2013 August: Osage County (2013) Film Bilgileri & Yorumları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,730
Puanı
1,060


August: Osage County (2013)

Türü: Komedi, Dram
Yönetmen: John Wells
Senaryo: Tracy Letts

Oyuncular:
Benedict Cumberbatch
Abigail Breslin
Julia Roberts
Ewan McGregor
Meryl Streep

IMDb Puanı: 7.4 (2,353 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti

Filmin Fragmanı

 
Filmi dün izledim ve dün benim sinema yaşamımda önemli bir yere sahip olmuş oldu.
Özellikle son yıllarda yüzlerce film izlemiş biri olarak yaşayan en büyük oyunculardan biri olduğu söylenen Meryl Streep'in hiç filmini izlememiştim. Bu utançtan nihayet dün itibariyle kurtuldum.

Film aslında pek beğenilmedi eleştirmenlerce ama buna rağmen filmi seveceğimden neredeyse emindim. Buna karşın film istediğimden çok uzak bir tempoda başladı. Meryl Streep'in oyunculuğu da kurtarmaya yetmedi. Bu tempo filmin ortasına kadar devam etti.

Filmin ortasına doğru meşhur yemek sahnesiyle birlikte bir anda filme ısındım ve sonuna kadar son derece sürükleyici bir şekilde büyük keyifle izledim.

Yani benim için iki farklı film vardı adeta. Birincisi çok sıkıcı, ikincisi ise su gibi akan harika bir filmdi. Sanırım bu durumun asıl nedeni çok fazla karakterin olması ve hepsine ısınmanın zaman alması ve kurgunun yeterince iyi yapılamaması. Belki tekrar izlesem bu sefer ilk kısmı da çok sevebilirim.

Filmin geniş bir oyuncu kadrosu vardı. Herkesi tek tek yorumlayamayacağım ama filmi anlamlı kılan Oscar adayı olan iki oyuncuyu es geçmek tabii ki olmaz.

İlk kez izlediğim Meryl Streep bence harika bir performans göstermiş. Filmin en büyük artısıydı. Daha önce benzer performans sergiledi mi bilmiyorum ama sadece bu filmi değerlendirecek olursam hayran kaldığımı söyleyebilirim. Açıkçası Oscar adayı olmasını hiç istemiyordum ama izledikten sonra gördüm ki adaylığı haketmiş. Bence Cate Blanchett'tan sonra yılın en iyi ikinci kadın oyuncu performansı. (Judi Dench'i henüz izleyemedim.)

Julia Roberts'ı da ilk kez başrolde olduğu bir yapımda izledim. O da adaylığını hakeden üst düzey bir performans sergilemiş. Ödülü alsa itiraz edemeyeceğim bir performans.

Margo Martindale iyiydi ama aday olacak kadar da gösterişli sahnesi yoktu.

Diğer oyuncular da iyiydi, sırıtan kimse yoktu, SAG'daki cast ödülü hakedilmiş.

Filmin bence en büyük sorunu çok fazla malzeme olmasına rağmen bunları sona saklamışlar. Daha iyi bir kurguyla çok daha iyi bir film olabilirdi gibime geliyor.

Neyse sonuç olarak üst düzey oyunculukların olduğu iyi bir filmdi. Aile draması sevenler seveceklerdir. Filmin ilk yarısında 5-6 puan arasında gidiyordum ama bence çok iyi olan ikinci yarısından sonra 7-8 arasında gitmeye başladım.
Bu seneki filmlerde ilk kez oldu bu durum sanırım.
Sadece ikinci yarısını değerlendirsem 8.5'a kadar çıkabilirdim belki ama ilk yarıyı da hesaba katınca son puan:

7/10
 
Merakla beklediğim bir filmdi. Ancak beğenmedim.

Film kötü başladı, kötü devam etti. Sadece sonlara doğru
Charles'ın kardeşleri olduğunu öğrendikten sonra
hareketlendi film.

