Aserat ile Forumun İçinden - 4. Bölüm / Konuk: Tzira

Puanınız?

  • 3

    Oy: 0 0.0%
  • 4

    Oy: 0 0.0%
  • 5

    Oy: 0 0.0%
  • 6

    Oy: 1 11.1%
  • 7

    Oy: 1 11.1%
  • 8

    Oy: 2 22.2%
  • 9

    Oy: 1 11.1%
  • 10

    Oy: 4 44.4%

  • Kullanılan toplam oy
    9
  • Anket kapatılmış .

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,577
Reaksiyon puanı
62,897
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Maiden_tower.JPG

Önceki bölümleri okumak için:
https://fav10.net/tags/aserat54 ile forumun içinden/

Aserat54 ile Forumun İçinden'den hepinize merhaba. İlk 3 bölümüyle büyük ilgi gören programımızın bu haftaki konuğu başarılı üye @Tzira.

TANIMA TURU
1- Öncelikle bize biraz kendinden bahseder misin?
İsmim Iraz, 19 yaşındayım. Aslen Karadenizliyim, ancak İstanbul'da annem, babam ve 3 tane kedim ile birlikte yaşıyorum. Aslında Ekim ayından beri üniversite nedeniyle İtalya'dayım, ama hala sorulunca İstanbul diyorum. :D İtalya'da Bologna Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıftayım, hala daha okula ve ülkeye alışmaya çalışıyorum. Biraz zorla gönderildim, hatta hala daha ailemi Türkiye'ye dönmem için ikna etmeye uğraşıyorum. :D Kitap okumayı, müzik dinlemeyi, dizi veya film izlemeyi, internette takılmayı ve bir şeyler araştırmayı severim. :)

2- Peki foruma nasıl üye oldun?
Forumla tanışmamı Google amca sağladı. :D Günün reytinglerine bakmak isterken sonuçlarda karşıma burası çıktı, ben de tıkladım. Sonra forum ilgimi çekti ve ben de üye olayım dedim. :)

3- En beğendiğin ve beğenmediğin özelliklerin hangisi?
Aslında çok da beğendiğim bir özelliğim yok, ama yardımsever bir insan olduğumu söyleyebilirim. Yardıma ihtiyacı olan herkese elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. En son sabaha karşı saat beşe kadar bir arkadaşıma ödevi için yardımcı olmuştum. :) Beğenmediğim özelliğim ise çok var, saymakla bitmez. :D İlk aklıma gelen fazla çekingen olmam. Sosyal fobim var, asosyal denen tiplerdenim yani. Bu yüzden çok fazla arkadaşım da yok, olanlarla da iyi anlaşıyorum ama. Bunu yenmek için de çok uğraştım ama olmadı, aksine hep daha kötüye gitti.

4- Kendini üç kelimeyle nasıl tanımlarsın?
Çekingen, karamsar, inatçı. :D

5- Sence hayatının dönüm noktası nedir?
Şu an için İtalya'ya gitmem hayatımın dönüm noktası oldu diyebilirim. Evden ayrıldım, bir arkadaşımla beraber ev tuttum, hiç bilmediğim bir ülkedeyim, evin bütün işleriyle ben uğraşıyorum... Geçen sene bana bunların olacağını söyleseler inanmazdım sanırım. :)

FORUMUN İÇİNDEN
6- Daha önce hiç bir foruma üye oldun mu? Olduysan hangi görev(ler)de bulundun?
İlkokul 5. sınıfayken Digiturk'ün bir forumu vardı, ona üye olmuştum. Diziler hakkında falan sohbet edilirdi, ben de koca koca insanlarla dizi sohbeti falan yapardım. :D Daha sonra ortaokuldayken birkaç arkadaşımla birlikte bizim dönemin forumunu kurmuştuk ama sadece birkaç kişi öyle takılıyorduk orada da. :D 2009 yılının sonlarında Dizifilm'e üye olmuştum, ama yine çok aktif değildim. Yılda birkaç tane mesaj atıyordum sadece. Onun haricinde şu an için aklıma gelen başka yok, varsa da ben hatırlamıyorum. :)


