Araplar Arasında Tv Kanalı Bombalamayı Düşündüren Dizi Tartışması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cevaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cevaa

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
4,421
Puanı
911
Yüksel Aytuğ / Sabah
Dizinin Ortadoğu'daki yankılarını ise köşemizin fahri Ortadoğu temsilcisi, bu köşenin okurlarının artık yakından tanıdığı, gazeteci ve şair dostum sevgili Abir Zaki aktardı.
Bazı kesimler işi, dizinin yayınlanacağı MBC kanalının binasını bombalamaya kadar vardırmışlar. Bu şiddet yanlısı bağnaz kesimin gerekçeleri ise şöyleymiş:
"Hazret-i Ömer'i tasvir etmek büyük günahtır ve hiçbir Sahabe'yi bir oyuncu canlandıramaz. Bu, İslam'a aykırıdır." Sanırım sırf Çağrı filmindeki Hz. Ömer'den (Anthony Quinn) etkilenerek; özellikle Avrupa ve ABD'deki pekçok kişinin İslamiyet'i seçip Müslüman olduğunu unutmuşlar.
"OYUNCULAR YALANCIDIR"
Bu arada radikal kesimlerin sosyal medya aracılığı ile savurduğu tehditler de dikkat çekiyormuş. Facebook'ta, Twitter'da "Diziyi bekliyoruz, eğer Hazret-i Ömer'e bir nebze zarar gelir ya da negatif gösterilirse o zaman yapım ve kanal çok zarar görecek" şeklinde tehditlere rastlanıyormuş.
Abir Zaki'ye göre en komiği ise bir televizyon programında konu hakkında konuşulurken Suudi din aliminin "Hocam, Kuran'da veya sünnette geçerli bir delil var mı Sahabelerin tasvir edilmemelerine dair?" şeklindeki soruya verdiği yanıt olmuş: "Bir oyuncu dizide çıkıp 'Ben Ömer'im diyecek. Bu bir yalan değil midir? O kişi Ömer mi? İslam'da yalan haramdır ve bu yüzden caiz değildir!"

"Bir oyuncu dizide çıkıp 'Ben Ömer'im diyecek. Bu bir yalan değil midir? O kişi Ömer mi? İslam'da yalan haramdır ve bu yüzden caiz değildir!"

Neyin kafası bu ya?