Filmi ilk çıktığı günlerde izlediğim için detayları çok hatırlamıyorum, bu sebeple yorumumu kısa tutacağımı en baştan belirtmek isterim.
Leos Carax başarılı filmler çekebilen, kendine ait bir tarzı olan ancak yaptığı filmleri izlemesi ve sevmesi de zor olan bir yönetmen. Annette de bu filmlerden birisi olmuş, hatta süresinin uzunluğu ile bunların üstüne koymuş bu anlamda. Ben de filme bayılmadım ama hem iyi buldum hem de sevdiğimi söyleyebilirim.
Filmin en büyük sıkıntısı süresinin uzun olması, buna bağlı olarak ilk yarısı ile ikinci yarısının birbirinden özellikle izlenebilirlik anlamında ciddi anlamda farklı olması. İlk yarısı gerçekten ilgi çekici ancak ikinci yarı, “hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu” kıvamında geçiyor. Absürtlüğün dozu çok artıyor ve bir süre sonra filmi takip etmesi gerçekten zor bir hal alıyor.
Buna rağmen oyunculukların çok başarılı olması, teknik anlamda filmin üst düzey olması, kareografilerin ilgi çekici olması ve en nihayetinde bütüne baktığımızda eli yüzü düzgün bir film olması sebebiyle ben Annette’i seven taraftayım. Adam Driver’ın performansı için bile izlenir, son dönemin yıldızlarından gerçekten. Kendisini daha kariyerinin başlarındayken Star Wars’ta izlediğimde, olayların buralara geleceğini tahmin etmemiştim…