2018 Avengers: Infinity War / Avengers: Sonsuzluk Savaşı - Film Yorumları

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
2012399-871787424.jpg


Avengers: Infinity War (2018)

Tür: Macera, Aksiyon
Senaryo: Christopher Markus, Stephen McFeely
Yönetmen: Joe - Anthony Russo

Oyuncular:
Robert Downey Jr.
Chris Evans
Benedict Cumberbatch
Josh Brolin
Scarlet Johansson
Chris Pratt
Zoe Saldana
Chris Hemsworth
Elizabeth Olsen
Tom Holland
Mark Ruffalo
Sebastian Stan
Pom Klementieff
Karen Gillan
Tom Hiddleston
Chadwick Boseman
Dave Bautista
Danai Gurira
Letitia Wright
Paul Bettany
Carrie Coon
Peter Dinklage
Benicio Del Toro
Anthony Mackie
Benedict Wong
Winston Duke
Don Cheadle
Gwyneth Paltrow
Idris Elba

Filmin Konusu

Bütün Marvel Sinematik Evreni'ni kapsayan ve yapımı on yıl süren eşi görülmemiş sinematik bir şölen; Marvel'dan "Avengers: Sonsuzluk Savaşı" filmi tüm zamanların en muhteşem ve ölümcül hesaplaşmasını beyaz perdeye taşıyor. Yenilmezler ve süper kahraman dostları, yıkıcı bir saldırı evrenin sonunu getirmeden önce güçlü Thanos'u yenmek için her şeyi feda etmeye razı olmak zorundadır.

Filmin Fragmanı

 
  • Beğendim
Reactions: DarkLegenD

Polat Şaşmaz

Favori Üye
Katılım
15 Aralık 2011
Mesajlar
61,271
Reaksiyon puanı
33,495
Puanı
1,061
Konum
Türkiye Yüzyılı
Sonunda beklenen gün geldi. Yıllardır bu anı bekliyorduk. Gelmiş geçmiş en iyi süper kahraman filmi olacağını düşünüyorum ve doyacağımızı düşünüyorum. Tüm dünya da büyük ses getirecek. 10 sene bekledik ama son 1 gün hiç geçmiyor. Bu filmi 27 km yol gidip IMAX'te izleme planım var.

2 haftadır da filme hazırlık yapıyorum MCU'nin tüm filmlerini izliyorum, şu an Civil War'dayım 4-5 film daha kaldı.

En az 4 kere gitmeyi düşünüyorum. Asıl mesele bu filmi izledikten sonra olacak. 1 sene nasıl beklicez biz be abi :neutral:

Ve tek dileğim herkes ölebilir ama lütfen ama lütfen bizi Iron Man'imizden ayırmayın. Ölmesini istemiyorum. Yoksa o salondan benim cesedim çıkar :neutral:

IMDB'de puanı 9.2. Hayırlısı olsun. En az 2-3 milyar gişe bekliyorum.
 

mesmeso

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Filmin başındaki Hulk vs Thanos çok güzeldi. Thanos’un yakın dövüşüne bayıldım. Loki’nin ölümü beni biraz sarstı.

Tony ve Strange’in karşılaşması çok iyiydi ya. Ebony Maw çok iyi olmuş. Aşırı beğendim ben onu. İlk savaştaki sakinliğine hayran oldum Maw’ın. Ayrıca Bleeding Edge kostümü müthiş olmamış mı ya?

Thor harbiden tanrı ya. Ragnarok’tan beri kanım epey ısındı ona. Umarım epik bir veda yapar bize.

Ayrıca Captain ortaya çıkınca “Avengers” müziğinin çalmasına sinir oldum. Neden lan bu adamda onu çalıyorsunuz? O değil miydi ekibi bölen? Aşırı sinir kapıyorum herife. Herkes silinirken inşallah o da gider dedim.

Thanos EF-SA-NE olmuş. Tüm ruhu geçti bana. Umarım o da epik bir şekilde ölür.

En sonda herkes silinirken beynim durdu. Hele Peter ölünce “ulan adam daha yeni geldi” deyince salonda gülüşmeler başladı.

Ayrıca sonda tam jeneriği izlerken makinist direk sahneye sardı filimi. Ondan sonra salonda alkış tufanı oluştu. Salonda da CM’ın amblemini bir tek ben anladım ve deli gibi sevindim. Sonra millet ne olduğunu sordu ve söyleyince kimisi anladı kimisi yine anlamadı.

