2020 Ammonite - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com



7983894.jpg



Ammonite


Tür:
Biyografi, Dram, Romantik
Süre: 120 dakika

Yönetmen: Francis Lee
Senaryo: Francis Lee

Oyuncular:

Kate Winslet
Saoirse Ronan
Sarah White
Liam Thomas
Sam Parks


IMDb Linki


Puanlar:
IMDb: 6.6/10
Metacritic: 76/100

Filmin Fragmanı:


Filmin Konusu:




Fosiller üzerinde çalışan bir bilim insanı olan Mary Anning, hasta olan annesi ile ilgilenmektedir.
Annesinin bakımını sağlamak için turistlere fosil satmayı planlar. Bu sırada Mary, zengin bir ziyaretçisinden beklenmedik bir teklif alır.
Adam, Mary’den karısı Charlotte Murchison'un bakımını üstlenmesini ister. Teklifi geri çevirmeyi göze alamayan Mary, başlarda istenmeyen misafiriyle çatışır.
Sosyal sınıfları ve kişilik farklılıkları nedeniyle sorunlar yaşayan Mary ve Charlotte, birlikte zaman geçirdikte aralarında farklı bir bağ oluşmaya başlar. (beyazperde.com)





Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.


 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Geçen sene Portrait of a Lady on Fire gibi bir şaheser yapılmasaydı belki beğenirdik ama öyle bir filmin üzerine bu film her yönüyle çok yavan kalıyor maalesef. Kate Winslet'ın performansı filmin en olumlu yanı, Saoirse'nin performansı son filmlerinin altında. Film Oscar'da tamamen görmezden gelinirse şaşırmayacağım...

Tam yorum: Ammonite

4.5/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,535
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Akıcı ve sade bir filmdi. Biraz aceleye getirilmiş gibiydi. Fazla süslü olmasına gerek yok hikaye ön planda olsun yeter demişler sanırım. Anlatmak istediğimiz mesaj anlaşılsın yeter diye düşünmüş olabilirler.

Filmde Kate Winslet ve Saoirse Ronan düellosu yapmak istemişler ama Kate net ezmiş. Bana göre bu ikili arasında bayrak teslimi yapmak istediler bence ama Saoirse tempoya ayak uyduramadı gibi.

İkisi de mükemmel oyuncular ama kimyaları tutmamış. Aşka dair hiçbir his alamadım. Yavru köpek bakışları yetmiyor aşkı anlatmaya.

Yönetmenliği de çok beğenmedim. Elinde iki tane güzel kadın varken filmin teması çok koyuydu. Denizin sesi de çok rahatsız ediciydi. Mikrofonu denize attılar sanırım.

5/10
 

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,862
Reaksiyon puanı
5,774
Puanı
559
19.yüzyılda geçen iki kadın arasında gelişen bir aşkı anlatan durağan ama sıkmayan ortalama bir filmdi. Ben daha naif ve duygu dolu bir yapım bekliyordum açıkçası. Ki konu ve senaryo itibariyle de böyle olması gerekirdi ama film bu bakımdan biraz yetersiz kalmış. Kate Winslet, hikayenin merkezindeki içine kapanık ve depresif karakteri çok iyi bir şekilde canlandırmasına rağmen yine de senaryonun yetersizliğinden ötürü filmdeki duygu seyirciye tam olarak geçmiyor. Karakterle çok empati yapamıyoruz. İlk defa izlediğim Saoirse Ronan'da gayet güzel bir performans sergilemiş. Öte yandan filmin yönetmenliğini ise pek beğenmedim.

Genelde Portrait of Lady on Fire ile kıyaslanmış ama ben izlemediğim için yorum yapamayacağım. Ammonite benim için potansiyelini gösterememiş ama yine de izlenebilecek seviyede ortalama bir filmdi. 6-6.5 arasında gitsem de puanım:

6.5/10
 

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
İzleyeli baya oldu ancak Portrait of a Lady on Fire'ın çok kötü bir kopyası gerçekten, onu izlemiş birisinin bu filmi beğenme şansı bence yok. Yakın tarihli, tutmuş bir formül üzerinden gitmek istemişler anladığım kadarıyla ama ortaya başarısız bir eser çıkmış...

Senaryo fazlasıyla yetersiz, karakter gelişimleri başarılı değil, oyunculuklar anlamında Kate Winslet gerçekten başarılı, Saoirse Ronan ise hem onun hem de kendi ortalamasının altında kalıyor. Ayrıca ikilinin arasında yeterli uyum yok, zaten karakterler de kötü yazılmış olduğu için bu durum iyice görmezden gelinemez bir noktaya geliyor. Bu tarz filmlerde ana odaktaki çiftin birbiri ile uyumlu olması hemen hemen her şeyden daha önemli bence. Burada ise dediğim gibi böyle bir durum söz konusu değil maalesef.

Yönetmenlik vasat, görüntü yönetimi ve ses kurgusu ise kısmen başarılı denilebilir...

Puan: 5/10
 

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Taşrada geçen bir İngiliz draması. Filmin hikayesi ve teması Portrait of a Lady On Fire'ı andırıyor gibi evet. Hatta direk başlar başlamaz ve hikayenin ilerleyişiyle birlikte o havayı hissettiriyor. Burada sanatsal içerik oradaki kadar yoğun değil tabi. Buradaki hikaye daha farklı ilerliyor. Hayatta kalmaya çalışan bir taşralı kadın, sinir bozucu annesi ve yolları bu aile ile bir şekilde kesişen genç bir kadın.

Karakterler arasındaki ilişki filmin başından sonuna detaylıca işlenemiyor. Aslında bunu yapacak süreleri var ama o derinliği film başarılı veremiyor. Filmin kalitesini düşüren etkenlerin başında bu geliyor diyebiliriz. İlişki belirli temellere dayandırılıyor ve ilerlediği noktada çok yoğun bir hale geliyor zaten ama o noktaya gelirken başarılı olsa çok daha başka konuşabilirdik. Bu haliyle vasat bir film olmaktan çıkamıyor. Kostümler ve mekanlar dönemi yansıtmada başarılı. Müzik pek yok ve daha çok dış sesle oluşturulmaya çalışmış ama o da tabi ki Portrait gibi başarılı değil.

Oyuncular bence ikisi de iyi oynamış. Saoirse Ronan zaten izledikçe izlemek istediğim bir isim. Çok etkili oynamamış ama fena değildi diyebilirim. Kate Winslet ise daha ön plandaydı filmde. Daha iyi oynayan isim de oydu elbette.

İzlerken çok boğmayan bir şekilde kendini izleten ama ilişkinin boyutunu hissettirmeyen ve finalin ağırlığının altında kalan o etkiyi bırakamayan bir film olmuş. Daha derin ve ilgi çekici olabilirmiş...

6/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga