Aslıhan Gürbüz'den Üniversite Kazanamayanlara Mesaj!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,556
Puanı
1,061
aslihan-gurbuzden-universiteyi-kazanamayanlara-tavsiyeler,tTaGd34WwEybZwJJnRSH7w.jpg

Başarılı oyuncu Aslıhan Gürbüz'den dikkat çekici paylaşım!

'Ufak Tefek Cinayetler'de Merve'ye hayat veren 35 yaşındaki oyuncu, Instagram üzerinden geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan YKS'de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) istediği sonucu alamayıp hiçbir üniversiteye yerleşemeyenlere seslendi.

İşte o mesaj:
"Ösym sonuçları açıklamış...
Tercihlerini kazananları tebrik ediyorum, hayallerinize bir adım daha yaklaştınız.
Benim söyleyeceklerim, tercihi tutmayanlara yani en kötü tabir ile KAZANAMAYANLARA.
Canım kardeşim, hiç üzülme olur mu?
Çoğunuz hem okulu bitirip hem sınavlara hazırlandı, çoğunuz iki belki de daha fazla sınava girdi ve olmadı.

Hayatımın 18 yılını eğitim öğretimde geçirdim, konservatuvarı ilk girişimde kazanamadım. Okul bitti bir çok iş görüşmesinde BAŞARISIZ oldum. Hayatımın projesi dediğim bir çok senaryoyu deli gibi çalışıp verdiğim auditionlarımda gerçekten berbat performanslar sergiledim.
Ama yılmadım, pes etmedim ve en önemlisi küsmedim. Geri çekilip şöyle bir baktığımda hatalarımı ve eksiklerimi görüp, onların üzerine gittim.
Sizler bizim geleceğimizsiniz, keşke eğitim sistemimiz, sizi en stressiz yoldan en hak ettiğiniz eğitimleri alabileceğiniz şekilde düzenlenebilse... Hayatınız sınavdan sınava baskı altında geçmese...
Ama bu sistem yıllardır böyle.

Yapacağınız en önemli şey, pes etmemek, küsmemek, azimle çalışmak ve kendinize güvenmek. Zor gibi gelse de bir kez deneyince oluyor inanın (kendimden biliyorum)
İmkanı olanlar bir yıl daha çalışıp eksiklerini tamamlasın, olmayanlar biraz durup sakinleşince başka yolları olduğunu görebilsin (her zaman bir başka yol vardır), ama unutmasınlar ki hayat dediğimiz bu sınavda hiçbir kazanış ya da kaybediş kendimizden ve sağlığımızdan önemli değil.
Öperim her birinizi gül yanaklarınızdan."

• Harika
Reactions: Gerekli24
Merve cadısına bu kadar ters bir insan nasıl bu kadar başarılı oynayabiliyor şaşırıyorum. Güzel kalbinden öperim. :bhr:

Ne güzel yazmış. :bhr: Keşke geçen sene ben mezuna kalırken de böyle motive edici şeyler yazsaydı :A

Yerleşmek her şey olmamalı. Öğrencileri kazanma yöntemleri kesinlikle değişmeli.

Ne olacaksın dediğimizde hep aynı cevaplar; doktor, öğretmen, hemşire ya başka meslek yok mu? Biride çıkıp ben çöpçü, bakkal, simitçi olayım demiyor. Bu ülkeye her meslekten insan lazım. Öğretmen mezun sayısı 500 bin civarında daha neyin alımını yapıyorlar.

Aslıhan'ı da tebrik ederim çok güzel konuşmuş.

Harika sözler söylemiş sanatçı dediğin böyle olmalı işte bakıyorum bazı sanatçıların yorumlarına bir üstten bakmalar hakaret etmeler ne güzel bir mesaj vermiş harikasın Aslıhan:Z:clapping: