2018 At Eternity’s Gate / Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,696
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
0101426.jpg-c_215_290_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg


At Eternity’s Gate - Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında

Türü: Biyografik, Dram
Yönetmen:
Julian Schnabel

Oyuncular:

Willem Dafoe
Oscar Isaac
Mads Mikkelsen

Filmin Özeti:

Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında, Vincent van Gogh’un Arles’teki son zamanlarını konu ediyor. Ünlü ressamının hayatının ele alındığı filmde, Van Gogh’u William Dafoe canlandırıyor. Van Gogh’un hayatının bilinmeyenlerinin anlatıldığı yapımın yönetmen koltuğunda Julian Schnabel oturuyor. Senaryosunu yönetmen Schnabel ve Jean-Claude Carrière’nin birlikte kaleme aldığı biyografik yapımın oyuncu kadrosunda Oscar Isaac, Rupert Friend, Mads Mikkelsen gibi isimler yer alıyor.

Filmin Fragmanı:
 
  • Beğendim
Reactions: Çiğdem

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,220
Reaksiyon puanı
107,932
Puanı
1,060
Yalnızlık, hüzün ve kendini boşlukta hissetme hissi. Gerek oyunculuk, gerek görüntü, gerekse müziklerle bu hissi fazlasıyla yansıtan bir film oldu. Harika bir film diyemiyecem ama kötüde değil. Bazen sıkıcı geldi ama gariptirki hoşuma gitti o verdiği his. Bir ressamın yanlızlığı, yaşadığı olayları, fakirliği, dengesizlikleri ve içinde barındığı o derin duygular iyi yansıtılmış. Oyuncunun performansını çok beğendim. Film her kesime hitap etmeyebilir.
Kulağını kesme hikayesi garipti, baştaki kıza senin resmini çizecem deyip ortalarda tekrar o sahneyi görüyoruz ve kıza dengesizce davranıyor. Her ne yaşarsa yaşasın resim aşkından vazgeçmiyor ve filmde en ilgimi çeken detay; Ressamın yollamış olduğu kitap o havlularla birlikte adrese teslim edildi ama hizmetçi direk kitaplığa koydu ve o kitap hiç bir zaman yollanılan kişiye ulaşamamış ve ressamın ölümünden 100 sene sonra ortaya çıkmasını ilginç buldum.
6.5/10
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,083
Reaksiyon puanı
49,733
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Daha geçen yıl Loving Vincent gibi Van Gogh ile ilgili kaliteli bir iş izlemişken bir yenisi için çok erken oldu. Van Gogh her yönüyle çok ilginç bir şahsiyet, filmde de onu biraz anlamak mümkün belki ama seyir zevki açısından çok zayıf bir iş olmuş. Çok daha iyi olabilirdi. Willem Dafoe çok iyiydi, Oscar adaylığına itirazım yok. Yakın planlar da işine gelmiş tabii.

Tam yorum:


5/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,628
Reaksiyon puanı
9,609
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Film bana bek hitap etmiyordu zaten. Sırf William Dafoe için izledim ve performansından memnun kaldım. Ayrıca filmin renk paletine hasta oldum. Filmde kartpostallık görüntüler vardı ama aynısını senaryo için diyemeyeceğim. Filmin kısa olması iyi olmuş.

5/10
 

Çiğdem

Emekli
Katılım
30 Aralık 2013
Mesajlar
143,852
Reaksiyon puanı
123,731
Puanı
1,060
Yaş
32
Konum
Giresun
Var oluş nedensiz olamaz :bhr::bhr::bhr:

Çok hatırlamıyorum ama geçen yıl izledimiz canlı sulu boya tablo filmide bunla aynıydı sanırım ama onun konusu daha iyiydi belkide ani olduğu içindir :A @sokak sanati O filmin hastasıydı buna ne diyecek bakalım :A


Benlik konular değil ressam konuları ama bu adam Örümcek Adam dan yeşil cin :F O filmden beridir takip ederim en son geçen yıl oscarda da vardı kız çocuğuyla sanırım ama o film daha iyiydi tabi :A Bu filmde oyunculuğu çok iyi resim çizerken o manzara o müzik insann ruhunu çok dinlendiriyor çekimler müzikler güzeldi ,ayrıca başrolun hasta yatarkan yanına gelen adamla ağlama sahnesi aslında bu oyuncunun kalitesini gösteren sahneydi :bhr: Ölümü ve sonra olayı anlatan yazıya film bitince hayran kaldım :(

4 veriyorum konu beni çekse 6 olabilirdi ama yeşil cin oyunculuğuyla 4 puanı hak ettiriyor :A