Filmi heyecanlı izlemek beni yordu o yüzden Salı günü bir daha gidip bu sefer doya doya izlemek istiyorum.
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Filmi daha izlemedim ama Imdb TOP 250'de 10.sırada görünce şok oldum. Cidden yazık. Artık YouTube nesli yüzünden IMDb nin de değeri kalmayacak zaten eski tadı yoktu InterstellerIer gibi filmler üst sıralara oynadığından beri. Şuna bak utanmasa Godfather'ları filan da geçip zirveye oynayacak cidden yazık yahu. Haşa, şimdi Tanrı gelip bir film çekse o bile ilk 10'a giremez ya da anca Tanrının yaptığı film girebilir. Onun dışında artık o kültlerin arasına kolay kolay bir film giremez, kült olması için şarap gibi önce biraz zaman geçmesi ve zamanın süzgecinden geçerek değer kazanması lazım.

Serinin tamamını keyifle izledim, büyük ihtimalle bunu da keyifle izleyeceğim ama acele etmeyi düşünmüyorum, birkaç ay sonra da izlesem olur. Umarım yüksek puanından dolayı antipatik gelmez.
 

Polat Şaşmaz

Favori Üye
Katılım
15 Aralık 2011
Mesajlar
61,271
Reaksiyon puanı
33,495
Puanı
1,061
Konum
Türkiye Yüzyılı
İlk defa bi filme altyazılı gittim açıkçası başlarda korkuyordum kaçırırsam diye ama sorun çıkmadı şükür. Bundan sonra her filmi alt yazılı izleyeceğim Türkçe dublaj dönemi bitmiştir.

Filme gelirsek.

Film tam anlamıyla harikaydı. 2. part için müthiş teorilerle ayrılacaksınız. Thanos karakteri muazzam olmuş. Her şey çok iyidi. 2 saat 40 dakika dolu dolu geçti. Filmden beklentimin 1000 katını geri aldım. Uzun yıllardır bu filmi bekliyorduk. Beklediğimize değdi.

Thanos'un uzun zamandır taşların izini sürüp her şeyi planlayarak adım adım yapması, Doctor Strange'in olasılıklara baktıktan sonra yaptıkları planlar çok iyi düşünülmüş.

Film başında Thanos'u Güç taşını almış ve Thor'un gemisinde uzay taşı için Loki ve Heimdal'ı öldürdüğünü gördük (O geminin içinde Valkyrie'de vardı ona ne olduğunu göstermediler. Ne oldu bilmiyoruz.). Loki'nin bizde de Hulk var diyisiyle Stark'a göndermede bulunması ve Odin oglu olduğunu kabul edip ölmesi üzdü. Hulk ile Thanos'un kapışması harikaydı ama sonradan Hulk'ı bi daha göremedik.

Hulk'ın Doctor Strange'in evine düşmesi çizgi romana yapılan alıntı. Silver Surfer'in sahnesini alıp Hulk'a uyarlamışlar.

Iron Man'in ilk sahnesi koparttı. Doctor Strange'in evindeyken Captan'ı aramak istemesi ama arayamaması üzdü. Ama 2.partta bu ikilinin sağlam sahneleri olacaktır.

Scarlett Witch ve Vision, Civil War'dan sonra birlikte yaşamaya başlamışlardı. Vision'ın insan suretine dönmesi nasıl olacak merak ediliyordu. Terse yatırdılar burada. Birlikte yürüdükleri sahnede Hüsnü Kebab'ı kaçırmadınız değil mi :D

Thanos'un çocukları arasında en güçlü Hulk'a benzeyen canavar aslında ama o kadar güçlü yansıtmamışlar. Proxima Midnaght'ta güçlü ama onu da aynı şekilde güçlü yansıtmamışlar. Kadın, hawkeye gibi attığını tutturuyor ve kılıcıyla Hulk'ın zarar verilemeyen cildine zarar verebiliyor aslında ama burada Kaptan Amerika'ya attığı oku Kaptan'ın yakalaması olmamıştı. Zihin kontrolü telekinezi yapan adam filmde aralarında en güçlüleriydi. Her sahnesine bayıldım.

