BesaleT

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
5,984
Puanı
1,061
Avatar'ın yapımcılarından James Cameron Avatar'ın sadece 2.filmiyle kalmayacağını 3. ve 4.filmlerinin de çekileceğini duyurdu. Avatar 2'nin senaryosunu yazmasu için Terminatör filminin senaristi Josh Friedman ile anlaşan James Cameron, Avatar 3 için Maymunlar Cehennemi: Başlangıç'ın senaristleri Rick Jaffa ve Amanda Silver ile anlaşırken, Avatar 4 için Esrarengiz Yolculuk filminin tekrar çekiminde senarist olan Shane Salerno ile anlaşıldı.

Avatar 2'nin çekimleri 2014'ün başlarında başlayacak olup Aralık 2016'da da vizyona girmesi bekleniyor. 2017 yılında Avatar 3, 2018 yılında da Avatar 4 vizyona girecek. Bunun için James Cameron senaristlerle birlikte çalışacak ve her bir senarist grubuyla ayrı ayrı ilgilenecek.

9lNM8Ad6G5AVSGo9bOgVuBnf.jpg

2'nin geleceğini biliyordum ama 3 ve 4'e şaşırdım. Bu kadar erken planlamaları hayal kırıklığıyla sonlanabilir. Ne malum 2.ci filmin tutacağı? :)

Tamam birincisi çok başarılı oldu. İkincisi ve üçüncüsü de kabul edilebilir de dördüncüsü çok abartı ve tamamen para kazanmaya yönelik. :(

2'nin geleceğini biliyordum ama 3 ve 4'e şaşırdım. Bu kadar erken planlamaları hayal kırıklığıyla sonlanabilir. Ne malum 2.ci filmin tutacağı? :)

hiç izlemedim bilmiyorum ama dünyanın en fazla izlenen filmi olmuş galiba hasılatı 2.7 milyar gibi akıl almaz bi para bunun 2.sinin tutmama ihtimali olamaz hee daha düşük gider ama tutmama ihtimali olamaz :D

İlkinin başarısından sonra ikinci ve üçüncü gelir anlarız da dört ne oluyor? :D Anlaşılan daha fazla para kazanmak için yapılacak inşallah kalite düşmez. :)

Gişede rahat kâr eder. Bu tip filmler devam filmlerinden kâr ederler mutlaka. :)

Bu filmlerin yerine James Cameron birkaç yeni eser daha bıraksa ne güzel olurdu. :)

Bu arada ben James Cameron'u epey yaşlı biliyordum ve açıkçası bu kadar uzun süreli plan yapmasına şaşırıyordum ama 59 yaşındaymış sadece. Bence rahat 70-75 gösteriyor. :)

Kötü bir haber.1 serinin en fazla 3 filmi olmalı bence.Daha fazlası bozuyor. :(

hiç izlemedim bilmiyorum ama dünyanın en fazla izlenen filmi olmuş galiba hasılatı 2.7 milyar gibi akıl almaz bi para bunun 2.sinin tutmama ihtimali olamaz hee daha düşük gider ama tutmama ihtimali olamaz :D

Ben de izlemedim. O taraftan bakılırsa doğru ama belli olmaz bence. Imdb gibi bir listede ilk 250'de bile değil. Beğenmeyeni de çok sanırım. :D

Gişede rahat kâr eder. Bu tip filmler devam filmlerinden kâr ederler mutlaka. :)

Bu filmlerin yerine James Cameron birkaç yeni eser daha bıraksa ne güzel olurdu. :)

Bu arada ben James Cameron'u epey yaşlı biliyordum ve açıkçası bu kadar uzun süreli plan yapmasına şaşırıyordum ama 59 yaşındaymış sadece. Bence rahat 70-75 gösteriyor. :)

59 mu ? 😱 Bende en az 65 diye tahmin ediyordum. :)

İlkinin bütçesi çok fazlaymış. Tabi hasılatı da fazla ama 2.cinin hasılatı bu kadar fazla olamaz. Bu da ilk filmden yaptığı karı, 2. filmden yapamayacağını gösterir bence. :) 2 ve 4'ü bu kadar erken planlamaları saçma geldi bana. :)

İlkinin bütçesi çok fazlaymış. Tabi hasılatı da fazla ama 2.cinin hasılatı bu kadar fazla olamaz. Bu da ilk filmden yaptığı karı, 2. filmden yapamayacağını gösterir bence. :) 2 ve 4'ü bu kadar erken planlamaları saçma geldi bana. :)

