Cumartesi günü dram, dün ise komedi kategorilerinde kendimce sezonun en iyilerini belirlemiştim. Bugün ise birkaç ekstra kategoride de ödüllerimi vereceğim ve bu defteri kapatacağım. Fazla uzatmadan konuya geçelim en iyisi. Buyursunlar...
EN İYİ SENARYO
Adaylar:
Ersoy Güler & Ramazan Demirli (Aşk Yeniden)
Ethem Özışık (Poyraz Karayel)
Uğraş Güneş (Ulan İstanbul)
Vural Yaşaroğlu (Benim Adım Gültepe)
Yıldız Tunç (Paramparça)
Çekişmenin bol olduğu En İyi Senaryo kategorisinin adaylarını romantik komedi türüne yepyeni bir soluk getiren Aşk Yeniden, klişe ötesi konusunu başarılı bir şekilde işleyen Paramparça, son bölümlerde reyting için biraz sapmalar olsa da kalitesini kaybetmeyen Benim Adım Gültepe ve yılın komedi hadisesi diyebileceğimiz Ulan İstanbul oluşturdu. Ama kazananı belirleme konusunda pek zorlandığım söylenemez, çünkü her bölümü bomba olan Poyraz Karayel'in zaferi daha en başından beri belliydi benim için. İki hafta sonra sezon finali yapacak olan yapımın bu başarısını sürdürmesi dileğiyle ödülümü Ethem Özışık'a takdim ederim.
Kazanan: Ethem Özışık (Poyraz Karayel)
İkinci: Uğraş Güneş (Ulan İstanbul)
EN İYİ YÖNETMEN
Adaylar:
Cevdet Mercan (Paramparça)
Çağrı Vila Lostuvalı (Poyraz Karayel)
Faruk Teber (Urfalıyam Ezelden)
Türkan Derya (Gönül İşleri)
Zeynep Günay Tan (Benim Adım Gültepe)
Paramparça'nın genç, ama bir o kadar da deneyimli yönetmeni Cevdet Mercan, erkek egemen bir hikayeyi bambaşka bir şekilde ekrana taşıyan Çağrı Vila Lostuvalı, Gönül İşleri ile yıllar sonra ekranlara geri dönen Türkan Derya, birkaç bölüm sonra yönetmenlik koltuğunu Şenol Sönmez'e devretse de Urfalıyam Ezelden'in en önemli paraçalarından biri olan Faruk Teber... Bu isimler bile bu sezon ekranın ne kadar dopdolu olduğunu gösterir nitelikte. Ödülüm ise Benim Adım Gültepe ile Zeynep Günay Tan'a gitti. Son bölümleri Deniz Koloş ile birlikte yöneten Tan, önceki işlerini aratmayan bir işçilik ile izleyici karşısına çıkarken yine görsel bir ziyafet yaşattı. Eylül'de başlaması planlanan Kösem Sultan'da da yeteneklerini konuşturacağından eminim.
Kazanan: Zeynep Günay Tan (Benim Adım Gültepe)
İkinci: Faruk Teber (Urfalıyam Ezelden)
EN İYİ TOPLU PERFORMANS
Adaylar: Aramızda Kalsın - Benim Adım Gültepe - Paramparça - Poyraz Karayel - Ulan İstanbul
En İyi Toplu Performans kategorisinin adaylarını Aramızda Kalsın, Paramparça, Poyraz Karayel ve Ulan İstanbul oluşturdu. Kazanan ise Benim Adım Gültepe oldu. Buradaki tüm dizilerin tüm oyuncuları birbirinden başarılı performanslar sergiledi; ama Benim Adım Gültepe'de ana karakterden figürana kadar herkes eşsiz bir bütün oluşturduğu için ödülümü ona vermek istiyorum.
Kazanan: Benim Adım Gültepe
İkinci: Ulan İstanbul
EN İYİ EKRAN ÇİFTİ
Adaylar:
Asiye & Çetin (Kara Ekmek)
Poyraz & Ayşegül (Poyraz Karayel)
Reyhan & Mazhar (Beni Böyle Sev)
Yaren & Karlos (Ulan İstanbul)
Zeynep & Fatih (Aşk Yeniden)
Poyraz Karayel'in aşklarını derinden yaşayan çifti Poyraz ve Ayşegül, oyundan gerçeğe dönen aşklarıyla Aşk Yeniden'den Zeynep ve Fatih, Kara Ekmek'in ekranlara armağan ettiği en ilginç ve uyumlu çift Asiye ve Çetin, Beni Böyle Sev'in kuşkusuz en mükemmel ikilisi olan Reyhan ve Mazhar, kategoriye girmeyi başaran adaylar arasında. Hepsi sosyal medyayı sallayan çiftlerin arasından seçimim ise Ulan İstanbul'dan Yaren ve Karlos oldu. Akıl ile baş arasındaki mesafe kadar yakın olan, birbirleri için yanmayı dahi göze alan ve ekranlarda her daim görmek isteyeceğimiz bir çift... Adayların hepsi birbirinden güzel olsa da KarYar aşkını es geçmem imkansızdı.
Kazanan: Yaren & Karlos (Ulan İstanbul)
İkinci: Reyhan & Mazhar (Beni Böyle Sev)
EN İYİ GENÇ OYUNCU
Adaylar:
Alina Boz (Paramparça)
Ataberk Mutlu (Poyraz Karayel)
Aybars Kartal Özson (Aramızda Kalsın)
Bige Önal (Benim Adım Gültepe)
Burak Dakak (Benim Adım Gültepe)
Efe Akercan (Benim Adım Gültepe)
Leyla Tanlar (Paramparça)
Bu sezonun en sevdiğim taraflarından biri, ekrana birçok yetenekli isim kazandırması oldu. Tabii bu, doğal olarak Umut Vaat Eden Genç Oyuncu kategorisine de yansıdı. Açıkçası adaylardan en çok memnun kaldığım dal bu oldu. Hazal ve Cansu rolleri için doğdukları hissini veren Alina Boz ile Leyla Tanlar, Benim Adım Gültepe ile genç yaşlarına rağmen oyunculuk dersi veren Bige Önal, Burak Dakak ile Efe Akercan, Aramızda Kalsın'dan sonra "Sen Benimsin" ile ekranlara dönecek olan Aybars Kartal Özson... Bu 6 isim bile dediğimi kanıtlar nitelikte.
Kazanan ise Ataberk Mutlu oldu. Karadayı'daki Küçük Nazif rolüyle kendini fark ettirmeye başlayan, Poyraz Karayel ile geleceğinin açık olduğunu gösteren küçük oyuncu, her hafta adeta döktürüyor. Necati Şaşmaz, Özge Gürel, Serkan Çayoğlu gibi isimlerin "yetenekli" olarak pazarlandığını görünce bu isimlerin değerini daha da iyi anlıyorum açıkçası.
Kazanan: Ataberk Mutlu (Poyraz Karayel)
İkinci: Alina Boz & Leyla Tanlar (Paramparça)
EN İYİ JENERİK
Adaylar: Benim Adım Gültepe - Kaçak Gelinler - Paramparça - Ulan İstanbul - Urfalıyam Ezelden
Özellikle şarkısıyla dile dolanan Kaçak Gelinler, adeta insanı kıpır kıpır eden Ulan İstanbul, "Kınıfır Bed Renk Olur" türküsüyle Urfalıyam Ezelden ve sezonun en iyilerinden biri olan jeneriğiyle Paramparça, aday olmaya hak kazandı. Ancak Benim Adım Gültepe'nin jeneriği beni en çok etkileyeni oldu. Bazıları "Çalıkuşu" ve "Öyle Bir Geçer Zaman ki" dizilerine benzetse de Gültepe'nin jeneriği kuşkusuz sezonun en iyisiydi.
Kazanan: Benim Adım Gültepe
İkinci: Paramparça
En İyi Yarışma Programı: Eğlencenin bir an bile eksik olmaması ve Mehmet Ali Erbil'in müthiş şovmenliği ile açık ara "Eyvah Düşüyorum" (Star TV).
En İyi Eğlence Programı: Kim ne dersin "Beyaz Show" ve "3 Adam" gibilerden çok daha iyi olan "Dada Dandinista" (Star TV).
En İyi Kanal: Dizilerine gösterdiği tutum ve genel olarak yanlışlardan uzak duran yayın politikasıyla FOX.
En İyi Yapım Şirketi: "Poyraz Karayel" ve "Kara Ekmek" dizileriyle adeta küllerinden yeniden doğan, yakında "Kalbim Ege'de Kaldı" ile de izleyici karşısına çıkacak olan Limon Film.
Onur Ödülü: Beni Böyle Sev & Urfalıyam Ezelden
Onur Ödülü'nü vermek istediğim çok dizi vardı aslında, ama ben en çok sevdiğim ikisinde karar kıldım: Aşkın en güzel halini ekrana taşıyan Beni Böyle Sev (TRT 1) ve bu kadar çabuk harcanmayı hak etmeyen Urfalıyam Ezelden (Star TV).
DİZİ KARNESİ
Aramızda Kalsın: 9 adaylık, 1 ödül
Aşk Yeniden: 5 adaylık, 1 ödül
Benim Adım Gültepe: 11 adaylık, 4 ödül
Beni Böyle Sev: 3 adaylık, 1 ödül
Gönül İşleri: 3 adaylık, 0 ödül
Güllerin Savaşı: 1 adaylık, 0 ödül
Güzel Köylü: 1 adaylık, 1 ödül
Kaçak Gelinler: 1 adaylık, 0 ödül
Kara Ekmek: 4 adaylık, 1 ödül
Karagül: 1 adaylık, 0 ödül
Kardeş Payı: 2 adaylık, 0 ödül