2021 Annette - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
47,948
Puanı
1,060

Annette.jpg

Annette

Tür:
Dram, Müzikal, Romantik
Süre: 139 dakika

Yönetmen: Leos Carax
Senaryo: Ron Mael, Russell Mael

Oyuncular:
Marion Cotillard
Adam Driver
Angèle

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 6.7/10
Metacritic: 65/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

IMDb puanı başlangıçta 7 idi, düştü. Letterboxd'de şu anda daha büyük ilgi görüyor.

1629665841148.png

1629665852836.png
1629665875748.png

Tam yorum: Annette

Çok tuhaf bir filmdi. Nefret etmenin çok kolay olduğu türden bir film olsa da hazırlıklı izlerseniz tat alabilmeniz mümkün. Tamamen çok farklı bir şey izleyeceğiniz beklentisiyle izlemeniz lazım. Filmin ikinci yarısındaki bebeğin tuhaflıkları olmasa daha çok sevebilirdim. Fakat ikinci yarıdaki absürtlüğü hiç sevemedim maalesef.

4.5/10

Son düzenleme:
Bence bu tam bir film değil. İçinde her şeyden bir parça olan bir yapım olmuş. Tiyatro, opera, drama her şeyden bir parça alınıp bir şey yapmaya çalışmışlar ama olmamış bence. Sanatsal bir yapım olmuş demek daha doğru olur. Repliklerin büyük bölümünün müzikal olması beni yordu. Oyunculukları beğendim ama Annette çok hoşuma gitmedi. Süresi de bir müzikale göre gereksiz uzundu.

5/10

Leos Carax'ın yönetmenliğini üstlendiği film bir dram ve romantik türünün yanı sıra bir müzikal. Müzikal türüyüle de izlemesi zor bir yapım. Stand-up komedyeni Henry ile dünyaca ünlü soprano Ann'ın ilişkisi ve Annette'nin doğuşuyla ikilinin değişimi anlatılıyor. Tabii bu anlatım tarzı, bu kadar basit bir anlatım tarzı değil.

Filmin büyük bir bölümü Adam Driver üzerine kurulu, Marion Cotillard çok fazla görünmüyor. Bir müzikal türe göre de çok uzun ve neredeyse bütün sahneler birbirinden bağımsız. Birbiriyle bağlantılı ama geçişler birbirinden bağımsız ilerliyor. Sanatsal yönü ağır basıyor, takip etmesi zor ve bir de müzikal olunca takip etmesi ayrı zorlaşıyor. Belki çok farklı bir müzikal olduğu için, içini çekmeyi başaramadı. İyi sahneler de vardı ama genel olarak müzikal türüne çok yakın olmayan birisine göre özellikle zor bir film. Tiyatro gibi bir filmdi.

4/10

İnsanı iki çift diyaloğa hasret bırakan film...

Bu senaryoyu bir tiyatro oyununa uyarlasan on numara bir eser çıkar ve aynı şekilde seyir zevki verir. Fakat 2 buçuk saatlik bir filme uyarlarsan seyirciyi sıkıntıdan öldürür. Üstüne üstlük müzikalin dozunu o kadar kaçırmışlar ki en ciddi sahnelerde bile şarkı söylendi. 2 buçuk saatlik filmde normal konuşmaların toplamı 10 dakika bile yoktur, hep şarkı hep şarkı...

Başroldeki adamı hiç sevmiyorum e bir de filmin ortasından itibaren kadın oyuncu da gidince tüm film bu adama ve Chucky'den hallice kızlarına kalınca iyice çekilmez oldu. Şiddetle tavsiye edilmez bir film. İzlediğim en kötü müzikal olabilir.

3/10

Filmi ilk çıktığı günlerde izlediğim için detayları çok hatırlamıyorum, bu sebeple yorumumu kısa tutacağımı en baştan belirtmek isterim.

Leos Carax başarılı filmler çekebilen, kendine ait bir tarzı olan ancak yaptığı filmleri izlemesi ve sevmesi de zor olan bir yönetmen. Annette de bu filmlerden birisi olmuş, hatta süresinin uzunluğu ile bunların üstüne koymuş bu anlamda. Ben de filme bayılmadım ama hem iyi buldum hem de sevdiğimi söyleyebilirim.

Filmin en büyük sıkıntısı süresinin uzun olması, buna bağlı olarak ilk yarısı ile ikinci yarısının birbirinden özellikle izlenebilirlik anlamında ciddi anlamda farklı olması. İlk yarısı gerçekten ilgi çekici ancak ikinci yarı, “hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu” kıvamında geçiyor. Absürtlüğün dozu çok artıyor ve bir süre sonra filmi takip etmesi gerçekten zor bir hal alıyor.

Buna rağmen oyunculukların çok başarılı olması, teknik anlamda filmin üst düzey olması, kareografilerin ilgi çekici olması ve en nihayetinde bütüne baktığımızda eli yüzü düzgün bir film olması sebebiyle ben Annette’i seven taraftayım. Adam Driver’ın performansı için bile izlenir, son dönemin yıldızlarından gerçekten. Kendisini daha kariyerinin başlarındayken Star Wars’ta izlediğimde, olayların buralara geleceğini tahmin etmemiştim…

• Beğendim
Reactions: bazinga