Armağan Çaglayan'dan Reyting Şifreleri

evet bu bir matrix sayfası şimdi anladım ve işi çözdüm....görünürde armağan çağlayanın reyting şifreleri yazıyor....içine girince vadi-muhteşemden real madrite kadar gidiyorsun....zaman atlama bile var...bide kaçmanın pardon çıkmanın bir yolu olsa keşke...[X(]

kanuni Allhatan senden zekidirde isyanının nasıl oldugunu anlmayacak
)))

anlaşırsdak çıkarız panpa gel beyazsoyu lk-konuda üylerle başbaşa bırakıp kaçalım konuda

- - - Ekleme - - -

kanuni Allhatan senden zekidirde isyanının nasıl oldugunu anlmayacak
)))

nasıl haber alacak manisadan birii haber geitrecek yani kanuni gözleriyle görmeden
ayrıca bendne zekidir biliyorum ama o da insan kandırılamaz değil mustafa ölünce rüstem paşa niye 2 yıllıpğına uzaklaştırılşıyor onu da söylemiş mi halil inalcık-

@Emre alıntï olmuyor bir türlü: yok panpa yok beni bu saatte polemiğe çekemezsin

halil inalcıga sorayım yarın sana haber derim.
)). zaten eger bu durumdan sorumlu olsa rüstem paşa niye uzaklaştırsın oglunu öldürmüş oluyor senin deyimle. rüstem paşa başını aldırması lazım.. fatih oglunu öldüren sadrazamın öldürmüş kanunide öldürür ne var bunda

ğere rüstemin hilesiyle öldürdüğü ortaya çıksa hem rezil ollur hem d eisyan çıkar
neyse sen araştır yarın devam ederiz halim kalmadı zaten

- - - Ekleme - - -

@Emre alıntï olmuyor bir türlü: yok panpa yok beni bu saatte polemiğe çekemezsin

tama panpa haydin iyi geceler cümleten

beyazıttaıda mı hürem ayaklandırdı.
)) şahzedelerin ayaklamnması kadar normal bir durum yokki mustafa gelmiş 45 ne daha ne zaman padişahlık yapacak
)))) babası ölmiyor. aynı şekilde bezadında isyani gayet normal

şimdi sen bir de şunu araştır beyazıt demişken şehzade mehmet ölmeden dünyaya gelen kızı bir adamla evlendirilyor küçük yaşta sonra o adam beyazıtın akıl hocası oluyor neler yapmış bu zaat adını şu an unuttum

rüstemin azli halkın ve yeniçerin isyanı üzerine oluyor. malum mustafa halk ve yeniçerice çok seviliyor. onu öldürten dogal oalrak rüstem onun azlini istiyorlar.. eger halk kesin olarak bunun düzmece oldugunu bilse ve yeniçeriyle birlikte isyan eder orda ne rüstem kalırdı nede kanuni. öyle uzaklaştırmayla kurtulamazdı

- - - Ekleme - - -

eger lala mustafa paşadan mı bahsediyorsun beyazıdla selimin arasını bozdu iddia edilen kişi

adamın adını unututm sadece sleimle arasını bozmadı diye hatırlıyorum :
halka kim diyecek şu şu oldu diye o zmanalr gazete mi dağıtacaklar hem şehzade öldürülmesi doğal bir şey haline gelmiş her şehzade de isyan mı çıkar

lala mustafa paşanın çok vukatı varmış günahı boynuna
))) iyide mustafa kaç yaşına gelmiş kanuni zaten sakallı agarmış gelmiş 60-70 yaşına normalde ekemekli yaşını bile aşmış bu zamana göre. herkesin kafasında bunu devireyim ben padişah olayım derdi var. kim erken davranırsa o yaşacak ve kardeşlerini öldürtecek. kim ölmek isterki. mustafa40 nın devirmiş. zaten kanuni mehmete ve selime mustafa padişah olursa sizi öldürtür diyor
)) fatihin fermanına göre şahzedelerin isyan etmemeleri salakalık olur

yarıb-n devame delim şu an merlin e konsantişreyim sana delil arıyamıcam partlar yükleniyor ben den çıkıyorum

kitabını aradaım ama bulamadım internete ama uludag sözlükte buldum sen kesin kanıt istersin ama ilber ortaylıda söyledi işte uludag sözlükte yazanlar

osmanlı tarihi konusunda en büyük otorite sayılan halil inalcığın ortaya çıkardığı üzre; kırk küsür yaşına geldiği halde babasının bir türlü ölmemesi üzerine kendi adına tuğra bastırıp babasına dimatokaya(henüz bir şehzadeyken süleymanın da karıştığı bir olay olan; dimatokaya yollanıp yolda zehirlenerek öldürülen dedesi 2. beyazıttan dolayı bu tabir büyük bir hakaret sayılırdı.), ebedi yolculuğa çıkmasını söylediği için öldürülmüştür.

nasıl oldu şimdi tartışma tatlıya bağlandımı...armağan çağladımı çağlamadımı....bende birşey anladıysam artık....dün sızmış kalmışım....:haha:

dün ne dedim hatırlmaıyom saat 5 e ka yazmışışz epimiz sızmışızdır takas zaten hattan düştü

nasıl oldu şimdi tartışma tatlıya bağlandımı...armağan çağladımı çağlamadımı....bende birşey anladıysam artık....dün sızmış kalmışım....:haha:

burda hiç bir tartısama tatloya baglanmaz
)))) anca reytıngler gelir biri birini ezer
))
bakalım armağan caglayanın dediği gibi erkekler kumandaya hakimi olmuş. daha doğrusu agb ile bozulan ataerkıl aile yapısı
)) hâlâ devam ediyormu göreceğiz
))))

onu oraya bağlaymazsın işte erkeklere hitap eden diziler kadınlarınkine göre çok az kvp-arka sokaklar-şt falan o nednele iyi alyolaer kendi izleyici kitlelerinde rakipleri yok