuş o hafta yoksa zirve hayal olurdu gene
Zirve olmasa da gerçekten iyi oranlar alıyormuş.

Eline sağlık bu arada.

Eline sağlık. Severek izliyordum hala hatırlayıp güldüğüm bölümler var gerçekten efsane oldu benim için. Final reytingleri iyiymiş.
Çok iyi bölümdü.

araştırma yaparken bi sonuç dikkatimi çekti belirtmeden geçemicem

[TABLE="class: rating"]
[TR]
[TD="class: XL71"]1[/TD]
[TD="class: XL71 width: 322"]YAPRAK DOKUMU[/TD]
[TD="class: XL71 width: 64"]KAND[/TD]
[TD="class: XL70 width: 64"]1608%[/TD]
[TD="class: XL70 width: 64"]4600%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: XL71 width: 62"]2[/TD]
[TD="class: XL71 width: 322"]YAPRAK DOKUMU (OZET)[/TD]
[TD="class: XL71 width: 64"]KAND[/TD]
[TD="class: XL70 width: 64"]738%[/TD]
[TD="class: XL70 width: 64"]2999%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: XL68 width: 62"]3[/TD]
[TD="class: XL68 width: 322"]AVRUPA YAKASI[/TD]
[TD="class: XL68 width: 64"]ATV[/TD]
[TD="class: XL67 width: 64"]389%[/TD]
[TD="class: XL67 width: 64"]1255%[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: XL68 width: 62"]4[/TD]
[TD="class: XL68 width: 322"]KURTLAR VADISI (TKR)
[/TD]
[TD="class: XL68 width: 64"]KANAL7[/TD]
[TD="class: XL67 width: 64"]388%[/TD]
[TD="class: XL67 width: 64"]1062%[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

vadinin gece kanal7 de oynayan tekrarları vardı bi ara 12 yada 1 de başlıyodu müthiş reytingler alıyomuş tek kelimeyle daha neler keşfedicez bakalım
ve o tekrar avrupa yakasını geçiyomuş nerdeyse

Bir komedi dizisinin süresi 90 dakika olunca bir de üstüne 5.sezonunda olunca bu reytingler çok normal. Hatta ve hatta büyük başarı

3.sezon sonuydu sanırım dizide ayrılıkların olması sayesinde Burhan Altintop karakterinin üzerine gidildi ve diziye ilk girdiğinde resmen nefret ettiğim karakter diziyi izleme sebebim oldu. Hey gidi günler hey

Eline sağlık.En sevdiğim dizilerin ilk 5'inde alan dizidir.Gülse'nin kalemine sağlık diyorum.Muhteşem karakterler yaratip her biri fenomen olmuş her sözleri dillere pelesenk olmuş karakter yaratmayı bildi:U Reytingleri Yaprak DÖkümü gibi drama iyi direnmiş.Final AB'side 6 senelik uzun bir sit-com'a yakışan reyting almiş
Artık gelir mi böyle dizi bilemem ama en azından efsane sit-com diyebileceğim bir dizi var

yaprak dökümünün reytinglerinin gerçeği yansıttığına inanmıyorum tamamen şişirme bir dizi şl maçlarını falan özetiyle geçiyo nerdeyse buna ancak gülünür
agb-kanal d komplosu bir ürün bence

İlk başlarda Yaprak Dökümü'nü geçiyordu ama daha sonra hep Yaprak Dökümü geçti

Efsane komedi dizisi ya bütün karakterleri fenomendi gaffurun futbol takımı bile çıkmıştı