Bence 2.film 1.film kadar olmasa da yaklaşabilir o hasılata çünkü ilk filmde tanınmadan böyleydi şimdi çoğu kişi izledi ve hayran kitlesi arttı o yüzden her şey olabilir. :)

Ben de izlemedim. O taraftan bakılırsa doğru ama belli olmaz bence. Imdb gibi bir listede ilk 250'de bile değil. Beğenmeyeni de çok sanırım. :D

IMDb ile gişe tamamen farklı olaylar. Alaka kurmak yanlış olur. IMDb'ye bakılsaydı Harry Potter, Twilight gibi seriler uzadıkça uzamazdı. :):) Kaldı ki 7.9 gibi iyi de puanı var. :)

IMDb ile gişe tamamen farklı olaylar. Alaka kurmak yanlış olur. IMDb'ye bakılsaydı Harry Potter, Twilight gibi seriler uzadıkça uzamazdı. :):) Kaldı ki 7.9 gibi iyi de puanı var. :)

Beğenmeyenlerin de hayli fazla olduğunu kanıtlamak amacıyla söylemiştim. Dediğin filmler gişedeki başarılarına devam etmiş olan filmler. Ben Avatar'ın gişe başarısının kesin olmadığını söylüyorum sadece. :)

Aslında şu zamanlarda 2'nin gelmesi iyi olurdu.2016 nedir yahu :bağır: 2.si için 7 sene bekle 3.için 2 sene bekle:X Çalişma takvimlerine bak ve gül:X 3'leme yapıp efsane kalabilirlerdi.

Beğenmeyenlerin de hayli fazla olduğunu kanıtlamak amacıyla söylemiştim. Dediğin filmler gişedeki başarılarına devam etmiş olan filmler. Ben Avatar'ın gişe başarısının kesin olmadığını söylüyorum sadece. :)

Beğenmeyen elbette olacaktır. Özellikle bu kadar çok gişe alan filmlerin beğenmeyenleri çok olacaktır.

Karşılaştırmak sinema adına hakaret olacak belki ama Recep İvedik de gişede çok başarılı oldu fakat büyük bir anti kitlesi de oluşturdu buna karşın 2. ve 3. filmlerde de aynı başarıyı tekrarladı. :)

Avatar 2'nin en az 1 milyar dolar gelir elde etmesi bence kesin. :)

Beğenmeyen elbette olacaktır. Özellikle bu kadar çok gişe alan filmlerin beğenmeyenleri çok olacaktır.

Karşılaştırmak sinema adına hakaret olacak belki ama Recep İvedik de gişede çok başarılı oldu fakat büyük bir anti kitlesi de oluşturdu buna karşın 2. ve 3. filmlerde de aynı başarıyı tekrarladı. :)

Avatar 2'nin en az 1 milyar dolar gelir elde etmesi bence kesin. :)

Düşüş 1.7 milyar. İlk filminin neredeyse 2 katı kadar düşüş yaşayan bir filme 3 ve 4 çekmek ne kadar mantıklı olabilir ki? Filmin kendi bütçesini de katmadım olaya. :)

berkann post: 1434197' Alıntı:
Düşüş 1.7 milyar. İlk filminin neredeyse 2 katı kadar düşüş yaşayan bir filme 3 ve 4 çekmek ne kadar mantıklı olabilir ki? Filmin kendi bütçesini de katmadım olaya. :)

En kötü senaryodan bahsediyorum. 2 milyarı geçebilir hatta kendi rekorunu bile kırabilir. :)

İlk filmden gelen hasılatın üçte biriyle bile üç filmin masrafı rahat karşılanır.

En kötü senaryoda işler yolunda gitmese bile üçüncü ve dördüncü film en kötü masraflarını karşılar.

Ben kalite açısından bakarak dört film olmamalı diyorum ama ticarı açıdan çok kazançlı olacağı aşikar. :)

berkann post: 1434197' Alıntı:

Filmin kendi bütçesi 23 ve 4.filmler için 1 milyar yani sadece 2.filmden bu miktar karşılanıyor zaten 1. 3. ve 4. filmlerin hasılatı direk cebe. :)

Forum İstatistikleri

Konular
173,102
Üyeler
8,483
Son Üye
justking