Aserat'tan Sezonun En İyileri | 3. Aserat TV Ödülleri - Part IV (2016-2017)

Aserat

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
68,278
Puanı
1,060
2016-2017 sezonunun en iyilerinde son bölüme geldik. Her ne kadar öncekilere göre kesat bir sezon geçirdiğimiz için 4-5 dizi öne çıkmış olsa da tanıştığımız kaliteli yapımların sayısı da pek az sayılmazdı. Son bölümde geri kalan dalları aradan çıkaracağız, buyrun.

İlk 3 bölüme ulaşmak için tıklayın.

EN İYİ TOPLU PERFORMANS
589b86a34020112dfc38b94f.png

Adaylar:

Arkadaşlar İyidir
Bodrum Masalı
Hayat Şarkısı
Poyraz Karayel
Vatanım Sensin
  • Arkadaşlar İyidir ve Bodrum Masalı hem genç oyuncuları, hem de birbirinden deneyimli isimleriyle mükemmel bir uyum tutturmayı ve ekip ruhunu bizlere de hakkıyla yansıtmayı başardı.
  • Hayat Şarkısı en küçük oyuncusundan en büyüğüne kadar tek bir fire (Recep Güneysu felaketini saymıyorum) vermeden 2 sezon boyunca göz doldurdu. Zaten sosyal medya paylaşımları sayesinde de ekipten çok bir aile olduklarını gördük.
  • Poyraz Karayel zaten bu konuda en başarılı yapımlardan biri. Hali hazırdaki kadro bu yıl birbirine iyice kenetlenmişken yeni dahil olan Funda Eryiğit, Ayda Aksel, İlker Aksum gibi isimler de hiç sıkıntı çekmeden kolayca ekibe adapte oldu.
  • Vatanım Sensin'in kadrosu ilk açıklandığında herkesin ilgisini çekmişti elbet, ama yıllardır oyunculuk yapmasına rağmen ekranda pek göremediğimiz cevherleri de bizimle buluşturması bakımından önemli bir misyon üstlendi.
KAZANAN: Poyraz Karayel / İkinci: Vatanım Sensin
  • 2016: Poyraz Karayel (İkinci: Hayat Şarkısı)
  • 2015: Benim Adım Gültepe (İkinci: Poyraz Karayel)

EN İYİ ÇİFT
hileonu-anlatan-10-edebi-soz_131346628806411215.jpg

Adaylar:

Eren-Gizem | Arkadaşlar İyidir
Hilal-Leon | Vatanım Sensin
Hülya-Mahir | Hayat Şarkısı
Merve-Arda | Arkadaşlar İyidir
Poyraz-Ayşegül | Poyraz Karayel
  • Arkadaşlar İyidir sayesinde birbirinden güzel çiftlerle de tanıştık. Eren ve Gizem, alternatif bir bad boy-bad girl ekranda fark yaratırken Merve ve Arda sayesinde de son zamanların en sempatik çiftlerinden birini izledik. Tabii bunda oyuncuların fazlasıyla uyuşan kimyalarının da katkısı büyük.
  • Hayat Şarkısı ilk başladığından beri yorumlarda değişmeyen en önemli konu Burcu Biricik ve Birkan Sokullu uyumu olsa da Hülya-Mahir dostluğunu birkaç adım daha öne çıkarmak istedim bu sezon. Ekranların en iyi ortağı olarak bizlere yaşattıkları birbirinden güzel anları kolay unutmayacağımız kesin.
  • Poyraz Karayel, daha önce de dediğim gibi televizyonun en unutulmaz aşklarından birine ev sahipliği yaptı 82 bölüm boyunca. Her ne kadar Poyraz ve Ayşegül'ün hikayesi büyük bir trajediyle sona erse de İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu sayesinde onlardan aldığımız tat hiç değişmedi.
  • Vatanım Sensin ise muhtemelen sezonun sürprizlerinden birini çıkardı. Hikayedeki konumları gereği HiLeon aşkı zaten çok cazipti ve genç izleyiciler de bunu kısa zamanda fark etti. Adım adım işlenen ilişkileri binbir badire atlatsa da Miray Daner ve Boran Kuzum'un eşsiz uyumu bir fenomenin doğmasını sağladı.
KAZANAN: Hilal-Leon (İkinci: Hülya & Mahir)
  • 2016: Ece-Haluk | Baba Candır (İkinci: Zülfikar-Meltem | Poyraz Karayel)
  • 2015: Reyhan-Mazhar | Beni Böyle Sev & Yaren-Karlos | Ulan İstanbul

EN İYİ JENERİK
2eade05aa7d08f9d21aca1a17f58c1cd-768x513.jpg
masum-dizisi-jenerik-muzigi_9714223-19780_1280x720.jpg

Adaylar:
Arkadaşlar İyidir
Gülümse Yeter
İçerde
Masum
Seviyor Sevmiyor
  • Arkadaşlar İyidir'in jeneriği gerek Gripin'in yeniden yorumladığı 'Arkadaş' şarkısıyla, hem de gençlik anılarıyla akıllarda güzel bir iz bırakmıştır diye düşünüyorum, özellikle geçmişte bu tür bir arkadaş çevresi olanlar için.
  • Gülümse Yeter eğlenceli şarkısıyla akla takılan jeneriklerden biriydi. Seviyor Sevmiyor ise her ne kadar tasarım olarak pek harika olmasa da yine müziğiyle yazın en iyisiydi bana göre.
  • İçerde her ne kadar benim için hayal kırıklığı yaratmış olsa da Toygar Işıklı imzalı jenerik müziğinin hakkını vermek lazım, hatta dizinin en iyi kısmı bile olabilir.
  • Masum'un jeneriğinin ise karanlık atmosferi ve Selda Bağcan'ın muhteşem yorumuyla diziye çok yakıştığını düşünüyorum. Üstünden bu kadar zaman geçmesine rağmen etkisini hissettirmeye devam etmesi takdire şayan.
KAZANAN: Masum / İkinci: Arkadaşlar İyidir
  • 2016: Kiralık Aşk (İkinci: Tatlı Küçük Yalancılar)
  • 2015: Bana Artık Hicran De (İkinci: Benim Adım Gültepe)

EN İYİ YARIŞMA
kelime-oyunu-teve-2-620x320.jpg

Kanal 1 ve Bloomberg HT'de geçen yılların ardından Show TV ve FOX'un çok acımasız davrandığı Kelime Oyunu bu yıl teve2'de karşımıza çıktı ve büyük ihtimalle çok uzun bir süre daha aramızda olacak. Ekranların en nezih yarışması denilmiyor boşuna. Gerek Ali İhsan Varol'un sunuculuğu, gerekse dozunda rekabetiyle Survivor rezilliğinin parayı götürdüğü bir ortamda Kelime Oyunu gibilerin değerini bilmek lazım.

KAZANAN: Kelime Oyunu (teve2) / İkinci: Sıradaki Gelsin (FOX)
  • 2016: Kuyruk (TRT 1)
  • 2015: Eyvah Düşüyorum (Star TV)
EN İYİ EĞLENCE PROGRAMI
gulduy-gulduy-show-cocuk-770x470.jpg

Güldür Güldür ile bir türlü yıldızım barışmadı maalesef. Her ne kadar ilk sinema yolculukları olan Dedemin Fişi'nin fena bir film olmadığını düşünsem de mesela bir İnsanlar Alemi kadar güldürmüyor. Bu yüzden Güldüy Güldüy Show başlarken yine aynı şeyin olacağını düşünmüştüm ama yanılmam uzun sürmedi. Her ne kadar skeçler çok komik olmasa da birbirinden yetenekli çocuk oyuncular izletmeye yetiyor.

KAZANAN: Güldüy Güldüy Show (Show TV)
  • 2015-2016: Dada (Star TV)
EN İYİ YAPIM ŞİRKETİ
1c2d7755-ef57-422b-8a62-a9c317affb10.jpg

Benim için sezonun en büyük sürprizlerinden birine imzasını attı O3 Medya. Geçen sene Tatlı Küçük Yalancılar ile başarılı bir risk alsa da beklediğini bulamamıştı, ama bu yıl Vatanım Sensin, Arkadaşlar İyidir ve Altınsoylar ile zevkime hitap etmeyi başardı. İstanbullu Gelin'i izlemesem de sonraki projeler için heyecan duymamama engel olmuyor. Bu yüzden Netflix macerasından da alnının akıyla çıkacağını düşünüyorum.
  • 2016: Most Production (Hayat Şarkısı ve Hatırla Gönül)
  • 2015: Limon Film (Poyraz Karayel ve Kara Ekmek)
MANSİYON ÖDÜLÜ
fi_kadro.jpg

Mansiyon Ödülleri'ni daha çok bir sürü adaylığa rağmen eli boş dönen dizileri teselli etme amacıyla kullanıyorum. Bu yüzden bu yılki tercihlerim Bodrum Masalı, Familya, Fi ve Masum oldu.

