Anılar İle Atatürk | 17.11.2017

Thequeer

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
770
Puanı
145
''Gazi'yi tanır mısın baba? ''
s-d6232fd431e38a00247ee6a916fd9af58b31195c.webp

Salih Bozok anlatıyor:
Bir gün Çankaya civarında bir köylü evine gitmiştik. Girdiğimiz kulübede, ihtiyar bir köylü ile karısı oturuyordu. Bize ikram ettikleri kahveleri içerken Atatürk, köylü ile konuşmamı söyledi. Ben bu emre itaat için ak sakallı köylüye ilk aklıma gelen suali sordum:
''Gazi'yi tanırmısın baba ?'' İhtiyar beni, saçma sapan bir sual sormuşum gibi alaycı bir şekilde süzdü:
''Gazi'yi tanımayan mı var ?'' dedi ve ilave etti: ''Ben görmedim ama her hafta Hacı Bayram Veli Camii'nde Cuma Namazı kılarmış. Ta göbeğine kadar sakalları varmış. Melek gibi nurlu yüzü, Peygamber gibi mübarek bir ihtiyarmış!''
Gülmemi güç tutarak, Atatürk'ün sakalsız ve genç yüzüne baktım.O, kaşlarını kaldırarak kendini tanıtmamamı emretti. Dışarı çıktığımız zaman da güldü ve:
''Varsın, o da öyle bilsin. Hakikati öğrenmek belki biçarenin hayalini yıkar, onun hayalindeki şirin sakallıyı öldürüp sevgisini kaybetmekte ne mana var? ''

@vadikızı @DarkLegenD @Aserat @Billy Kane @Tolstoyevski @batuhankaralar @sokak sanati @masacRE- @mesmeso61@Harunnn60 @Dosi @Çigdem- @turkuazz @Yiğitt @mrt-06 @xemrexxx @RüzgarGülü @denizz19 @sokak sanati @OzaN @Tzira
@mrt-06 @sokak sanati @Billy Kane

Son düzenleme:
ahh Atam şimdikiler kendinin reklamını yapıyor ufacık yardımları davullu zurnalı duyurup ben böyleyim şöyleyim diyor

Atamız öyle alçak gönüllü ve mileltini karşılıksız seviyorduki onu başka biri olarak bilmesine hiç ses etmemiş şimdikiler olsa sen beni nasıl tanımazsın diye ceza bile verirlerdi

Atamızın tek derdi insanlar iyi olsun oydu, hatta daha bizleri tanımadan şuankı bizlerin iyi olması içinde tek çabası buydu :bhr::bhr::bhr: