Altın Portakal Ödüllü 'Çatlak' Filmi MUBI'de!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,509
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
0-(11)-054.jpg


Dünya sinemasının seçkin örneklerini izleyiciyle buluşturan; 'Hayaletler', 'Aşk, Büyü vs.', 'Aden' gibi yerli filmlerin gösterimlerini de gerçekleştiren MUBI, yeni bir ödüllü Türk filmini daha portföyüne katmaya hazırlanıyor.

Fikret Reyhan'ın yazıp yönettiği filmin kadrosunda Hakan Salınmış, Hakan Emre Ünal, Süreyya Kilimci, Tuğçe Yolcu, Gülçin Kültür Şahin, Giray Altınok, Elif Ürse, Mehmet Bilge Aslan, Süleyman Karaahmet, Görkem Mertsöz, Canan Atalay, Cihat Süvarioğlu, Emir Ünver ve Taha Bora Elkoca yer alıyor.

57. Altın Portakal ve 20. İstanbul Film Festivali başta olmak üzere pek çok organizasyondan ödüllerle dönen filmin konusu ise şöyle:
Fatih, İngiltere'de çalışırken maddi olarak sıkıntıya düşünce, kendisi gibi göçmen olan arkadaşı Ayhan'dan borç alır. Ancak Fatih, aldığı yüksek miktardaki borcu bir türlü ödemeyez. Bu durum üzerine Ayhan bir gün Fatih ve ailesinin evine ziyarete gider ve verdiği parayı geri ister. Bu borç, çoğu aynı apartmanda yaşamını sürdüren ailenin bireylerinin, bir mangal akşamında bir araya gelmesine neden olur.