Senaryo olarak katıksız dram çekmeye çalışmışlar ancak böyle filmler aralarına komedi katılınca güzel oluyor. Filmin dram kısmı da beni etkileyemedi. Ardı ardına gelen sırları sevmedim. Şaşırdığım tek sır yukarıdakiydi. O da
"Durun, siz kardeşsiniz, evlenemezsiniz"den araktı ama olsun.

Oyunculuklara gelirsem. Aslında hiçbirinin oyunculuğunu çok beğenmedim. Merly Streep'i ilk kez izledim fakat olağanüstü bir performans göstermemiş. Adaylık almasaymış da olurmuş bence. Ödülü alması ise imkansız.

Julia Roberts bir kaç sahne dışında normaldi. Adaylığı doğru ancak ödülü alamaz.

Bu ikiliden daha çok beğendiğim oyuncular vardı. Beneditch Cumberbacht en iyi performansı göstermiş. Margo Martindale de iyiydi. Bence bu ikili Julia Roberts'la birlikte filmin en iyileriydi.

Genel olarak senaryosu zayıf, sıkılarak izlediğim bir film oldu. Oyunculuklar da kurtarmıyor. İzlemenizi tavsiye etmem ancak engellemiş de olmayayım.

6/10

Filmle ilgili bir yorumda daha bulunacaktım ama unuttum.
 
@berkann unuttum deyince aklıma geldi.


Filmin kapanışı da çok hoşuma gitti. (İsimlerin yazdığı kısım çok iyi olmuş.
)


@berkann bence biraz acımasız bir yorum olmuş. İlk kısım sıkıcıydı gerçekten ama sonrası gayet iyiydi. Üç kız kardeşin birbiriyle konuşmaları falan hoşuma gitti. Bilmiyorum belki ben aile dramalarını gereğinden fazla sevdiğimdendir.
 

Aile dramalarını ben de severim ancak bu filmde o aile sıcaklığı yoktu. Zaten olmaması gerekiyor bu film için ancak yine de eksikti bir şeyler. Ya da benim beklentim daha farklıydı filmden.


Evet, kapanış güzeldi.
 

Aile sıcaklığı olmaması normal dediğin gibi ama ben ısındım yemek sahnesiyle birlikte filme. Doğrudan bir komedi yoktu belki ama Meryl Streep'in karakteri güldürdü pek çok yerde.


Bir şeyler eksikti evet ama yine de o kadar kötü değildi. Gerçi 6 vermişsin çok kötü puan değil de yorum 4-5 vermişsin gibi.


Oyuncuları da beğenmemenin sebebi filme kızmanmış gibi geldi biraz.
 

Yemek sahnesinde aşırı bağırış çağırış vardı. Roberts'tan değil, Streep'ten kaynaklanıyodu bu. Streep'in karakteri mi saçmaydı, oyunculuğu mu abartılıydı tam çözemedim. Sanırım ikisinde de biraz vardı.


4-5 çok ender kullanırım.
5'ten düşük vermemeye çalışıyorum filmlere.


Filmi sevmemle oyuncuları sevmem arasında paralellik var ancak oyunculuklar da aşırı iyi değildi.

Belki de senin dediğin gibi daha iyi bir kurgu olsaymış, olabilirmiş. (belki.
)
 
august osage county az once izledim:
- filmin yildizlari: Meryl Streep - Julia roberts - Julianne Nicholson
- senaryo ilk başta sikici ama yemek sahnesinde bir anda filme baglaniyorsun.
- filmin ilk baştaki muziklerini sevmedim, ne kadar country muzik dinlesemde.
- filimin sonuna dogru muzikler guzelleşti, filmin bitiş muziki harikaydi.
- filmin akilda kalan sahneleri: yemek sahnesi - Violet'in arabadan inmesı ve koşmasi ve Barbara'in onu takip etmesi .
- Violet'in aslinda her şeyden haberdar olmasi, senaryodaki dikkat çeken noktalardandi.
butun olarak: guzel filmdi ama 2013 en iyi film degildi, ben amerikan hustle filmin daha fazla begendim.
 
Son düzenleme: