Argo ve Skyfall IMDb TOP 250'de!

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,851
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
ozelhaber.gif

2012'nin sonuna yaklaştığımız bu günlerde yılın en iyi filmleri teker teker vizyona girmeye başladı. Bunlardan en çok dikkat çekenlerinden biri şüphesiz 007 James Bond serisinin son halkası olan Skyfall oldu. Otoritelere göre Skyfall en başarılı James Bond filmlerinden biri oldu.

Ülkemizde henüz vizyona girmemesine karşın tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken bir film daha var ki o da Argo. Ben Affleck'in hem yönetmenliğini hem de başrolü üstlendiği filmde Breaking Bad'in yıldızı Bryan Cranston ve John Goodman de yer alıyor. Eleştirimenlerin büyük beğenisini toplayan film şimdiden Oscar'ın da kuvvetli adaylarından biri olarak gösteriliyor.

Bu iki filmin belki de en dikkat çekici ortak özelliği ise filmlerin önemli bir kısmının İstanbul'da geçiyor olması...

Filmleri kısaca tanıdıktan sonra haberimizin asıl konusuna geçelim. Dünyanın en büyük film sitesi olan IMDb'yi ve meşhur TOP 250 listesini bilmeyen yoktur herhalde. Kullanıcı oylarıyla belirlenen ve dünyanın en prestijli film listesinde geçtiğimiz günlerde iki yeni film giriş yaptı. Bu filmler elbette Skyfall ve Argo oldu. 8.3 puan ortalamasına sahip olan Argo listeye 172. sıradan giriş yaptı. 8.1 puanı olan Skyfall ise şu an için 218. sırada yer alıyor. IMDb'nin sistemini bilmeyenler için söylemek gerekirse yeni giriş yapan filmler genellikle ilk dönemlerinde çok fazla yer değiştirirler ve gerçek sıralarını bulmaları dvdlerinin çıkmasından 2-3 ay kadar sonra olur. Skyfall ve Argo'nun kalıcı olup olmayacağı ve nasıl sıralar elde edecekleri merak konusu.

Listede yer alan diğer 2012 filmlerinden The Dark Knight Rises 29. sırada yer alırken The Avengers 122. sırada yer alıyor. Looper, Moonrise Kingdom gibi bazı filmler ise listeye giriş yapmalarına rağmen kalıcı olmayı başaramayıp liste dışı kaldılar.

Yaklaşık 17 bin oy ve 8.2 puan ortalamasıyla Cloud Atlas, 10 bin oy ve 8.3 puan ortalamasıyla Wreck-It Ralph listeye yakın zamanda girmeye aday filmler olarak gözüküyor...

skyfall-03-470-75.jpg

Argo.jpg

türk filmlerinden listeye en yakın nevar?

Özellikle son dönemde yaptıkları değişikliklerden sonra yabancı dildeki filmlerin listeye girmesi oldukça zor gibi. Belki Babam ve Oğlum için bir umut olabilir. Şu an 8.6 ortalaması var ve 20 bine yakın oyu var. 25 bin oy olduktan sonra liste için değerlendirmeye başlanıyor. İnşallah girmeyi başarır diyelim ama epey zor. :)

- - - Ekleme - - -

En iyi ilk 25 dizi.

IMDb: Tv Dizisi Serisi gelmiş geçmiş en iyi 25 - a list by furkan-kopuz

İlk 25'e giren Türk Dizileri:

1.Leyle ile Mecnun 9.3
4.Behzat Ç. 8.8
10.Kurtlar Vadisi 7.1
25.Kurtlar Vadisi Pusu 6.6

O bir üyenin hazırladığı liste kaale alınacak tarafı yok. :)

TV listesi şurada: http://www.imdb.com/search/title?num_votes=5000,&sort=user_rating,desc&title_type=tv_series

Fakat TV listesinde filmde oldukları kadar iyi değiller. Sadece oy ortalaması ve oy sayısına bakıldığından dolayı çok iyi bir liste değil TV listesi. :)

Özellikle son dönemde yaptıkları değişikliklerden sonra yabancı dildeki filmlerin listeye girmesi oldukça zor gibi. Belki Babam ve Oğlum için bir umut olabilir. Şu an 8.6 ortalaması var ve 20 bine yakın oyu var. 25 bin oy olduktan sonra liste için değerlendirmeye başlanıyor. İnşallah girmeyi başarır diyelim ama epey zor. :)

- - - Ekleme - - -

O bir üyenin hazırladığı liste kaale alınacak tarafı yok. :)

TV listesi şurada: IMDb: Highest Rated TV Series With At Least 5,000 Votes

Fakat TV listesinde filmde oldukları kadar iyi değiller. Sadece oy ortalaması ve oy sayısına bakıldığından dolayı çok iyi bir liste değil TV listesi. :)

Ben oraya bakmamıştım.İlk 50'ye giren Leyla İle Mecnun var.Ona en yakın Behzat Ç. 106.
Ama orada oyunlar falanda var.

Verdiğim linkte sadece tv yapımları var dizi ve belgeseller yani. Kapak fotoğraflarından bazılarını oyuna benzetmişsindir belki. :):)

Ben anlamadım ya demin oyunlarda vardı gta falan.Neyse şimdi oyunlar yok.
LM 6. 9.3
Behzat 60. 8.8

Aralarında pek bi fark yok değer olarak ama ful 8.8 dolmuş araya :A

argo yu izlemek isterdim

skyfaal beş para etmez james bond filmlerinin hiç bir serisini sevmem buda dahil ..