'Anora' Oscar Yolunda 3 Önemli Ödül Aldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aserat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    anora

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
67,641
Puanı
1,061

Geçen yılın öne çıkan filmlerinden Anora 2 günde 3 ödüle layık görüldü.

77. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazandıktan sonra ödül sezonunun büyük yarışçılarından birine dönüşen ve 6 dalda Oscar adaylığı elde eden, ancak son dönemde 'Emilia Perez' ve 'The Brutalist' gibi rakiplerinin öne çıkmasıyla geriye düşen yapım, cuma akşamı gerçekleşen 30. Critics' Choice (Eleştirmenlerin Seçimi) Ödülleri'nde 'En İyi Film' ödülüne layık görüldü.

Öte yandan Oscar kazananlarına işaret etmesi açısından önemli görülen, son 10 yılda 6 film özelinde Oscar'la uyuşan PGA (Yapımcılar Birliği) ve son 10 yılda 9 kez Oscar'la aynı adrese giden DGA (Yönetmenler Birliği) Ödülleri de Sean Baker'ın filmini işaret etti.

Aklı havada bir Rus oligarkıyla evlendikten sonra kendini beklenmedik olayların içinde bulan bir seks işçisinin hikayesini konu alan yapımın bu başarıyı Oscar Ödülleri'ne taşıyıp taşıyamayacağı ise 2 Mart Pazar akşamı belli olacak.

Reactions: bazinga
Çok sevindim, güzel bir geri dönüş hikayesi başlattı. Umarım sonunda büyük ödülü de kazanır.

Daha önce de dediğim gibi aslında Anora'nın yarışta geriye düştüğünü gösteren hiçbir şey yoktu. Altın Küre önemsiz bir ödül olsa da herkesi bir şekilde gereğinden fazla etkiledi. The Brutalist ve Emilia Perez'in tekniği yüksek filmler olup her yerden bolca adaylık alması da bu gücü arttırdı. Fakat Anora'nın az sayıda adaylık alması hep beklendikti.

Yarış hala sürprize açık ama Anora artık favori.

The Brutalist'in AI tartışmaları ve Emilia Perez'in başrol oyuncusunun rezalet tweetleri sayesinde bu filmin önü açıldı gibi oldu sanki.

The Brutalist'in AI tartışmaları ve Emilia Perez'in başrol oyuncusunun rezalet tweetleri sayesinde bu filmin önü açıldı gibi oldu sanki.
AI konusu ne derece etkilemiştir emin değilim. Daha çok Power of the Dog'daki gibi endüstri ve eleştirmenlerin çok uyuşmaması gibi geliyor bana. AI kullanımı çok yüksek seviyede değil, elbet bu yüzden oy çeken de vardır ama bu skandal sonrası Brutalist hala favori gösteriliyordu...

Emilia Perez konusunda da endüstri aslında kişi ve filmleri hatta performansları ayırıyor genelde. Casey Affleck'i ödüllendirmekten çekinmediler mesela. Fakat elbet bazı oylayıcıların gözünde filmi düşürmüştür. Bir de filme karşı olaylardan bağımsız yürütülen anlamsız bir olağanüstü karalama kampanyası var o da etkili olmuştur.

Reactions: Aserat
Emilia Perez'in Letterboxd puanı 2.10 küsürlere kadar geriledi, çok ilginç geliyor bana bu olay. Oscar'a kadar 1 küsürlere düşecek bu gidişle.

Nefret dalgasından bağımsız olarak filmin ana kategorilerde ödül alabileceğini düşünmüyorum. The Brutalist'i izlemedim ama Best Picture Anora'ya gidecek bence bu yıl, hissediyorum.

Böyle nefret dalgası normal Türkiye'de olurdu, uluslararası olanı ilk defa görüyorum bunca yıllık ödül sezonu takipçisiyim benzer seviye bir şey görmedim.

Anora alır inşallah. Alırsa Parasite dışında ilk kez en iyi filmim Oscarlarla örtüşecek.
Tabii benim en iyi filmim izleyeceğim son 3-5 filmle değişmezse ama sanmıyorum.

Reactions: phoebebuffay
Büyük tebrikler.

Film bariz kötü ve bu kadar abartılması haksızlık ama kampanyanın asıl sebebi içeriğin ve ekibin problematik tavır ve söylemleri gibi duruyor hatta burada hepsini toplamışlar.

https://twitter.com/x/status/1883968419823063481