Filmin her sahnesi harikaydı ama savaş sahneleri özellikle güzeldi. Filmde 3 savaş izledik. Sırayla New York savaşı, Wakanda ve Uzay savaşı. New York savaşında bizim ekibi birlikte görmek çok sevindirdi. Strange, Tony, Spider Man bu sahneyle ilk defa bi arada savaştılar. Sonra uzaya gittiler tabii. Tony Stark'ın yeni zırhı Blacking Edge ve Iron Spider zırhları efsaneydi.

Wakanda ve Uzay savaşları aynı anda gerçekleşti. Uzayda Thanos'a karşı Iron Man, Doctor Strange, Spider Man ve Guardians Of The Galaxy ekibi birlikte savaştı. Tam Thanos'un eldivenini alırken Quill delisi Thanos'u uyandırıp eldiveni çıkarttırmadı. Ama fark ettiyseniz Doctor Strange müdahale etmedi. Bu konuya birazdan değineceğim bilenler bilmeyenlere anlatsın çünkü film bize asıl mesaji bu sahnelerle verdi.

En çok merak edilen konulardan biri Ruh taşının nerede olduğuydu. Aslında böyle bir şey bekliyordum. Thanos Gamora'yı feda edecek ve taşı alacak. Ama taşın bulunduğu yerde Kızıl Kurukafa'yı göreceğimizi tahmin etmiyordum. Ölmediğini biliyorduk ama şaşırttı. Avengers 4 veya 5'te Kızıl Kurukafa ile ugrasacağız anlaşılan. Hatta belki de bu sefer o bu taşları alıp savaş açabilir. Infinity War 2'de ölmezse Captain Amerika'nin ölmeyeceğini anlayabiliriz.

Gelelim asıl meseleye. Thanos, Iron Man'i öldürdü diye tam ağlarken Doctor Strange Thanos'a taşa karşılık onu öldürme dedi ve taşa karşılık Iron Man'i kurtardı. Ancak ikili arasında geçen şu diyaloğu hatırlayalım 'Strange Tony'e 'Eger bu taşla sizin aranızda kalırsam taşı seçerim demişti.' Ancak sonra tüm olasılıkları görüp kurtuluş için sadece 1 olasılık görmüştü. İşte o olasılık Thanos'un tüm taşları alıp parmağını şıklatması evrenin yarısının yok olup, Iron Man'in hayatta kalması. Iron Man'in hayatta kalması neden peki? Çunkü Thanos'un sonunu reis getirecek. Thanos'un da Iron Man'e sende benim gibi bilgiyle lanetlenmişsin demesi her şeye açık kapı bırakıyor. Thanos, Iron Man'in Avengers 1'de nükleer bombayı Thanos'un ordusunun bulunduğu yere atıp savaşı almasından sonra Thanos Iron Man'i takip etmiş.

Wakanda savaşı'nda çok can alıcı sahneler izledik. Vision'ın alnında ki taşı Shuri'nin çıkaramaması kötü oldu. Taşın Thanos'un eline geçmemesi için Vision'ın sevgilisi eliyle kendi isteğiyle öldürülmesi. Ancak sonradan Thanos zamanı geri alıp Vision'ın alnında ki taşı zamanı geri alarak eldivenine takması ağlattı. En sonunda 6 taş bir araya geldi ve Thanos parmağını şıklattı ve evrenin yarısını yok etti. Parmağını şıklattıktan sonra eldiveni yandı ama yine de uzay taşını kullanıp oradan uzaklaştığını gördük. Yeni katılan intikamcıların teker teker yok oluşunu gördük. Scarlett, Bucky, Guardians Of The Galaxy ekibi Roket hariç, Doctor Strange, Spider Man. Özellikle Spider Man yok olurken Tony'e ölmek istemediğini söylemesi, yok olması Tony'nin ağlaması çok can alıcıydı ağlattı.

Yok oluşları dememin bi sebebi var. Çünkü hepsi ruh taşının içinde ki ruh dünyasına hapsoldular ve geri dönecekler.

After Credit sahnesinde Nick Furry ve Hill'ın da yok olanlar arasına katıldığını gördük. Nick telefonuyla kırmızı kodu göndererek en güçlü Avenger olacak olan Captain Marvel'ı çağırdı.

Filmde Ant Man ve Hawkeye'ı göremedik. Onunda nedenleri var Ant Man'in tüm bu olup bitenler yaşanırken ev hapsinde tutulduklarını biliyoruz. AntMan filminde ikisini de göreceğiz.

