Aserat'tan Sezonun En İyileri | 1. Aserat TV Ödülleri - Part I (2014-2015)

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
64,604
Puanı
1,061
thumbnail_1433615208.jpg

Sezon biterken ben de kendimce sezonun en iyilerini seçtim. Bugün dram kategorilerinde, yarın ise komedi dallarında ödüllerimi vereceğim. İşte kazananlar:

Kazananlara geçmeden önce en iyileri kendime göre seçtiğimi ve sonuçların öznel olduğunu da bir kez daha belirtmek isterim.

EN İYİ DİZİ (DRAM)
gultepe-horz.jpg

Adaylar: Benim Adım Gültepe - Kara Ekmek - Paramparça - Poyraz Karayel - Urfalıyam Ezelden

Uzun süre düşündükten sonra çıkan 5'liden memnunum açıkçası. Urfalıyam Ezelden, son bölümlerde kısır döngüye girmesine rağmen klişe bir hikayeyi sağlam bir şekilde anlatması ve ajitasyondan kaçması nedeniyle takdir ettiğim bir yapım oldu. Paramparça da daha önce defalarca işlenen bir konuya sahip olmasına rağmen kalitesinden bir şey kaybetmeyerek adaylar arasına girmeyi hak etti.

Kara Ekmek, yoluna sessiz sedasız devam ederken kendine hatırı sayılır bir izleyici kitlesi kazanmayı başardı. Benim Adım Gültepe ise müthiş kadrosu ve anlatacak birçok hikayesi olmasına rağmen harcanmayı hiç hak etmedi. Yayından kaldırıldığına en fazla üzüldüğüm dizi olabilir. Ve Poyraz Karayel... Her bölümü ayrı bir heyecan fırtınası olan ve her hafta "Nasıl senaryo yazılır?", "Nasıl harika oynanır?" gibi birçok sorunun cevabını hakkıyla veren, harika bir yapım. Sezon finalinin nasıl olacağını şimdiden çok merak ettiğimi de son olarak ekleyeyim.

Kazanan: Poyraz Karayel (Kanal D)
İkinci: Benim Adım Gültepe (Kanal D)

EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAM)
en iyi!.png

Adaylar:
Bülent İnal (Urfalıyam Ezelden)
Erkan Petekkaya (Paramparça)
İlker Kaleli (Poyraz Karayel)
Mesut Akusta (Karagül)

Karagül'ün Kendal Ağa'sı Mesut Akusta, incelikli bir kötü karakter yaratabildiği ve her bölüm tüyleri diken diken ettirebildiği için takdiri hak ederken Paramparça'dan Erkan Petekkaya ise karakterinin ruh halini her bölümde başarılı bir şekilde ekrana taşıdı. Urfalıyam Ezelden ile Bülent İnal, diziler konusundaki talihsizlik zincirini kıramasa da 11 bölüm boyunca çok iyi bir performans sergilerken

Kazanan ise Poyraz Karayel'in başrol oyuncusu İlker Kaleli kazandı. Kayıp Şehir ile hayatlarımıza giren, Kayıp ile iyice tanınan, Poyraz Karayel ile şöhreti bulan Kaleli, her bölümde harika bir performans çıkarıyor. Bunu fark etmek için bu hafta yayınlanan 22. bölümün son sahnesine bakmanız bile yeterli. Fazla söze gerek yok, umarım başarısını gelecek sezonda da sürdürür.

Kazanan: İlker Kaleli (Poyraz Karayel)
İkinci: Bülent İnal (Urfalıyam Ezelden)

EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAM)
kadınlar.jpg

Adaylar:
Bennu Yıldırımlar (Gönül İşleri)
Burçin Terzioğlu (Poyraz Karayel)
Canan Ergüder (Güllerin Savaşı)
Nurgül Yeşilçay (Paramparça)
Özlem Yılmaz (Kara Ekmek)

Birbirinden güzel ve yetenekli oyuncuların doldurduğu Kadın Oyuncu dalında adayları bulmak bile çok zor oldu. Hatta bu yüzden 5 aday koymak zorunda kaldım. Gönül İşleri'nde yine döktüren Bennu Yıldırımlar, Paramparça ile yeteneğini tekrar kanıtlayan Nurgül Yeşilçay, Gülfem Sipahi gibi bir karakteri bile sevdirmeyi başaran Canan Ergüder ve boşandıktan sonra ekranlara Poyraz Karayel ile bomba gibi bir dönüş yapan Burçin Terzioğlu... Hepsini de sezon boyunca büyük bir beğeni ve hayranlıkla izledim.

Ama bir kişi kazanmak zorundaydı ve ben de seçimimi Kara Ekmek'te harikalar yaratan Özlem Yılmaz'dan yana kullandım. Yıllardır "ağlak kız" rollerinde harcanan Yılmaz, iyi bir senaryoyla bir araya gelince neler yapabileceğini cümle aleme gösterdi ve haklı bir galibiyet elde etti.

Kazanan: Özlem Yılmaz (Kara Ekmek)
İkinci: Burçin Terzioğlu (Poyraz Karayel)

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU (DRAM)
Ekin Koc(Seyfi)-horz.png

Adaylar:
Ekin Koç (Benim Adım Gültepe)
Musa Uzunlar (Poyraz Karayel)
Settar Tanrıöğen (Urfalıyam Ezelden)
Timuçin Esen (Gönül İşleri)
Ushan Çakır (Kara Ekmek)

Poyraz Karayel'in Bahri Umman'ı Musa Uzunlar, Kara Ekmek'de adeta döktüren Ushan Çakır, Gönül İşleri'ndeki Deli Yılmaz rolüyle harikalar yaratan Timuçin Esen ve Urfalıyam Ezelden'in her bölümünde etkileyici bir performans ortaya çıkaran Settar Tanrıöğen gibi deneyimli isimlerin yarıştığı Yardımcı Erkek Oyuncu dalının kazananı ise Benim Adım Gültepe'nin fazlasıyla umut vaat eden genç oyuncusu Ekin Koç oldu. "Genç kızlarının sevgilisi" imajından "yetenekli oğlan" konumuna gelen Koç'a yeni projelerinde başarılar dilerim.

Kazanan: Ekin Koç (Benim Adım Gültepe)
İkinci: Settar Tanrıöğen (Urfalıyam Ezelden)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU (DRAM)
Selva (Dolunay Soysert), (4)-horz.png

Adaylar:
Dolunay Soysert (Urfalıyam Ezelden)
Ebru Özkan (Paramparça)
Evrim Alasya (Benim Adım Gültepe)
Nursel Köse (Paramparça)
Selen Öztürk (Benim Adım Gültepe)

Bu kategoride yine 5 aday belirledim. Aslında 4 adaya indirmeye çalışmıştım, ama hiçbirini çıkarmaya kıyamadım. Urfalıyam Ezelden'de sevgisizliği en derinden hisseden Selva'ya hayat veren Dolunay Soysert, Benim Adım Gültepe'de abla-kardeşe hayat veren Evrim Alasya ve Selen Öztürk, başarılı performanslarıyla kategoride aday olmayı başaranlar arasında.

İş kazananı belirlemeye geldiği zaman ise uzun düşünceler sonucunda Nursel Köse'de karar kıldım. Ebru Özkan'ın Dilara performansına da söylenecek söz yok, ama Köse'nin Keriman gibi sıradan görünen bir karakteri bambaşka bir hale getirmeyi başarması göz ardı edilecek gibi değil.

Kazanan: Nursel Köse (Paramparça)
İkinci: Ebru Özkan (Paramparça)

Son düzenleme:
emeğine sağlık cnm ama ben bu dizilerin hiçbirini izlemiyorum ayy banada sorsaydın keşke bir kaç dizi :F:F:F

Benim Adım Gültepe kesinlikle harcanan bir iş oldu.
Urfalıyam Ezelden, Galip Derviş gibi dizilere bile Gültepe kadar üzülmedim. Anlatması gereken daha birçok hikaye vardı. Kesinlikle kanalın kurbanı oldu.

