- Reaksiyon puanı
- 38,927
- Puanı
- 1,060
yakında reyting işinde her şey silbaştan olursa kimse şaşırmasın çünkü RTÜK'le Başbakanlık arasında ciddi görüş ayrılığı var
18 Aralık 2011'den bu yana televizyon ve reklam dünyasının itibar ettiği bir reyting ölçümü yapılmıyordu. SBT reyting ölçümü yapıyor, ama TİAK A.Ş., bu şirketle anlaşma yapmadığı için reklam pastası bu verilere göre dağılmıyordu.
TİAK A.Ş., 17 Eylül'de nihai kararını verdi TNS, reyting ölçümüne başladı ve sektörde kartlar yeniden dağıldı.
Ancak Ankara'dan bana ulaşan bilgiler, yakın bir gelecekte reyting sisteminde kartların yeniden dağılacağı şeklinde...
Malum, Türkiye'de reyting ölçüm sisteminin denetimi kanunla RTÜK'e verildi.
RTÜK yönetimi sektör temsilcilerinin de görüşlerini alarak bu işin nasıl yapılması gerektiğine dair yönetmeliği hazırlayıp, 3-4 ay önce onay için Başbakanlığa gönderdi.
RTÜK'ün hazırladığı yönetmeliğe Başbakanlıktan vize çıkmadı.
Çünkü ciddi görüş ayrılığı var RTÜK'le Başbakanlık arasında.
Pek yakında reyting işinde her şey silbaştan olursa kimse şaşırmasın.
RTÜK Reyting Denetim Yönetmeliği, TİAK A.Ş.'yi ve yaptığı ihaleyi 'yok' sayan ya da TNS'yi devre dışı bırakacak şekilde kabul edilebilir.
Perşembenin gelişini, çarşambayı beklemeden pazartesiden haberdar edeyim dedim!
Ali Eyupoglu
18 Aralık 2011'den bu yana televizyon ve reklam dünyasının itibar ettiği bir reyting ölçümü yapılmıyordu. SBT reyting ölçümü yapıyor, ama TİAK A.Ş., bu şirketle anlaşma yapmadığı için reklam pastası bu verilere göre dağılmıyordu.
TİAK A.Ş., 17 Eylül'de nihai kararını verdi TNS, reyting ölçümüne başladı ve sektörde kartlar yeniden dağıldı.
Ancak Ankara'dan bana ulaşan bilgiler, yakın bir gelecekte reyting sisteminde kartların yeniden dağılacağı şeklinde...
Malum, Türkiye'de reyting ölçüm sisteminin denetimi kanunla RTÜK'e verildi.
RTÜK yönetimi sektör temsilcilerinin de görüşlerini alarak bu işin nasıl yapılması gerektiğine dair yönetmeliği hazırlayıp, 3-4 ay önce onay için Başbakanlığa gönderdi.
RTÜK'ün hazırladığı yönetmeliğe Başbakanlıktan vize çıkmadı.
Çünkü ciddi görüş ayrılığı var RTÜK'le Başbakanlık arasında.
Pek yakında reyting işinde her şey silbaştan olursa kimse şaşırmasın.
RTÜK Reyting Denetim Yönetmeliği, TİAK A.Ş.'yi ve yaptığı ihaleyi 'yok' sayan ya da TNS'yi devre dışı bırakacak şekilde kabul edilebilir.
Perşembenin gelişini, çarşambayı beklemeden pazartesiden haberdar edeyim dedim!
Ali Eyupoglu