Ant Man'in aşkı Wasp'ı, Hawkeye'ın da ailesini yok olurken göreceğiz büyük ihtimalle. Ve onlar da bir şekilde ekibe katılacaklar.

Infinity War 2'de orjinal avenger ekibini göreceğiz. Bu sefer hepsi bir arada savaşacaklar.

Iron Man, Spider Man için
Steve, Bucky için
Roket, Groot için

Ama hepsi tüm insanlık için savaşacak tabii.

Ha bi de bu sahneyi koymamışlardı fark eden oldu mu?
lead_960_540.jpg

Lafı daha fazla uzatmadan burada keselim. Daha yazacak çok şey var./SPOILER]

Puanım: 9.5/10
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: bazinga

DarkLegenD

Favori Üye
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
24,923
Reaksiyon puanı
19,275
Puanı
1,060
Yaş
25
Konum
Afganistan
Web Sitesi
www.cizikdvdkasetleri.com
Olabilecek en mantıklı şekilde bitti. Thanos'un amacına katılmamak elde değil. Yapılması gerekeni yapmaya çalıştı.

Duydum ki, devam filmi gelecekmiş. Geldiği anda bu filmin hükmü biter ve leş ile çöp arasında kalır.

+9 verilebilir.
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Şu ana kadar yapılmış olan en iyi Marvel filmi.

Bir Marvel filminde ilk kez kötü bir karakterin hikayesi bu denli derinden işleniyor ve anlatılıyor. Thanos karakterinin hikayesini, yaptığı kötülüklerin gerekçelerini dinlediğiniz zaman karaktere hak verecek ve hatta yaptığı şeyleri mantıklı bulacak noktaya geliyorsunuz. Filmin en büyük artısı ve filmi sıradan süper kahraman filmlerinden farklı kılan en önemli özelliği bu.

Teknik açıdan kusursuz bir film zaten. Yönetmenler Anthony Russo ve Joe Russo kendilerine verilen bütçeyi ve teknik imkanları sonuna kadar kullanmışlar. CGI kullanımı falan baya başarılıydı.

Oyuncu kadrosu zaten muazzam, filmin kadrosu Şampiyonlar Ligi gibi. Sırıtan, rolünün hakkını veremeyen oyuncu yok. Dolayısı ile oyunculuklar da başarılıydı.

Filmin sonu ise kesinlikle efsane.

Film, iki parçadan oluşacağı için kötü bir son bekliyordum ancak bu kadar çılgın bir son gerçekten şaşırttı. Dünyanın %50'sinin yok olması, yok olanlar arasında Avengers ekibinin en önemli üyelerinin de olması falan muazzamdı.

After-credits sahnesi ile ilgili olarak...

After-credits sahnesinden anladığımız üzere Captain Marvel bir sonraki filmde aramıza teşrif edecek ve muhtemelen Thanos belasından dünyayı kurtaracak kişi olacak Avengers'ın geri kalanının bir araya gelmesini sağlayarak.

Puan: 8.5/10
 

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Normalde bu tarz filmleri sevmem ama diğerlerinden farklı işlenmesi sebebiyle beğendiğim bir film oldu.

Bu tarz filmlerde villain çok önemli işte. Thanos şimdiye kadar en iyi işlenmiş villain olabilir. Filmin ana karakteri Thanos'tu. Bu daha önce bu tarzdaki diğer filmlerde görmediğimiz bir şey.

Filmin bir diğer artısı da bu kadar çok mekan ve karakteri aynı anda çok iyi bir şekilde işlemesi.

Final de harikaydı, çok tatmin ediciydi.

8.5/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
İzleyeli uzun zaman olduğu için çok ayrıntıya giremeyeceğim ama bence de en iyi Marvel filmlerinden biriydi, yine de bu denli fazla abartılmasını pek anlayamadım.

Son sahnenin mutlu sonla bitmemesi mutluluk vericiydi ama ileriki filmde zamanı geriye alma gibi bir takım şeylerle tüm o yok olanların geriye getirileceğini tahmin ediyorum, büyücüye göre tek çıkar yol bu olduğuna göre demek ki bir bildiği var.