Peki kazananlar hakkında neler düşünüyorsun? :)

emeğine sağlık cnm ama ben bu dizilerin hiçbirini izlemiyorum ayy banada sorsaydın keşke bir kaç dizi :F:F:F
Kendi seçimlerimi yaparken sana niye soracak mışım be? :F

Son düzenleme:
Urfalıyam Ezelden, Galip Derviş gibi dizilere bile Gültepe kadar üzülmedim. Anlatması gereken daha birçok hikaye vardı. Kesinlikle kanalın kurbanı oldu

sana katılmam için konunu paylaşınca :A:A:A

ben de böyle b ir konu hazırlıyordujm @Aserat :X
tüm diziler güzel ama poyraz karayel hem senaryo hem karakterler olarak çok daha derin ve farklı :)

Poyraz Karayel kesinlikle sezonun en iyi dizisidir bence dizi şu ana kadar hiçbir şekilde bozmadı, senaryo harika gidiyor. :)

İlker Kaleli de Poyraz karakteriyle adeta döktürüyor, oyunculuğu 10 numara. :)

Benim Adım Gültepe de güzel bir işti Kanal D yazık etti ne yazık ki. :)

Kara Ekmek izlemediğim için Özlem Yılmaz yorumun hakkında bir şey diyemeyeceğim. :)

Ekin Koç Gültepe'de iyiydi ama En İyi Yardımcı Erkek oyuncu olarak Timuçin Esen'i seçerdim ben Gönül İşleri'ndeki Deli Yılmaz karakteri cidden çok iyiydi. :D

Nursel Köse Keriman'la fenomen oldu zaten Özkan'la atışmaları cidden çok iyi. :D Ama Ebru Özkan'ın da harika oynadığını belirtmek lazım.

Eline sağlık bu arada @Aserat :)

Poyraz Karayel kesinlikle sezonun en iyi dizisidir bence dizi şu ana kadar hiçbir şekilde bozmadı, senaryo harika gidiyor. :)

İlker Kaleli de Poyraz karakteriyle adeta döktürüyor, oyunculuğu 10 numara. :)

Benim Adım Gültepe de güzel bir işti Kanal D yazık etti ne yazık ki. :)

Kara Ekmek izlemediğim için Özlem Yılmaz yorumun hakkında bir şey diyemeyeceğim. :)

Ekin Koç Gültepe'de iyiydi ama En İyi Yardımcı Erkek oyuncu olarak Timuçin Esen'i seçerdim ben Gönül İşleri'ndeki Deli Yılmaz karakteri cidden çok iyiydi. :D

Nursel Köse Keriman'la fenomen oldu zaten Özkan'la atışmaları cidden çok iyi. :D Ama Ebru Özkan'ın da harika oynadığını belirtmek lazım.

Eline sağlık bu arada @Aserat :)
Teşekkürler @Bully, bakalım komedi dallarındaki seçimlerimi beğenecek misin? :)
ben de böyle b ir konu hazırlıyordujm @Aserat :X
tüm diziler güzel ama poyraz karayel hem senaryo hem karakterler olarak çok daha derin ve farklı :)
Bilmiyordum, senin en iyilerini de merak ettim şimdi. :X

sana katılmam için konunu paylaşınca :A:A:A
Sen KVP, KPA gibi dizileri önerirdin kesin. :A

Son düzenleme:
Teşekkürler @Bully, bakalım komedi dallarındaki seçimlerimi beğenecek misin? :)

Bilmiyordum, senin en iyileri de merak ettim şimdi. :X

Sen KVP, KPA gibi dizileri önerirdin kesin. :A
yok cnm izlesem bile kpa bir tebriği bile hak etmiyor inan 🙄

kvp bu sezon kısaca rezillik diyip geçmek istiyorum 😵

izlediğim dizilerden diriliş ertuğrul ve karadayı bu iki dizi herşeyi hak ediyorlar cnm izlemesen bile ertuğrulla karadayıya yer verebilirdin bence 😉😉😉

yok cnm izlesem bile kpa bir tebriği bile hak etmiyor inan 🙄

kvp bu sezon kısaca rezillik diyip geçmek istiyorum 😵

izlediğim dizilerden diriliş ertuğrul ve karadayı bu iki dizi herşeyi hak ediyorlar cnm izlemesen bile ertuğrulla karadayıya yer verebilirdin bence 😉😉😉
Söz konusu dizileri izleseydim dükkan senin, ama izlemiyorum maalesef. :)