7- Foruma niçin üye oldun? Üye olurken dikkatini çeken özellikler neydi?
Burada üyeler reytingler, televizyon programları, diziler, filmler vs. hakkında kendi görüşlerini belirtebiliyorlar. Bir de aktif olan üye sayısı diğer forumlara göre daha az olduğu için üyeler arasında bir yakınlık var. Aslında bu hoşuma gitmişti, diğer forumlarda pek rastlanmıyor çünkü bu duruma. Belli bir süreden sonra insan bu samimi ortama alışıyor. Üye olma sebebim de buydu aslında. Bir de Galip Derviş hakkında mesaj atabilmek için olabilir. :D

8- Foruma üye olmak sana neler kazandırdı?
Aslında bu sorunun cevabını verebilmem için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor sanırım ama şu an için foruma üye olmanın bana internette fikirlerimi paylaşabileceğim bir başka ortam sağlamış olmasını kazandırdığını söyleyebilirim. Çok samimi olarak söylüyorum, ilk defa üye olduğum bir forumda kendimi daha rahat hissediyorum. :)

9- Forumun daha fazla gelişmesini istediğin herhangi bir yönü var mı?
Forumun şu anki halinden gayet memnunum aslında. Bir tek göndereceğimiz mesaja resim yüklerken bazı resimler boyutu fazla olduğundan yüklenemiyor, o problem çözülse iyi olabilirdi. :D

10- İlk zamanlarda çok da aktif değildin, ancak şimdilerde daha görünür olmaya başladın. Bunun nedeni nedir?
Foruma üye olduğum zamanlarda üniversite sınavına hazırlanıyordum. Şimdiki gibi aktif olma şansım pek yoktu, sadece ara ara konu başlıklarına bakıp çıkıyordum, bu yüzden uzun bir süre okur olarak takıldım. İtalya'ya gittiğim zaman da okulda arkadaş edinemedim, bu yüzden teneffüsleri hep telefondan internete girerek geçirdim. O ara forumda yazmaya başladım, devamı geldi. :D

11- Peki forumda en çok samimi bulduğun 3 üye kim?
Dediğim gibi daha yeni yeni aktif olmaya başladığım için bu sorunun cevabını vermek benim için çok zor. :D En çok seninle konuşuyorum, bu yüzden aklıma ilk sen geldin. Dizi zevkimiz birbirine benziyor, bu yüzden iyi anlaştığım bir üyesin. @Çiğdem-'den bahsetmemek olmaz, forumun neşesi o. Sürekli biz kızların aktif olmamasından dert yanıyor, bu konuda da haklı. Onu da çok sempatik ve canayakın buluyorum. @Nisa ile de özelden kısa bir sohbet etmişliğim var, o da canayakın geliyor bana, samimi buldum yani onu da. :D

aserat54: Ben de senin gayet başarılı bir üye olduğunu düşünüyorum. Yorumlarınla foruma renk katıyorsun. Başarılarının devamını diliyorum.
Tzira:
Çok teşekkür ederim. :)

Şimdi de forumun sevilen üyelerinden @Çiğdem-'den @Tzira ile ilgili görüşlerini alıyoruz:
Iraz'ı benden sadece 1 ay önce üye olmasına rağmen daha yeni yeni tanıyorum. :F Okul durumundan dolayı 1 yıla yakındır aktif olamamış sanırım, ama şimdi az çok kendisini tanıyorum. En önemli özelliği ise Karadenizli hemşerim çıkması oldu. Karadenizliler biraz fazla konuşurlar. Benim uzun yazılarımdan şikayet edilir mesela bu forumda, ama Iraz da uzun yazılar yazıyor. Biz Laz kızlarının çenesi çok kuvvetlidir, bizi alan herifler yandı vallahi. :F:F:F
Iraz çok şeker bir kız gerçekten. "Hanım hanımcık" derler ya, bu sözü kendimden çok ona yakıştırırım yani, o kadar sevimli ve uysal biri. :love1:Zamanla daha iyi tanışırız umarım, bu forumda kadın dayanışması şart. ;)
Şimdi de forumun bir diğer sevilen üyesi @Nisa'dan @Tzira ile ilgili görüşlerini alıyoruz:
Daha doğrusu alamıyoruz, çünkü kendisi bu aralar tatilde ve ne yazık ki @Tzira ile ilgili düşüncelerini biz ile paylaşamadı. Ancak onun da düşüncelerinin pozitif yönde olduğunu söyleyebiliriz. :)
TV'YE DAİR
12- Bu aralar izlediğin diziler neler?
Şu an için yerli dizilerden güncel olarak sadece Kardeş Payı'nı izliyorum, ara ara Beni Böyle Sev'i de takip ediyorum. Ancak yeni başlayacak olanlardan Beş Kardeş'i izlemeyi düşünüyorum. Yabancı dizilerden ise yine güncel olarak Shameless ve Community'i izliyorum.