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: MasacRE and bazinga

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Bu filmin etkinlikte olması iyi oldu 10 puan verebileceğim film çıkmazsa diye korkuyordum:A :A :A 10 Puan

Özellikle Thor 3 filmini önce izlemek gerekiyormuş çünkü Thora olan değişikliklere şaştım kaldım olayı zor anladım :F

Loki gerçekten öldümü :( yine hortlasın :( Hulkun yenilmeside tuhaftı aslında thonesin gücü bu filmin konusu hulku yenerek zaten mesajı veriyorlar :A

Thorun saçı kesilmiş gözü çıkmış bu kim dedim :F Sanırım gözü thor 3 de çıkıyor ama o filmi henüz izlemedim merak ettim :A Örümcek adamı yine gördük bu velet örümceğe alışmamız için çok görmemiz iyidir :A Ama ölmek istemiyorum diye zırlamasına gıcık oldum :A Nerede Tobeyli Örümcek Adam :(

Kaptan Americaya bir ayar çekilmiş iyi olmuş çünkü son filminde aşırı güçlü olmasına gıcık olmuştuk bu arada sakal makal oda değişime uğramış :A

Thorun gözü açılıp yeni çekiciyle geldi sahne güzeldi bu arada çekicine ne oldu onuda bilmiyorum thor 3 izlemeden bu filmi izlemeyin tavsiye edeyim :A
 
  • Beğendim
Reactions: MasacRE and bazinga

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Bu filmin etkinlikte olması iyi oldu 10 puan verebileceğim film çıkmazsa diye korkuyordum:A :A :A 10 Puan

Özellikle Thor 3 filmini önce izlemek gerekiyormuş çünkü Thora olan değişikliklere şaştım kaldım olayı zor anladım :F

Loki gerçekten öldümü :( yine hortlasın :( Hulkun yenilmeside tuhaftı aslında thonesin gücü bu filmin konusu hulku yenerek zaten mesajı veriyorlar :A

Thorun saçı kesilmiş gözü çıkmış bu kim dedim :F Sanırım gözü thor 3 de çıkıyor ama o filmi henüz izlemedim merak ettim :A Örümcek adamı yine gördük bu velet örümceğe alışmamız için çok görmemiz iyidir :A Ama ölmek istemiyorum diye zırlamasına gıcık oldum :A Nerede Tobeyli Örümcek Adam :(

Kaptan Americaya bir ayar çekilmiş iyi olmuş çünkü son filminde aşırı güçlü olmasına gıcık olmuştuk bu arada sakal makal oda değişime uğramış :A

Thorun gözü açılıp yeni çekiciyle geldi sahne güzeldi bu arada çekicine ne oldu onuda bilmiyorum thor 3 izlemeden bu filmi izlemeyin tavsiye edeyim :A

10 puan nedir? :A @MasacRE-
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Bu filmin etkinlikte olması iyi oldu 10 puan verebileceğim film çıkmazsa diye korkuyordum:A :A :A 10 Puan

Özellikle Thor 3 filmini önce izlemek gerekiyormuş çünkü Thora olan değişikliklere şaştım kaldım olayı zor anladım :F

Loki gerçekten öldümü :( yine hortlasın :( Hulkun yenilmeside tuhaftı aslında thonesin gücü bu filmin konusu hulku yenerek zaten mesajı veriyorlar :A

Thorun saçı kesilmiş gözü çıkmış bu kim dedim :F Sanırım gözü thor 3 de çıkıyor ama o filmi henüz izlemedim merak ettim :A Örümcek adamı yine gördük bu velet örümceğe alışmamız için çok görmemiz iyidir :A Ama ölmek istemiyorum diye zırlamasına gıcık oldum :A Nerede Tobeyli Örümcek Adam :(

Kaptan Americaya bir ayar çekilmiş iyi olmuş çünkü son filminde aşırı güçlü olmasına gıcık olmuştuk bu arada sakal makal oda değişime uğramış :A

Thorun gözü açılıp yeni çekiciyle geldi sahne güzeldi bu arada çekicine ne oldu onuda bilmiyorum thor 3 izlemeden bu filmi izlemeyin tavsiye edeyim :A

Filmin bol aksiyonlu olması yeter de artar bile Çiğdem'in 10 vermesine :A 10 puanı bırak sen asıl thones nedir? :A
 

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Aaa bu oscardakıleri diyorsun sandım ben öyle kabaca baktım :F Geçmiş filmleri karıştırma ben bu listede olanlardan diyorum en iyisi bu :A :A :A
En iyisi mi bilmiyorum, henüz birçoğunu izlemedim ama en iyisi olsa bile illa 10 vereceksin diye bir kural yok. Benim en son 10 puan verdiğim film 2014 yılının mesela :A