Urfalıyam Ezelden, Galip Derviş gibi dizilere bile Gültepe kadar üzülmedim. Anlatması gereken daha birçok hikaye vardı. Kesinlikle kanalın kurbanı oldu

Kara Ekmek konusunda haklısın :) Özlem Yılmaz'da keza öyle ama ben Settar Tanrıöğen'in kazanmasını isterdim. Ayrıca İlker Kaleli'yi Kayıp Şehir'de izledim ama Poyraz'da nasıl bilmiyorum. :)

Kara Ekmek konusunda haklısın :) Özlem Yılmaz'da keza öyle ama ben Settar Tanrıöğen'in kazanmasını isterdim. Ayrıca İlker Kaleli'yi Kayıp Şehir'de izledim ama Poyraz'da nasıl bilmiyorum. :)
Aslında Urfalıyam Ezelden'e bir ödül vermeyi çok istedim, ki olsa olsa Yardımcı Erkek Oyuncu dalında olurdu; ama Ekin Koç'un Gültepe'deki performansını çok beğendiğim için Settar Tanrıöğen'e ödül veremedim maalesef. :)

Poyraz Karayel'e de yoğunluğun bittiği zaman başla derim, kesinlikle harika bir dizi. :)
Genel olarak seçimleri cok beğendim. PK iyi bir dizi gerçekten :)
Teşekkür ederim. :)

Aslında Urfalıyam Ezelden'e bir ödül vermeyi çok istedim, ki olsa olsa Yardımcı Erkek Oyuncu dalında olurdu; ama Ekin Koç'un Gültepe'deki performansını çok beğendiğim için Settar Tanrıöğen'e ödül veremedim maalesef. :)

Poyraz Karayel'e de yoğunluğun bittiği zaman başla derim, kesinlikle harika bir dizi. :)

Teşekkür ederim. :)
Birkaç kere denk geldim ama açıkçası sarılamadım diziye o kadar. Artık başka dizilere kısmet. :)

Benim için en iyi dizi Şüphesiz Paramparça ile Kara Ekmek'tir. Ancak Paramparça çok ünlü oyuncuları ve pahalı bir yapım. Harika oyunculuklar var senaryoda muhteşem ilerliyor.
Yalnız Kara Ekmek ünlü olmayan oyuncu kadrosu ve pahalı bir yapım olmamasına rağmen harika bir iş çıkartıyor. Özlem Yılmaz Ushan Çakır döktürüyor dizide. O Hayat Benim senaristleri burda da yaratıcılığını prtaya koymuş. bunun için benim seçimim ''Kara Ekmek'' :)

thumbnail_1433615208.jpg

Sezon biterken ben de kendimce sezonun en iyilerini seçtim. Bugün dram kategorilerinde, yarın ise komedi dallarında ödüllerimi vereceğim. İşte kazananlar:

Kazananlara geçmeden önce en iyileri kendime göre seçtiğimi ve sonuçların öznel olduğunu da bir kez daha belirtmek isterim.

EN İYİ DİZİ (DRAM)
Ekli dosyayı görüntüle 45005
Adaylar: Benim Adım Gültepe - Kara Ekmek - Paramparça - Poyraz Karayel - Urfalıyam Ezelden

Uzun süre düşündükten sonra çıkan 5'liden memnunum açıkçası. Urfalıyam Ezelden, son bölümlerde kısır döngüye girmesine rağmen klişe bir hikayeyi sağlam bir şekilde anlatması ve ajitasyondan kaçması nedeniyle takdir ettiğim bir yapım oldu. Paramparça da daha önce defalarca işlenen bir konuya sahip olmasına rağmen kalitesinden bir şey kaybetmeyerek adaylar arasına girmeyi hak etti.

