Teknoloji Amazon Go

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,953
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Amazon-Go-cashless-stores-UK-London.jpg

Geleceğin alışveriş teknolojisi sayılır. Markete girdiğinizde sadece telefondaki uygulamayla giriyorsunuz ve alacağınız şeyi alıp doğruca marketten çıkıyorsunuz, kamera sensörleri sayesinde otomatik olarak ödemiş oluyorsunuz aldığınız yiyecekleri vb. Bakiye limitini aştığınızda çıkamıyorsunuz tabii ki turnikeden, o kadarını düşünmüşlerdir.

2030'larda veya 40'larda dünya genelinde yaygın olacaktır. Elbette bu teknolojiyi kötüye kullanmaya çalışanlar yüzünden Orta Doğu ülkelerinde işleyişi biraz daha sıkıntılı olacaktır, Türkiye gibi..

Tam olmasada buna benzer olmuş bizim marketler çoktan. Misal ehliyetimi/kimliğimi makineye tutuyorum okutuyorum yani ve bir alet alıyorum öylelikle (fiyat okuyan cihaz). Marketten ne alırsam o alete okutuyorum ve kasiyersiz kasaya gidip ehliyetimi okutup o aleti yerine koyuyorum. Kartımla ödeme yapıp çıkışa gidiyorum ve fişteki kodu okutunca kapı açılıyor ve çıkıyorum. Bunun farklı olanı o alet yerine cep telefonu kullanmak.

Tam olmasada buna benzer olmuş bizim marketler çoktan. Misal ehliyetimi/kimliğimi makineye tutuyorum okutuyorum yani ve bir alet alıyorum öylelikle (fiyat okuyan cihaz). Marketten ne alırsam o alete okutuyorum ve kasiyersiz kasaya gidip ehliyetimi okutup o aleti yerine koyuyorum. Kartımla ödeme yapıp çıkışa gidiyorum ve fişteki kodu okutunca kapı açılıyor ve çıkıyorum. Bunun farklı olanı o alet yerine cep telefonu kullanmak.
Okutmadan çıkmaya çalışanlar oluyordur illa ki, o durumda ne oluyor? :A

• İlginç
Reactions: Dosi

Buna benzer var bizde de. Ama kimlik veya ehliyet yerine o mağazanın (örnek migros) kartını okutup, alet veriyor.

Amazon Go, iyi bir işe benziyor. Dijitalleşmeye devam.

Buna benzer var bizde de. Ama kimlik veya ehliyet yerine o mağazanın (örnek migros) kartını okutup, alet veriyor.

Amazon Go, iyi bir işe benziyor. Dijitalleşmeye devam.
O da var aslında. 2 tanesinde öyle kartım var onla yapıyorum ama en yeni sistemle olan ehliyet/kart okutanı.

Lidl'de kart yerine telefonda uygulamasında şu videodaki gibi kasada okutup (bonus ve indirim için kullanılır) kasiyersiz kasada alet ile fiyatı vura vura halediyorsun. Ikea'da da benzer mevcut.
Her bir marketin sistemi farklı :A

• Beğendim
Reactions: Yakamoz-Asi