"Avrupa Yakası" Oyuncularından Vural Çelik Mersin'de

uA.Nigga

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
326
Reaksiyon puanı
1
Puanı
117
"Avrupa Yakası" Adlı Dizide "Kubilay" Karakterini Canlandıran Vural Çelik, Tiyatroda Oynamayı Çok Özlediğini Belirterek, Hayatta En Çok Bir Polisin Dramını Oynamak İstediğini Söyledi
"Avrupa Yakası" adlı dizide "Kubilay" karakterini canlandıran Vural Çelik, tiyatroda oynamayı çok özlediğini belirterek, hayatta en çok bir polisin dramını oynamak istediğini söyledi.

Sevilen dizi "Avrupa Yakası"nın oyuncularından "Kubilay" karakterini canlandıran Vural Çelik, Mersin'e gelerek, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Radyosu'nda "Sabah Panorama" programının konuğu oldu. Daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret eden Çelik, polislerle bir söyleşide bulundu. Çevik kuvvet polislerinin soruları karşısında zor anlar yaşayan Çelik, bir polisin dramını oynamayı çok istediğini söyledi.



"Avrupa Yakası" dizisine başlama öyküsünü anlatan Çelik, "1989 yılında liseye giderken tiyatroya başlama kararı aldım. O zamanlar Levent Kırca benim elimden tutu ve tiyatroyu bana çok sevdirdi. 1991 yılına kadar çeşitli oyunlarda sahne alırken, 1992 yılında da Yılmaz Erdoğan ile çalışmaya başladım. Aynı zamanda uzun yıllar boyunca organizasyonlar yaptım. Bir gün Ata Demirer ile konuşurken, "Avrupa Yakası'nda kısa bir rol var, sen oynamak ister misin?' diye sordu. Ben de kabul ettim ve böylelikle diziye başlamış oldum. Zamanla ekip beni sevdi, ben de ekibi sevdim. Şimdi ise, çok güzel bir ortam oluştu ve halkın büyük beğenisini topladık. Ama tiyatroyu çok özledim, tiyatroda sahnenin kokusu daha farklı" dedi.

Ata Demirer'in diziden ayrılmasıyla birlikte yeni bir kan gerektiğini ve bu süreçte "Gaffur" karakteriyle Peker Açıkalın'ın diziye dahil olduğunu vurgulayan Çelik, "Dizilerde zaman zaman ayrılanlar ve katılanlar olabilir. Ben de yarın diziden ayrılabilirim ancak, dizinin devam etmesi gerekir. Çünkü kural budur. Halk bu diziyi benimsedi, şimdi diziden girenler ve çıkanlar yüzünden diziyi ekranlardan kaldıramazsınız" diye konuştu.

Ata Demirer'in ayrılışının ardından dostluklarının aynı derecede devam ettiğini hatırlatan Çelik, hayatta en çok oynamak istediği rollerden birisinin de polis karakteri olduğunu kaydetti. Çelik, hayatında sevgili anlamında kimse olmadığını ve annesiyle birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

Çelik'e söyleşiden sonra Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer tarafından Türk Bayrağı hediye edildi. Çelik, daha sonra çevik kuvvet polisleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.