Kara Ekmek, yoluna sessiz sedasız devam ederken kendine hatırı sayılır bir izleyici kitlesi kazanmayı başardı. Benim Adım Gültepe ise müthiş kadrosu ve anlatacak birçok hikayesi olmasına rağmen harcanmayı hiç hak etmedi. Yayından kaldırıldığına en fazla üzüldüğüm dizi olabilir. Ve Poyraz Karayel... Her bölümü ayrı bir heyecan fırtınası olan ve her hafta "Nasıl senaryo yazılır?", "Nasıl harika oynanır?" gibi birçok sorunun cevabını hakkıyla veren, harika bir yapım. Sezon finalinin nasıl olacağını şimdiden çok merak ettiğimi de son olarak ekleyeyim.

Kazanan: Poyraz Karayel (Kanal D)

EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAM)
Ekli dosyayı görüntüle 45006
Adaylar:
Bülent İnal (Urfalıyam Ezelden)
Erkan Petekkaya (Paramparça)
İlker Kaleli (Poyraz Karayel)
Mesut Akusta (Karagül)

Karagül'ün Kendal Ağa'sı Mesut Akusta, incelikli bir kötü karakter yaratabildiği ve her bölüm tüyleri diken diken ettirebildiği için takdiri hak ediyor. Paramparça'dan Erkan Petekkaya ise karakterinin ruh halini her bölümde başarılı bir şekilde ekrana taşıyor. Urfalıyam Ezelden ile Bülent İnal, diziler konusundaki talihsizlik zincirini kıramasa da 11 bölüm boyunca çok iyi bir performans sergiledi.

Kazanan ise Poyraz Karayel'in başrol oyuncusu İlker Kaleli kazandı. Kayıp Şehir ile hayatlarımıza giren, Kayıp ile iyice tanınan, Poyraz Karayel ile şöhreti bulan Kaleli, her bölümde harika bir performans çıkarıyor. Bunu fark etmek için bu hafta yayınlanan 22. bölümün son sahnesine bakmanız bile yeterli. Fazla söze gerek yok, umarım başarısını gelecek sezonda da sürdürür.

Kazanan: İlker Kaleli (Poyraz Karayel)

EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAM)
Ekli dosyayı görüntüle 45009
Adaylar:
Ayça Bingöl (Benim Adım Gültepe)
Burçin Terzioğlu (Poyraz Karayel)
Canan Ergüder (Güllerin Savaşı)
Nurgül Yeşilçay (Paramparça)
Özlem Yılmaz (Kara Ekmek)

Birbirinden güzel ve yetenekli oyuncuların doldurduğu Kadın Oyuncu dalında adayları bulmak bile çok zor oldu. Hatta bu yüzden 5 aday koymak zorunda kaldım. Benim Adım Gültepe'nin senaryo kurbanı başrol karakterini canlandıran Ayça Bingöl, Paramparça ile yeteneğini tekrar kanıtlayan Nurgül Yeşilçay, Gülfem Sipahi gibi bir karakteri bile sevdirmeyi başaran Canan Ergüder ve boşandıktan sonra ekranlara Poyraz Karayel ile bomba gibi bir dönüş yapan Burçin Terzioğlu... Hepsini de sezon boyunca büyük bir beğeni ve hayranlıkla izledim.

Ama bir kişi kazanmak zorundaydı ve ben de seçimimi Kara Ekmek'te harikalar yaratan Özlem Yılmaz'dan yana kullandım. Yıllardır "ağlak kız" rollerinde harcanan Yılmaz, iyi bir senaryoyla bir araya gelince neler yapabileceğini cümle aleme gösterdi ve haklı bir galibiyet elde etti.

