atv'nin Mi Yoksa Kanal D'nin Yaptığı Mı Başarı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
2,354
Puanı
809
Televizyon dizilerini dünyaya yayan Türkiye, önemli bir tanıtım fırsatını da bu yolla elde etmiş oluyor.
Dizilerimiz önce yakın çoğrafyamızı etki altına aldı ve Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve sonrasında Orta Asya'da büyük ilgi gördü.
Artık bir dizi sektörümüz var ve dizilerimiz yabancı ülkelerde önemli başarılar elde ediyor.
Bir dönemler dizi ihraç ettiğimiz Brezilya'ya bile Türk dizisi pazarlama dönemine girildi.
Hal böyle olunca sektörde rekabet de iyice artıyor.
Son dönemde dizi yapımcıları ise izleyici merakta bırakacak senaryolar üretmek için ellerinden geleni yapıyor.
Bu dizilere en güzel örnek Son dizisi...
Sonu asla bilinmeyecek bir senaryo için harıl harıl çalışılıyor, sebebi izleyiciyi sürekli merakta bırakmak ve onları ekranda tutmak...
Peki bu taktik ne kadar iş yapar?
Sonuçta atv Son dizisi ile aslında Kanal D'nin yıllardır Arka Sokaklar ile kazandığı reytingin peşinde değil mi?
Oysaki Arka Sokaklar dizisinin sonunda ne olacağı belli; polis suçluları hep yakalıyor... Dizi için müthiş harcamalara da gerek olmadığını Arka Sokaklar bize kanıtlıyor.
İşinin ustası oyuncuları bir araya getirip halkın günlük yaşamını da dizinin içine yerleştirdin mi işte sana reyting...
Yani atv'nin değil Kanal D'nin yaptığı büyük başarı değil mi?...

Televizyon Gazetesi Analiz

İlginç bir analiz açıkçası.

Reyting açısından bakarsak kimin başarılı olduğu belli ama ben SON'un yönetmen farkıyla daha başarılı olduğunu düşünüyorum.

Cok iyi analiz edilmis. Bizim halkimiz zoru sevmez

biraz dikkat gerektiren bir dizi son o yüzden halkın sevmeyeceği bir dizi .. ama bana kalırsa arka sokaklardan yüzlerce kat daha güzel

çok karışık bi dizi kimse izlemez bu tarz şeyleri

SON dizisinin biraz daha ilgi çekici yapmaları gerekirdi diye düşünüyorum isim doğru fakat isimdende kaybediyor dizi, bakmadan geçiyorum diziye.

"Bir dönemler dizi ihraç ettiğimiz Brezilya'ya bile"

Bir aralar fox ve starda gördüğüm diziler brezilyadan gelmiş olanlar sanırım ve tamamiyle rezilllik
Türk tarzına uymayacak nitelikteydi