13- Aynı zamanda forumda Galip Derviş hayranlığınla da tanınıyorsun. Ancak bilindiği gibi dizi 3 sezonluk ekran macerasını geçtiğimiz yılın sonunda bitirdi. Bu konu hakkında neler söylemek istersin?
Galip Derviş'in bitirilmesi hakkında uzun uzun konuşabilirim. :D Galip Derviş zaten başından beri reyting rekorları kırması beklenen bir proje değildi, üstelik uyarlama bir dizi olması zaten baştan birçok seyirciyi kaybettirdi. 1. sezonunda aldığı reytingler çok iyiyken, 2. sezonda hem bitmeyen gün ve saat değişiklikleri, hem de bölümlerin uyarlamalarındaki sıkıntılar yüzünden gittikçe reyting kaybetmeye başladı. 3. sezonda da dibi gördü ve bitti zaten. Bitirilmesinin nedenleri de; son sezon bölümlerinin kötü uyarlanışı, bölümlerde ana karakterlerden (Galip ve Hülya) çok yan karakterlerin (Ahmet, Ali, Osman) görünmeye başlaması, ilk iki sezonda olduğu gibi sükse yaratacak konuk oyuncuların olmaması, Kanal D'nin de diziye önem vermeyip neredeyse gece saat 12'ye kadar diziyi başlatmaması bence.

14- Peki "Galip Derviş" ismi sana neler ifade ediyordu?
Galip Derviş bana nedensiz bir şekilde kendimi iyi hissettiren bir diziydi, bana bunu ifade ediyor. Dizinin başladığı dönemlerde sürekli hasta oluyordum, üstelik bitmeyen yazılılar ve sözlülerden ötürü bitmiş durumdaydım. Galip Derviş merak ettiğim bir diziydi, fakat ilk bölümünü ertesi gün 4 tane yazılım olduğu için izleyemedim, bir sonraki güne ertelemek durumunda kaldım. İzlediğim zaman da nedense kendimi çok iyi hissettim, neden böyle oldu bilmiyorum. İkinci bölümünü izledikten sonra da aynı duyguyu hissedince dizinin takipçisi oldum. Sanırım Galip ile Hülya arasındaki ilişki ve iki karakteri de Engin Günaydın ve Algı Eke gibi iki sevdiğim oyuncunun canlandıryor oluşu da bana diziyi sevdirdi. :)

15- Bir dizin olsa hangi TV kanalına verirdin?
2011-2012 yıllarında olsak bu soruya Kanal D cevabını verirdim, ama onun da son 2 yıldır düştüğü durum malum. Dizim olsa Star TV'ye verirdim, ama FOX'u da bir düşünürdüm sanırım. :)

16- Türk televizyonlarının son durumu hakkında neler söylemek istersin?
Türk televizyonları şu an bana reyting uğruna her şeyin yapılmasının mübah olduğu bir ortam gibi geliyor. Özellikle yarışma programlarında bu var, sırf reyting daha fazla gelsin diye insanlar maymuna dönüyor. Reyting getirdiği için bunların da üstüne gidiliyor ve ortaya aslında traijkomik bir şeyler çıkıyor. Ama asıl kaderi reytinge bağlı olan yapım dizi. Dizisinin tutmasını isteyen bir yapımcı belli konuları işlemek ve belli oyuncuları oynatmak zorunda bırakılıyor. Bu da bir yerden sonra insanı sıkıyor ve yeniliğe kapalı bir ortam oluşuyor. Yaratıcılığa pek yer olmuyor. Yeni bir şey olunca da seviyoruz ama artık onların da ömrü pek uzun olmuyor maalesef.