Beğeni ve yorumlarıyla destek gösteren herkese çok teşekkür ediyor ve yazıyı burada sonlandırıyorum. Gelecek sene yapar mıyım bilmiyorum ama bence foruma renk katan bir etkinlik oldu. Umarım yakın zamanda bu tür derlemelerin önü açılır. Hoşçakalın. :)

Daha önce FOX'u ödüllendirdiğini bilmiyordum hangi yıldı? :A

Kelime Oyunu'na ne acımasızlığını gördün. :A

Arkadaslar iyidir, Bodrum Masali ve Hayat Şarkisini bende severek izledim.
Kelime oyunu kanal 1 de iken gece tekrarlarini izlerdim.

Daha önce FOX'u ödüllendirdiğini bilmiyordum hangi yıldı? :A

Kelime Oyunu'na ne acımasızlığını gördün. :A
Sen yokken seçmiştim. Acımasızlık derken de güzelim programı en baştan hafta içi her gün yapmak yerine ikide bir gününü saatini değiştirmiştiniz. Aynı yıl 1 Erkek 1 Kadın'a da aynı şeyleri yapmıştınız zaten. :A
Emegine saglik @Aserat
Baya emek vermişsin 😉
listede bodrum masalının olması harika olmuş ayrıca listedeki tüm yapımlara,oyunculara tebrikler @Aserat emeğine sağlık:)
Teşekkürler. :)
Kim beğenmez ki? :bhr:

Leon'u seviyorsun Hilal'i de mazur görebilirsin bu sefer. :A

Fanlığı şimdilik bir kenara bırak bu sezon gerçekten saçmaladı. Gelecek yıl kendine çeki düzen verirse düşünürüz. :A
Vatanım Sensin, Arka Sokaklar, İsimsizler, Bodrum Masalı, Hayat Şarkısı dizileriyle sezona damgasını vurdu. :A Ben fanı değilim, objektif yorum yapıyorum. :bhr:

'En iyi çift' kategorisi dışında bütün tercihlerine katılıyorum. Ben olsam ekranların bana göre gelmiş/geçmiş en efsane çiftlerinden biri olan Ayşegül ve Poyraz'ı tercih ederdim. :)

zBngXY.jpg

Eline ve emeğine sağlık. :) @Aserat

En güzeli en iyi çift kategorisi. :bhr: VS izlemiyorum ama HiLeon çok iyi bir çift. :bhr: :Z

Bu arada birkaç aydır görmekten bıktığım bir yorum var. 'Poyraz Karayel, Evlat Kokusu için harcandı' diye.

Hayır anlamadığım Poyraz reyting rekorları mı kırıyordu da harcansın? 3.sezon güzel başlamasına rağmen dizinin fanları bile eski tadını vermediğini söylüyordu. 3 reyting alan diziyi kanal devam ettirmez tabi. Evlat Kokusu için harcandığını düşünmüyorum. :)

Yine Aserat ve yine anlamsız diziler :A Kırgın Çiçeklere ödül vermedin hiç ben de mi bir ödül töreni yapsam :A

Yine Aserat ve yine anlamsız diziler :A Kırgın Çiçeklere ödül vermedin hiç ben de mi bir ödül töreni yapsam :A
Arkadaşlar İyidir de mi anlamsız yani? :A
En güzeli en iyi çift kategorisi. :bhr: VS izlemiyorum ama HiLeon çok iyi bir çift. :bhr: :Z

Bu arada birkaç aydır görmekten bıktığım bir yorum var. 'Poyraz Karayel, Evlat Kokusu için harcandı' diye.

Hayır anlamadığım Poyraz reyting rekorları mı kırıyordu da harcansın? 3.sezon güzel başlamasına rağmen dizinin fanları bile eski tadını vermediğini söylüyordu. 3 reyting alan diziyi kanal devam ettirmez tabi. Evlat Kokusu için harcandığını düşünmüyorum. :)
Ama elde yeni bir dizi olmasaydı hemen bitmezdi bu da bir gerçek. Ben daha çok sezon ortasında bitmesine sitem ettim aslında ama yine de ister istemez onu da karıştırdım. Şimdi o kısmı düzelttim. Yorum için teşekkürler. :D

'En iyi çift' kategorisi dışında bütün tercihlerine katılıyorum. Ben olsam ekranların bana göre gelmiş/geçmiş en efsane çiftlerinden biri olan Ayşegül ve Poyraz'ı tercih ederdim. :)

zBngXY.jpg

Eline ve emeğine sağlık. :) @Aserat
HiLeon fırtınasına karşı gelemezdim. Bu arada daha önce birkaç kez daha bu resmi koymuştun insanın morali bozuluyor. :T