Kazanan: Özlem Yılmaz (Kara Ekmek)

EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU (DRAM)
Ekli dosyayı görüntüle 45012
Adaylar:
Ekin Koç (Benim Adım Gültepe)
Musa Uzunlar (Poyraz Karayel)
Settar Tanrıöğen (Urfalıyam Ezelden)
Timuçin Esen (Gönül İşleri)
Ushan Çakır (Kara Ekmek)

Poyraz Karayel'in Bahri Umman'ı Musa Uzunlar, Kara Ekmek'de adeta döktüren Ushan Çakır, Gönül İşleri'ndeki Deli Yılmaz rolüyle harikalar yaratan Timuçin Esen ve Urfalıyam Ezelden'in her bölümünde etkileyici bir performans ortaya çıkaran Settar Tanrıöğen gibi deneyimli isimlerin yarıştığı Yardımcı Erkek Oyuncu dalının kazananı ise Benim Adım Gültepe'nin fazlasıyla umut vaat eden genç oyuncusu Ekin Koç oldu. "Genç kızlarının sevgilisi" imajından "yetenekli oğlan" konumuna gelen Koç'a yeni projelerinde başarılar dilerim.

Kazanan: Ekin Koç (Benim Adım Gültepe)

EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU (DRAM)
Ekli dosyayı görüntüle 45011
Adaylar:
Dolunay Soysert (Urfalıyam Ezelden)
Ebru Özkan (Paramparça)
Evrim Alasya (Benim Adım Gültepe)
Nursel Köse (Paramparça)
Selen Öztürk (Benim Adım Gültepe)

Bu kategoride yine 5 aday belirledim. Aslında 4 adaya indirmeye çalışmıştım, ama hiçbirini çıkarmaya kıyamadım. Urfalıyam Ezelden'de sevgisizliği en derinden hisseden Selva'ya hayat veren Dolunay Soysert, Benim Adım Gültepe'de abla-kardeşe hayat veren Evrim Alasya ve Selen Öztürk, başarılı performanslarıyla kategoride aday olmayı başaranlar arasında.

İş kazananı belirlemeye geldiği zaman ise uzun düşünceler sonucunda Nursel Köse'de karar kıldım. Ebru Özkan'ın Dilara performansına da söylenecek söz yok, ama Köse'nin Keriman gibi sıradan görünen bir karakteri bambaşka bir hale getirmeyi başarması göz ardı edilecek gibi değil.

Kazanan: Nursel Köse (Paramparça)

DİZİ KARNESİ
Benim Adım Gültepe: 5 adaylık, 1 ödül
Gönül İşleri, Güllerin Savaşı & Karagül: 1 adaylık, 0 ödül
Kara Ekmek: 3 adaylık, 1 ödül
Paramparça: 5 adaylık, 1 ödül
Poyraz Karayel: 4 adaylık, 2 ödül
Urfalıyam Ezelden: 4 adaylık, 0 ödül
Timucin Esen Gonul Isleri dizisinin erkek basrolu.Ve nerdeyse finale kadar diziyi sirtlayip goturen kisi.Yardimci oyuncu kategorisine koymaniz acayip olmus.

Dizide asıl başroller Bennu Yıldırımlar, Selma Ergeç ve Sinem Kobal olarak lanse edilmişti, Timuçin Esen erkek başrol olmasına rağmen teknik olarak o üç karakterin bir adım daha gerisinde olduğu için Yardımcı Erkek Oyuncu dalına koydum. @Leylam

Dizide asıl başroller Bennu Yıldırımlar, Selma Ergeç ve Sinem Kobal olarak lanse edilmişti, Timuçin Esen erkek başrol olmasına rağmen teknik olarak o üç karakterin bir adım daha gerisinde olduğu için Yardımcı Erkek Oyuncu dalına koydum. @Leylam
Ona bakarsaniz asil SInem Kobal'in dizisi diye reklami yapildi.Oyuncularin sahsi PR calismalari ile gercekler farkli.Kaldi ki en basindan beri 3 kadin oyuncu ve Timucin Esen hep birlikte anildi heryerde.Star'daki tanitim fotograflari dahil.Konu 3 kizkardesin maceralari diye basladi ama Yilmaz,baba ve Nuri maceralari ile zirveye oturdu.Onlar izletti diziyi.Butun sosyal medyada,nereye bakarsaniz boyle oldugunu okursunuz.

Son Mesajlar

Forum İstatistikleri

Konular
172,190
Üyeler
8,467
Son Üye
Spito1961