ANKARA'NIN REYTiNG PLANI

Forumdash

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
38,927
Puanı
1,060
yakında reyting işinde her şey silbaştan olursa kimse şaşırmasın çünkü RTÜK'le Başbakanlık arasında ciddi görüş ayrılığı var

18 Aralık 2011'den bu yana televizyon ve reklam dünyasının itibar ettiği bir reyting ölçümü yapılmıyordu. SBT reyting ölçümü yapıyor, ama TİAK A.Ş., bu şirketle anlaşma yapmadığı için reklam pastası bu verilere göre dağılmıyordu.
TİAK A.Ş., 17 Eylül'de nihai kararını verdi TNS, reyting ölçümüne başladı ve sektörde kartlar yeniden dağıldı.
Ancak Ankara'dan bana ulaşan bilgiler, yakın bir gelecekte reyting sisteminde kartların yeniden dağılacağı şeklinde...
Malum, Türkiye'de reyting ölçüm sisteminin denetimi kanunla RTÜK'e verildi.
RTÜK yönetimi sektör temsilcilerinin de görüşlerini alarak bu işin nasıl yapılması gerektiğine dair yönetmeliği hazırlayıp, 3-4 ay önce onay için Başbakanlığa gönderdi.
RTÜK'ün hazırladığı yönetmeliğe Başbakanlıktan vize çıkmadı.
Çünkü ciddi görüş ayrılığı var RTÜK'le Başbakanlık arasında.
Pek yakında reyting işinde her şey silbaştan olursa kimse şaşırmasın.
RTÜK Reyting Denetim Yönetmeliği, TİAK A.Ş.'yi ve yaptığı ihaleyi 'yok' sayan ya da TNS'yi devre dışı bırakacak şekilde kabul edilebilir.
Perşembenin gelişini, çarşambayı beklemeden pazartesiden haberdar edeyim dedim!

Ali Eyupoglu

Tns de yalan oldu yani.
Şoyle adam gbi bir ölçüm sistemi çıkmadı gtti,hepsi yalan.

TNS yerine SBT resmileşecekse artık reytinge güven bitmiş olur...

İnanmicksnız ama şmdi sbt bna daha guvenilr gelmeye bşladı.çunki tns her şeyi duşurdu,sbt yukseaj cıkıyor..dogruluk payı war diye duşunyorum.

İnanmicksnız ama şmdi sbt bna daha guvenilr gelmeye bşladı.çunki tns her şeyi duşurdu,sbt yukseaj cıkıyor..dogruluk payı war diye duşunyorum.

Düşük olması bence daha mantıklı, ülkeler geliştikçe tv izleme oranları düşer, Türkiye'de 10 alan dizilerin çok sınırlı olması, 20'nin imkansız olması gerekir... Bundan sonra reytingler hep daha düşük gelecek...

bari hükümet ölçsün reytingleri artıkta kurtulalım
)))))

sevdikleri programları birinci yapsın olsun bitsin bu ne yaa

reyting ölçümü türkiyede insalar neyi izlemiş değil. parası olan ne izlemişi ölçer hükümetin hala bunu anlaması ilginç

Tayyip bari reytingleri rahat bırak be! Amerika'daki zarara uğradı herhalde. 😛

Acaba ne zaman reytingler hakkinda "tamam, bu sefer oldu" diyebilecegiz ?