ÇEREZLİK
17- Yazarı olduğum Ekşi Sözlük bugüne kadar çok değişti veya değişmedi, çünkü .................... .
Ekşi Sözlük bugüne kadar çok değişti, çünkü artık eskisine oranla artık daha fazla yazar alımı yapılıyor ve farklı görüşlere sahip yazar sayısı çoğalıyor. Bu aslında iyi bir şey ama herkes farklı görüşlere karşı toleranslı değil maalesef. Üstelik son zamanlarda herkes birbirine laf sokmaya çalışıyor, "troll" denen yazarlar yüzünden de insanların siniri oldukça bozuluyor. Gerçekten iyi yazan, iyi niyetli yazar az kaldı, birçoğu bu bahsettiklerim yüzünden sözlükten ayrıldı. İlk yazar olduğum zamanki sözlükle şu anki sözlük arasında dağlar kadar fark var.


18- Kendimi gizemli buluyorum veya bulmuyorum, çünkü .................... .
Kendimi gizemli buluyorum, çünkü dediğim gibi fazla çekingen bir insanım ve pek konuşkan da değilim. Bu da karşı taraf için bir gizem oluşturuyordur mutlaka. :)

SORU-CEVAP
19- Hangisi Galip Derviş'in bölüm adlarından biri değildir?
A-
Derviş ve Hayran
B- Derviş Babasıyla Karşılaşıyor
C- Başkana Suikast
D- Derviş'in İntikamı
Tzira: D şıkkı. :)

20- 1993-1998 yılları arasında, TRT ve Star kanallarında ekrana gelen dizinin adı nedir?
A-
Yazlıkçılar
B- Kışlıkçılar
C- Baharcılar
D- İnsancıklar
Tzira: A şıkkı. "İnsancıklar" da güzel bir dizi ismi olabilirmiş aslında. :D

21- Sohbetimizi beğendin mi? Son olarak izleyicilerimize neler söylemek istersin?
Güzel bir sohbet oldu, ben de ilk defa böyle bir programa katıldım, bu vesileyle de kendimi biraz tanıtmış oldum. :) Programına beni konuk ettiğin için sana çok teşekkür ediyorum. :) Umarım izleyicilerimiz de programı beğenirler. :D

Aserat54 ile Forumun İçinden'in bu haftaki bölümünden bu kadar. Iraz'a bu içten cevapları için çok teşekkür ederken başarılarının devamını diliyoruz. Programımıza ise Mabel Matiz'in "Söylese O Ben Söyleyemem" adlı şarkısıyla veda ediyoruz.

@RevaN'ın konuk olacağı yeni bölüm, 31 Ocak Cumartesi akşamı FavoriForumum'da olacak. Gelecek hafta görüşmek üzere... :)


 
Son düzenleme:

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Programı okudum. @Tzira güzel ve yerinde cevaplar vermiş. Elinize emeğinize sağlık.:X

İtalya hayali hiç kurmadım şuana kadar ama bir anda aklıma geldi güzel olabileceği. İyi forumlar.:X
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,577
Reaksiyon puanı
62,897
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
@Tzira bence hiç dönme Türkiyenin durumu berbat adalet yok
Güzel olmuş @aserat54
Teşekkürler.
Programı okudum. @Tzira güzel ve yerinde cevaplar vermiş. Elinize emeğinize sağlık.:X

İtalya hayali hiç kurmadım şuana kadar ama bir anda aklıma geldi güzel olabileceği. İyi forumlar.:X
Beğendiğin için teşekkürler. :)

@sokak sanati, oy vermeyi unutmuşsun galiba. Sana uygun olan puanı verirsen sevinirim. :)
 

Tzira

Emekli
Katılım
2 Kasım 2013
Mesajlar
2,575
Reaksiyon puanı
2,714
Puanı
280
Yaş
28
Konum
İstanbul - Bologna - Bursa - Ordu
@Tzira bence hiç dönme Türkiyenin durumu berbat adalet yok
Güzel olmuş @aserat54
Türkiye'nin durumu malum zaten ama İtalya da çok farklı değil. İnsan özlüyor Türkiye'yi, ben ayrılmak istemiyorum hiç. :) Bu arada programı güzel bulduğun için teşekkür ederim. :)

Programı okudum. @Tzira güzel ve yerinde cevaplar vermiş. Elinize emeğinize sağlık.:X

İtalya hayali hiç kurmadım şuana kadar ama bir anda aklıma geldi güzel olabileceği. İyi forumlar.:X

Beğendiğin için teşekkür ederim. :) İtalya'yı nedense ben hiç güzel bulamıyorum bir türlü, Avrupa'da çok daha güzel ülkeler vardır eminim. :D