ATV ve Sabah'ı bu adam mı alacak?

WesTxCoasT

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Mayıs 2011
Mesajlar
14,505
Reaksiyon puanı
2,448
Puanı
609
Konum
İzmir
ATV ve SABAH satışa sunuluyor. İddiaya göre ünlü medya imparatoru bu iki kuruma talip olmuş. Ancak!..

220120121237420102438_2.jpg




Medya devi Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu News Corp. satışa çıkarılan <adklik id="adklik0">Sabah</adklik> Gazetesi ve ATV televizyonu <adklik id="adklik1">için</adklik> 1 milyar doları gözden çıkardı. Murdoch'un Sabah ve ATV'ye talip olduğunu grubun kendi gazetesi Wall Street Journal (WSJ) yazdı.

SKANDALLARIN ADAMI MURDOCH!

Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Of The Worldgazetesi, yaklaşık 5 ay önce İngiltere'de büyük bir "telekulak" skandalına imza atmıştı.

Gazete gizlice, ülkenin ileri gelen ailelerini dinlemeye almış, onlara ait özel bilgileri ele geçirmişti. Mahkemeye intikal eden olay esnasında Murdoch'a dünya çapında tepkiler gelmişti.

Senato tarafından ifadesi alınan patron Murdoch ecel terleri dökmüş, koca medya imparatorluğu iflasın eşiğine gelmişti.

Rupert Murdoch dünyanın birçok ülkesinde büyük yayın kuruluşlarına sahip. Adeta bir imparator.

Sabah ve ATV'nin Rupert Murdoch'a satışı konusunda henüz somut bir görüşme yok. Ancak Murdoch'un bu Sabah-ATV için 1 milar doları gözden çıkarıldığı iddia ediliyor.

MANİPÜLASYON AMAÇLI HABER OLABİLİR

Yaklaşık 2 yıldır, Türkiye'deki büyük medya kuruluşları <adklik id="adklik2">hakkında</adklik> bu tür manipülatif haberlere sıkça rastlanıyor.<adklik id="adklik3">Daha</adklik> önce, Hürriyet, Milliyet, Vatan, Kanal D, Star TV, CINE 5 gibi kuruluşlar hakkında da <adklik id="adklik4" style="border-bottom-width: 1px; border-bottom-style: solid; border-bottom-color: rgb(204, 0, 0); color: rgb(204, 0, 0); cursor: pointer; font-weight: bold; text-decoration: none; ">çok</adklik> sayıda"yalan haber" üretilmiş, bu haberlerin hiçbiri doğru çıkmamıştı.

Hürriyet'i Ülker'in satın alacağı, Milliyet ve Vatan'ın Koza-İpek grubuna satılacağı, yine Hürriyet'i bir Alman şirketinin istediği haberleri aylarca piyasada dönmüş, sonuçta ya hiçbirşey olmamış, ya da söz konusu kuruluşlar alakasız bambaşka gruplara satılmıştı. Örneğin Hürriyet ve Kanal D halen Doğan grubunun elinde bulunurken, Star TV Doğuş grubuna, Milliyet ve Vatan da Demirören-Karacan ortaklığına satılmıştı.

Murdoch'un Türkiye'de medya organı satın almasının Türk medyası için pek de hayırlı bir iş olmayacağını düşünmekle birlikte, bu satışın gerçekleşeceğine de ihtimal vermiyoruz.

Zira, "telekulak" sabıkası olan bir medya imparatorunun Türkiye gibi bir ülkede <adklik id="adklik5">iyi</adklik> işler yapma ihtimali yok.

 

destere

Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,698
Reaksiyon puanı
41,332
Puanı
1,059
bence atv ve sabahı şimdiki sahipleri haricinde hangi şirket alırsa alsın iyi olacaktır. şimdiki sahipleri tamamen hükümet yalakası bir görüntü çiziyor. bu iki kurumu tarafsız bir kurumun işletmesi hayırlı olur.
 

jackass

Favori Üye
Katılım
3 Aralık 2011
Mesajlar
290
Reaksiyon puanı
62
Puanı
129
zaten çalık şu anda kanala hiç yatırım yapmıyor para akıtmıyor yatırım yapacak biri gelse iyi olur....
 

_-REZNOV-_

Favori Üye
Katılım
16 Mayıs 2011
Mesajlar
278
Reaksiyon puanı
0
Puanı
119
Konum
Sanal Alem
Hacı almasın bu adam şimdi gider benim evi falan dinlerler(aşırı önemli bir şahsiyet olduğumdan:p) davalık oluruz adamla:)